Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Verminder rosacea-symptomen met rosaceacrème

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. A.M. van Coevorden
4.5 uit 5 - 21 beoordelingen
Beoordeling icoon20 mensen vonden deze informatie nuttig

~ Advertorial ~

Deze advertorial is tot stand gekomen in samenwerking met Gladskin. 

Typische rosacea-symptomen zijn rode verkleuringen van neus, wangen en voorhoofd. Hoewel rosacea geen schadelijke huidafwijking is, ervaren veel mensen deze symptomen wel als storend. De aandoening is helaas niet te genezen, maar een rosaceacrème biedt voor velen wel uitkomst. Met de rosaceacrème kunnen klachten verminderen.

Rosaceacrème

Een rosaceacrème is vaak mild, wat van groot belang is bij de gevoelige huid van mensen met rosacea. Je kunt ook een milde vochtinbrengende crème in combinatie met een zachte wateroplosbare gezichtsreiniger gebruiken. Producten die de volgende stoffen bevatten kun je gebruiken bij rosacea:

  • Vitamine C
  • Niacinamide
  • Bisabolol
  • Groene thee
  • Allantoin
  • Licorice extract

Een crème met antibiotica zorgt bij veel mensen met rosacea ook voor een vermindering van symptomen. Bij hardnekkige rosacea kun je ook een paar weken antibiotica slikken. Bespreek dit altijd met je arts. 

Naast rosaceacrèmes kun je ook zonwerende crèmes en camouflagecrèmes gebruiken om symptomen als roodheid te verbergen. Let op: sommige ingrediënten versterken juist de klachten van rosacea. Overleg eerst met je arts.

Huidproducten met de volgende stoffen kun je beter vermijden:

Let wel op: een behandeling die bij de één goed werkt, zal niet vanzelfsprekend ook bij de ander werken. Zoek daarom (samen met een arts) uit welk product het beste is voor jouw huid. Hieronder vind je meer tips bij rosacea.

Crème met Staphefekt™

Probeer een crème of gel tegen rosacea met het actieve bestanddeel Staphefekt™.  Staphefekt is een enzym en doodt de slechte bacteriën die bij rosacea ontstekingen kunnen veroorzaken en verergeren. Hiermee kunnen roodheid en puistjes worden verminderd. In tegenstelling tot andere antibacteriële middelen (zoals antibiotica) laat Staphefekt de goede bacteriën op de huid met rust. Lees meer over Gladskin Rosacea Cream (gesponsord) met Staphefekt.

~ Advertorial ~

Deze advertorial is tot stand gekomen in samenwerking met Gladskin. 

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 19-02-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 21 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -