Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat dienen bedrijven te doen om beroepskanker te verkomen?

1.2 uit 5 - 40 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Werkgevers zijn volgens de Arbo-wet verplicht om de werksituatie en de blootstelling omtrent kankerverwekkende stoffen op de werkvloer goed bij te houden en te registreren. In dit register dient te staan met welke kankerverwekkende stoffen wordt gewerkt, de reden waarom deze stoffen niet kunnen worden vervangen door minder gevaarlijke stoffen, de bijbehorende risico's en gevaren.

Bedrijven en beroepskankerTevens moet bekend zijn welke afdelingen deze stoffen gebruiken, hoeveel werknemers risico op blootstelling lopen en op welke manier blootstelling kan gebeuren en hoe hier bescherming tegen getroffen moet worden. Kijk voor meer informatie over het Arbo-besluit rondom kankerverwekkende stoffen de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mocht het toch noodzakelijk zijn om met kankerverwekkende stoffen te werken, dan dient de werkgever iedereen goed op de hoogte te stellen van de risico's en veiligheidsmaatregelen. Ook draagt de werkgever zorg voor optimale persoonlijke beschermingsmiddelen voor de werknemer.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

1.2 uit 5 - 40 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 21-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -