Zoeken

Heb jij rug- en schouderklachten door het werk?

Ziek door het werk? Het komt heel veel voor, zowel geestelijk als lichamelijk kunnen zich klachten voordoen. In de praktijk zijn deze twee moeilijk te scheiden. 

Een belangrijke factor is stress. Dit kan leiden tot burn-out, oftewel overspannenheid. Maar het kan ook lichamelijke klachten veroorzaken door opgevoerde spierspanning. Bekende voorbeelden zijn (hoge en/of lage) rugklachten en RSI, oftewel de muisarm. Vooral mensen die zichzelf niet ontzien, lopen gevaar. Werknemers die hun prioriteiten anders stellen en zich niet zo druk maken, zijn vaak gezonder.

Heb jij last van gewrichts- of spierklachten door het werk? Rugklachten of RSI? Neem je maatregelen, meld je je ziek of werk je door? 

Reageren
Delen

Wist je dat?

mri rugDe rug een zwakke plek is in menig mensenlichaam? Rugklachten zoals lage rugpijn, ischias, artrose in de rug of een rughernia zijn veelvoorkomende klachten. Je hoeft echter niet onnodig lang rond te lopen met rugklachten. Bij Prescan kun je binnen enkele dagen een MRI-scan van de rug laten maken zonder verwijzing van de huisarts of specialist. Na de scan krijg je direct de uitslag en een CD-rom mee naar huis met de beelden. Heb je interesse in een MRI-scan van je rug of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op met Prescan via 074 -255 9 255.

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Yvonne

  Beste Ceciel,

  Onze zoon heeft vanaf de geboorte extreme buikkrampen gehad, tijdens borstvoeding en daarna met flesvoeding ook.
  We hebben echt van alles geprobeerd.
  Op een gegeven moment ben ik naar de apotheek gegaan en hebben ze mij een homeopatisch geneesmiddel meegegeven.
  Dit heeft de krampen een heel stuk weggenomen en we hebben er dus goed baat bij gehad.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt.
  Groeten en heel veel sterkte toegewenst

  Reageer
 • Sil

  Liesbeth (30)

  Kan iemand mij iets vertellen over een middeltje uit Groot Brittanie tegen krampjes voor baby's Optical of Opticol genaamd. Dit schijnt goed te helpen. Heeft iemand er ervaring mee en zo ja waar en hoe kan ik het bestellen. Alvast bedankt!

  Reageer
 • Sil

  Angelique (33)

  Beste Ciciel,
  Onze zoon, inmiddels 3,5 jaar, had ook heel erg veel last van buikkrampjes.
  Het beste advies is voor jou nog wel om je kindje zelf venkelthee te geven of door zelf venkelthee te drinken (als je borstvoeding geeft).
  Het is hartverscheurend als ze huilen, ik weet er alles van met een huilbaby, maar het steeds weer aanleggen maakt het probleem voor je kindje alleen maar groter.
  Als je zelf bijvoorbeeld net buikgriep hebt gehad, omdat je schrijft dat je zelf buikpijn had een paar dagen, dan krijgt je kindje dat natuurlijk ook maar ik denk dat je dat zelf ook wel begrijpt.
  Heel veel sterkte,
  Angelique, inmiddels ook moeder van een dochter van 9 mnd. die nergens!!!! last van heeft.

  Reageer
 • Sil

  Els (28)

  Mijn zoontje Jeroen, van inmiddels ruim 1,5, had ook altijd buikkrampjes. Het enigste wat er bij hem goed hielp was CINABABY van VSM, en Johannes pitmeel. Je kunt het zo bij de drogist kopen en het werkt erg snel. Zelfs als Jeroen nu nog krampjes heeft helpt de cinababy direkt. Veel succes.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Onze zoon van inmiddels 8,5 maanden oud heeft de eerste 7 weken heel veel last van buikkrampen gehad. Wij hebben toen wat afgekoeld gekookt water met theelepeltjes/flesje gegeven voor de borstvoeding uit en dat hielp enorm. Het proberen waard?!

  Reageer
 • Sil

  Ineke

  Beste Ceciel,
  Mijn zoontje, nu 9 weken, heeft ook veel krampjes gehad. Ik deed ook steeds weer aanleggen om te troosten. Op een goed moment heb ik hem na een voeding in een warm badje gedaan en hem daarna gemasseerd. Heel voorzichtig met wat babyolie. Hij raakte lekker ontspannen en liet heel veel windjes. Daarna heb ik hem in een flanellen lakentje gewikkeld. Hij heeft heerlijk geslapen en in zijn slaap ook veel windjes gelaten; de buikpijn was over. Dus nu besteed ik bij krampjes extra veel tijd aan een massage. Het werkt bij mijn kindje perfect. De moeite van het proberen waard.

  Reageer
 • Sil

  Sandra

  Hallo,

  Onze dochter heeft ook erge darmkrampen gehad. Venkelthee, cinababy van VSM, niks hielp. Wat bij haar wel hielp was een middel uit Engeland, wat ik van familie had gekregen. Gripewater heet het, het is een soort dillewater. Als je tijdens de voeding een lepeltje hiervan aan je kleintje geeft, dan laten ze na de voeding een enorme boer (ook erg grappig) en dan zijn ze de lucht kwijt en krijgen ze geen krampen.

  Heeft bij ons enorm geholpen. Van de een op de andere dag hadden we een ander kind en konden we eindelijk van haar genieten!

  Reageer
 • Sil

  adrienne

  Mijn dochter van nu ruim 2 jr. had ook veel last van krampjes gedurende de periode van de borstvoeding. Uiteindelijk kwam ik erachter dat zij teveel voormelk kreeg en dat baby's daar makkelijk darmkrampjes van krijgen. Ik ben toen eerst wat voormelk gaan afkolven voordat ik haar aan de borst legde. Dit bleek te werken.

  Reageer
 • Sil

  liesbeth

  Mijn beide kinderen huilden de eerste 3 maanden ook iedere avond. Meer voeden helpt inderdaad niet want dan krijgen ze weer buikkramp. Wij liepen s 'avonds altijd met ze in de draagdoek. Dat hielp, ze vielen in slaap, echter als je stopte begon het snel weer. Maar als je het om de beurt doet en weet dat het maar voor een bepaalde periode is, vond ik het wel te doen. Omstreeks een uur of 9-10 voedde ik dan nog een keer en daarna gingen we beiden slapen.
  Bij de eerste stopte het acuut na 3 maanden, bij de 2e ook! Ik denk dat de darmpjes dan wat meer volgroeit zijn en dus niet meer zo snel overprikkelt raken.
  Nu zwanger van de derde ga ik er al min of meer vanuit dat dit kind ook wel weer zal huilen. Als je weet dat er niets ergs aan de hand is, maak je je ook niet zo ongerust en dat scheelt veel energie.
  Liesbeth

  Reageer
 • Sil

  Elisabeth

  Er is een middel uit Engeland dat heet GRIPEWATER. Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Succes!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

94 + 6 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

rugklachten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe Conny na 20 jaar toch nog succesvol haar menstruele migraine laat behandelen.

Bekijk de video