Zoeken

Helpen middelen tegen reisziekte?

Ontzettend vervelend, reisziekte! Veel mensen hebben hier weleens mee te maken (gehad) en kinderen tussen de twee en tien jaar gemiddeld genomen vaker dan volwassenen.

Heb jij er ook wel eens last van? En zo ja, wat doe jij er dan tegen? Gebruik je middelen tegen reisziekte? Heb je wellicht nog tips voor anderen? 

Reageren
Delen
Wist je dat?

babyhuid problemenKinderen eczeem kunnen krijgen als gevolg van een allergische reactie op producten waar bijvoorbeeld koemelk, kippenei, vis of noten inzitten? Ouders kunnen een belangrijke rol spelen bij het vroegtijdig voorkomen en behandelen van huiduitslag. Ons dossier huidproblemen bij baby’s geeft je handvaten bij het opsporen van oorzaken, het herkennen van de symptomen en het kiezen voor een passende verzorging. 

Wist je dat?

Sommige mensen bang zijn om te telefoneren of om een praatje te maken in het openbaar? Als je door zo’n soort angst niet meer goed kan functioneren in het dagelijks leven, privé en/of op het werk, dan heb je last van een sociale fobie. Wil je hier meer over weten en hoe het behandeld kan worden? Lees dan het dossier ‘sociale fobie’.

Reacties

 • Sil

  Linda

  Een middel dat bij mij goed helpt is travelin. Het is homeopathisch en zeer geschikt voor kortere reizen met de auto. Op langere reizen (met vliegtuig) vond ik travelin wel goed werken, maar toch werd ik reisziek (m.n. extreme duizeligheid).
  Tegen de duizeligheid was helaas niets te doen, maar het drinken van kleine hoeveelheden cola en/of ginger ale bracht de maag al snel tot rust.
  Graag zou ik te weten komen wat er aan de extreme duizeligheid te doen is (het gevoel alsof je hersenen een soepmassa zijn geworden). Zijn hier effectieve middeltjes tegen?

  Reageer
 • Sil

  ans van den hoek

  Mijn zoon is ook autoziek, en we hebben ook alles geprobeerd. Het enige wat bij hem helpt is een oordop in zijn oor. Deze zijn bij drogist of apotheek te krijgen. Dit is het enige wat bij hem helpt en een voordeel is dat je ze meerdere malen kunt gebruiken.

  Reageer
 • Sil

  Gerriette

  Ik heb een cursus gevolgd over primaire reflexen. Deze reflexen hebben ons reeds verlaten als het goed is. Bij sommige kinderen en volwassenen is een of meerdere reflexen nog aanwezig. Daardoor kunnen er lees/leer en evenwichts-of oogproblemen ontstaan. Wagenziekte kan er mee te maken hebben. Deze hoort bij de tonische labyrinth relfex. Er zouden dan nog andere problemen kunnen zijn zoals een slappe houding, evenwichtsproblemen, visuele/ ruimtelijke perceptieproblemen, moeite met logische volgorde, weinig tijdsbesef of moeilijk kunnen kloklezen, moeite met organiseren. Zie www.INFP.nl voor meer info. Een ander middel is stenen. Hematieten in de sokken (ook goed tegen jetlag)en een turkoois bij je dragen. Gerriette

  Reageer
 • Sil

  andyou

  Ik ben zelf ook wagen/reisziek. Ik ben dan vooral doormiddel van te reizen met de auto misselijk, draaierig en duizelig. Ik heb al verschillende geneesmiddelen geprobeerd. Primatour, en de huismiddeltjes van de drogist en zelfs de homeopathische middeltjes. Niets hielp! Ik moest na een half uur in de auto al weer overgeven met als gevolg dat mijn maag erg van streek raakt en de middeltjes er weer net zo snel uitvloogen. Ik ben dan toen ook maar hiervoor naar de huisarts gegaan, die heeft domperidon zetpillen voorgeschreven. Die zijn er voor om de maag wat rustiger te houden. Nou dit werkt dus wel, ik kan nu zonder problemen het hele land door rijden? over vliegen. Ik denk dat je voor de homeopatische middelen er echt in moet geloven anders werkt het niet. Maar wie niet waagt wie niet wint.

  Reageer
 • Sil

  bekker

  Onze 3 kinderen hadden ook vaak last van reisziekte in de auto als wij met vakantie gingen, alsook als zij in de boot moesten zitten met slecht weer als wij gingen zeilen. Onze ervaringen met primatourtabletjes is prima!!!

  Reageer
 • Sil

  Stephanie

  Wat houdt die oordop precies in?

  Reageer
 • Sil

  Esther

  Ik ben er achter gekomen dat mijn dochter, waarvan we altijd dachten dat ze last van reisziekte had, dat helemaal niet meer had toen we van een dieselauto overgingen op een benzineaut. Ze heeft een zogenaamde dieselallergie en ongeveer 5 min. nadat ze in de auto gaat zitten, achterin of voorin maakt niet uit, dan wordt ze misselijk en draaierig en begint soms over te geven. We kochten een benzine auto en ze heeft t nooit meer gehad!!!!! Op vakantie dit jaar sprak ik een oudere heer en die had precies hetzelfde, jaren dacht ie dat ie last had van reisziekte maar bleek ook de diesellucht te zijn. Hij rijdt nu benzine en heeft nooit meer last gehad.
  Ik vind dit zo'n ongelooflijke ontdekking dat ik dat iedereen wil laten weten. Dus rijd je diesel, probeer eens een benzine wagen, wie weet voel je je beter. Zeker voor kleine kinderen kan t een wereld van verschil zijn.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Voor de auto en het vliegtuig gebruik ik Primatour. Ik heb hier goede ervaringen mee. I.v.m. de prijs heb ik eens de reistabletten van Kruidvat geprobeerd. Dit was geen succes. Er wordt gezegd dat in de huismerktabletten dezelfde werkzame stoffen zitten. Dat klopt ook wel, maar er zit van de belangrijkste stof wel de dubbele hoeveelheid in! Ik kon niet meer stilzitten. Gewoon terug naar Primatour.

  Reageer
 • Sil

  Odette

  Ik ben heel gevoelig voor reisziekte, als kind was het nog erger. Onze oudste zoon heeft het ook. Vooral als we achterin in de auto zitten hebben we het meeste last, maar ook voorin worden we weleens ziek. Reispilletjes (bv primatour of suprimal) helpen het beste. Wel de juiste dosis aan houden. Maar je moet ook opletten dat je geen melkproducten eet of drinkt vlak voor de reis, dus ook geen (soft)ijs. Ook geen appels of appelsap en geen tropische vruchtendrank. Verder maakt de soort auto (diesel of benzine) bij ons geen verschil, wel wie er achter het stuur zit. Ik heb ook diverse homeopatische middelen geprobeert maar was niet zo tevreden over het resultaat.

  Reageer
 • Sil

  Corinne

  Mijn beide kinderen hebben last van wagenziekte. Ze zijn 2 en 4 jaar oud. Van alles geprobeerd. Omdat ze zo klein zijn, wilde ik liever geen primatour. Dus over op homeopatische middelen en seabands. Over de laatste had ik goede verhalen gelezen. Nou, bij mijn kinderen werkt het dus totaal niet. De oudste krijgt nu weer primatour, maar dit krijg ik er bij de jongste nog niet in. Voor hem ga ik maar weer travelin gebruiken. Reizen vind ik hierdoor echt een crime!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

14 - 4 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video

Specials & Dossiers