Zoeken

Heb jij rug- en schouderklachten door het werk?

Ziek door het werk? Het komt heel veel voor, zowel geestelijk als lichamelijk kunnen zich klachten voordoen. In de praktijk zijn deze twee moeilijk te scheiden. 

Een belangrijke factor is stress. Dit kan leiden tot burn-out, oftewel overspannenheid. Maar het kan ook lichamelijke klachten veroorzaken door opgevoerde spierspanning. Bekende voorbeelden zijn (hoge en/of lage) rugklachten en RSI, oftewel de muisarm. Vooral mensen die zichzelf niet ontzien, lopen gevaar. Werknemers die hun prioriteiten anders stellen en zich niet zo druk maken, zijn vaak gezonder.

Heb jij last van gewrichts- of spierklachten door het werk? Rugklachten of RSI? Neem je maatregelen, meld je je ziek of werk je door? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Bella_a

  Mijn vader heeft erg last van zijn pols. Uit onderzoek blijkt dat hij bij zijn pols een paar losse botje heeft zitten. Daarmee kan hij echter zijn pols bewegen, dus er wordt niks aan gedaan. Dit probleem heeft hij al jaren en door zijn werk wordt het alleen maar erger. Hij overbelast zijn andere hand en heeft nu dus last van zijn rechter pols en zijn linker schouder bij het optillen of leunen. Is zijn werkgever niet verplicht om ander lichter werk voor hem te zoeken of kan hij in aanmerking komen voor een uitkering?

  Reageer
 • Sil

  Mimi

  Hallo,

  Ik ben een gezonde vrouw van 26 jaar jong en heb al bijna 3 jaar schouderklachten, ik vind dit persoonlijk veel te lang en vervelend voor iemand van mijn leeftijd. 3 jaar geleden ben ik in 2 maanden tijd van de trap af gevallen en heb twee keer een kop-staartbotsing gehad. Wat ik na deze ongevallen heb gekrege,n is dagelijkse last (niet altijd pijn) aan mijn schouder. Ik ben al veelvoudig bij de dokter geweest omdat de pijn mij soms te veel werd. Klachten: een constant zeurende uitstraling naar nek, arm en op mijn sleutelbeen (heel eng gevoel). Een opgezette oksel, en soms echte pijn waarbij ik niet wist hoe ik mijn arm moest houden. Wat heb ik al gehad: 5 behandelingen fysio, zeker 5 kuren diclofenac, een hormonenspuit in mijn schouder, een borstonderzoek, een foto en een echo (was kleine beknelling te zien, maar niet ernstig genoeg). Nu ben ik al een jaar niet naar de dokter geweest, omdat ik niet weer afgescheept wil worden met diclofenac en een spuit. Ik ervaar wel veel stress op het moment, maar het eigenlijk de afgelopen drie jaar geen dag gekend waarin ik mijn schouder niet voelde. Ook kan ik soms zelf mijn trui niet uitrekken, heel vervelend voor iemand van 26. Iemand nog tips, want ik ben het zat :) Groetjes Mimi

  Reageer
 • Sil

  Ser

  Hallo allemaal,
  Linkerkant van mijn rug en schouder doet heel erg pijn al een jaar.
  Ik ben naar de huisarts geweest en moest eerst naar fysio en manuele therapie. Maar beide hebben niet geholpen. Dus ze hebben mij verwezen naar de neuroloog. Ik heb een mri-scan gehad en gelukkig was alles goed, maar omdat ik zo een pijn heb willen ze ruggenmerg prik doen? Heeft iemand ervaring met ruggenmergprik???? Hoop op een reactie..

  Reageer
 • Sil

  Mandy

  Ik heb sinds gisterochtend een hele erge pijn aan de rechterkant van mijn schouder tot onderaan mijn rug. Ik kan niet echt plaatsen waar de pijn vandaan komt. Het is zelfs zo erg dat ik er wakker van wordt. Pijnstillers werken ook niet en als ik op mijn waterbed ga liggen, lijkt het of de pijn erger wordt. Mijn man had gezegd dat ik maar een kussen onder mijn heup moet doen. Dat heeft wel een beetje gewerkt, maar nu vraag ik me toch af wat het kan zijn?

  Reageer
 • Sil

  Josefin

  Ben blij dat jij geen last ervan hebt en ik helaas wel. Oordeel niet over anderen mensen je weet toch niet wat ze voelen.

  Reageer
 • Sil

  Sarah

  Ik ben in 2011 als gevolg van steeds terug kerende rug- nek- en schouderklachten en spanning (waarvoor fysiotherapie niet hielp) terechtgekomen bij een importeur van een heel speciaal massagebed uit Zuid Korea. Het bed werkt volgens oosterse geneeswijze met infrarood warmte en massagerollers bestaande uit bepaalde mineralen. De behandelingen op dit bed hebben mij afgeholpen van de pijn en helpen het voor een groot deel voorkomen. Mijn rug blijft een zwakke plek en als de klachten terugkomen, ben ik er door een klein aantal behandelingen veel sneller vanaf dan dat 'het vanzelf over gaat'. Deze behandelingen helpen ruimte terugbrengen en -houden tussen de wervels. Ik heb veel andere mensen gesproken die door de behandelingen op dit bed van allerlei klachten afkwamen. Sowieso helpt het tegen allerlei spanningsklachten. Maar het helpt ook chronische pijn verlichten bij bijvoorbeeld reuma of hernia, whiplash en fibromyalgie.


  Reageer
 • Sil

  Gerda47

  Ik heb al zo'n 2 jaar vooral bij kou, vreselijke kramp in mijn hals en keel. Het is of links of rechts. Het doet ongelooflijk veel pijn en de therapeut is er al mee bezig geweest, maar niks helpt.Wat zou dit toch kunnen zijn, want het is echt heel pijnlijk.

  Reageer
 • Sil

  Lieve

  Ik vind dat vele hier een grote mond opzetten over profiteren en het gemakkelijk nemen in pijnen met een hernia!!! Sorry, maar heb je zelf dan een hernia gehad? Ik al twee. Eentje in men nek, mijn rechterarm verlamde en nu zit hij op lumbale hoogte en ja ben ook thuis. En niet omdat ik profiteer, maar omdat het moest. De hernia drukte op de zenuw en ik kon niet bewegen van de pijn! Nu na vele oefeningen is mijn rug iets beter, maar zitten is nog steeds pijnlijk! Mijn nek hebben ze met spoed moeten operen ... Dus denk niet dat ik een profiteur ben, zoals vele berichten zeggen!!! Iedereen heeft een andere pijngrens of pijn is anders. Dank u!

  Reageer
 • Sil

  free

  In de baas zijn tijd naar de dokter gaan. En je werkt maar halftime. Dat ruikt ferm naar profiteren. Heel wat mensen hebben rugklachten (had ik ook) doordat ze geen buikspieren hebben. Bij sommigen zou sporten kunnen helpen, a.a. zeker buikspieroefeningen. Naar een chiropractor en osteopaat gaan helpt ook heel goed. En sommigen hebben rugpijn omdat ze hun job niet graag doen. Dus andere job zoeken.

  Reageer
 • Sil

  Sporty

  Jeanne, ook ik heb heel wat jaren rugklachten gehad tijdens mijn werk, doordat ik een vergroeiing in mijn rug heb. Altijd doorgewerkt, ondanks de pijn. Op een gegeven moment ging het niet meer en ben ik de ziektewet ingegaan. Samen met mijn werkgever zijn we op zoek gegaan naar een mogelijk oplossing. Daarbij kwamen we uit op bij Hennekes in Gouda voor een aangepaste bureaustoel, helemaal naar mij persoonlijk aangepast nav mijn klachten. En ik kan je zeggen: dit is echt een aanrader!!! Ben weer terug op mijn werk, en praktisch geen klachten meer. Ik overweeg nu ook om een speciaal kussen voor in de auto via dit bedrijf aan te schaffen, aangezien dan ook de klachten tijdens het autorijden zouden verminderen. Oh, en misschien wel handig: het UWV heeft mijn stoel vergoed! Hopelijk hebben anderen op dit forum iets aan deze tip, want thuis zitten mijn pijn is ook niet de oplossing.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

13 - 3 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

rugklachten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video