Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Pigmentvlekken: helemaal niet nodig!

Een gave en egale huid, dat wil iedereen wel. Dan is het heel vervelend als je last hebt van pigmentvlekken. Die komen vooral voor bij mensen vanaf middelbare leeftijd. Ze vormen donkere plekken op plaatsen waar je huid vaak in contact komt met de zon, zoals op je handen en je gezicht.

Over het algemeen zijn deze vlekjes onschuldig, maar veel mensen ervaren ze als ontsierend. Met een goede pigmentcrème kun je pigmentvlekken voorkomen en zelfs vervagen. 

Vind jij pigmentvlekken ontsierend of hoort het er gewoon bij? Heb jij al eens een pigmentcrème gebruikt en wat zijn je ervaringen daarmee? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Anna

  21 december 2019 12:13

  Ik zag op een video dat tamanu olie kan helpen. Ik probeerde het, maar het gaf mij puistjes en ik heb nooit puisten, vooral niet sinds overgang! Ben gestopt maar ga het weer proberen, en doorgaan, puisten of niet want al zijn het maar een paar, de pigmentvlekken lijken groter te worden ondanks hoge factor zonnebescherming, zomer en winter, elke dag. En niet duur vergeleken met zoveel producten die niet werken of maar even zoals Ik heb over laser gehoord.

  Een vriendin die nu in Zuid Afrika woont vertelde haar arts ‘brandde’ een vlek weg en dat hielp. Een week rood en pijnlijk en toen over!
  Ik weet niet of huisartsen dat hier doen, heb nooit van gehoord. Zoiets als ze wratten weg branden? Een dermatoloog vertelde mij er niets aan te doen was behalve laser? Zij raadde mij dat niet aan, dus had Ik niet veel aan haar!

  Ik wens jullie veel succes ook! Zal updaten als de tamanu olie echt helpt.

  • Sandy

   21 november 2019 12:39

   Ik heb bruine pigmentvlekken op mijn wangen en het ziet er echt niet uit. Ik heb een peeling ondergaan maar die heeft ook niet geholpen helaas. Na het laseren komt het na twee weken alweer terug, ik vind het zo erg.

   • Marie

    19 augustus 2019 22:15

    Na een tijdje goedkopere merken te proberen zonder resultaat ben ik naar een schoonheidsspecialiste geweest voor mijn pigmentvlekken.
    Nu gebruik ik een ander product en in slechts 3 dagen zijn de vlekken op mijn gezicht nagenoeg helemaal verdwenen.

    • Vlekje

     13 januari 2020 13:34

     Hallo Marie, mag ik weten welk product je gebruikt tegen pigmentvlekken?
     B.v.d.
     Vlekje

     • Vlekje

      09 januari 2020 23:46

      Welke crème is dat?

      • Nijntje

       03 december 2019 19:59

       Wat gebruik je dan als ik vragen mag? Ik zoek ook al jaren naar de oplossing

       • Nan

        16 november 2019 19:16

        Hallo Marie
        Welke crème als dat mag vragen ?

       • Lenneke

        06 mei 2019 23:42

        Maanden de pigmentvlekken crème van Kruidvat gesmeerd, zonder resultaat. Nu biodermal serum + crème gekocht en na 2 dagen zijn de vlekken al bijna weg. De producten van Biodermal zijn wel een stuk duurder maar doen (voor mij) wat het beloofd.

        • Pigmee

         19 februari 2019 15:11

         Ik scrub mijn handen elke dag en smeer ze daarna in met crème. Ben een maandje bezig en lijkt wel of het werkt....

         • ewulka799

          28 juni 2018 22:03

          Hello. Ik heb pigmentvlekken like snor door zonnebank.

          • Riekie Albrecht

           24 mei 2018 13:28

           Heb al eens crème gebruikt, maar heeft niet geholpen.

           • Evie

            28 april 2018 17:48

            Hallo allemaal.
            Ik ben bij de dermatoloog geweest, heeft mij creme voorgeschreven maar helaas wordt deze niet vergoed. dermatoloog is net als ik zwaar verbaasd. Pigment schijnt een cosmetisch probleem te zijn, helaas is alles veel te duur. Ik blijf al uit de zon maar mijn gezicht maakt mij erg onzeker het wordt alleen maar erger. Het is net of ik een snor heb. ik heb ook nog sproeten wat het alleen maar erger maakt en de vlekken komen gewoon door de make up heen. Ik word met de dag onzekerder en verdrietiger. Ik heb het budget niet om zalfjes aan te schaffen voor 40 euro. Ik heb al mijn hele leven zonneallergie ik ben ten einde raad

            • Lieneke

             02 september 2018 23:33

             Ik heb het dure traject (dermatoloog €130 en creme €65) doorstaan en het hielp niet eens. Ben nu al een paar weken met een wattenstaafje blondeerspray aan het deppen op de vlekken en ze worden duidelijk lichter! De spray die ik gebruik is om je haar iets op te lichten, die had ik nog staan en deze was zeker niet duur. Een aanbieding van 2 voor de prijs van 1. Huid wordt een beetje trekkerig, maar een beetje creme lost dat weer op.

             • Vlekkie

              02 mei 2018 20:33

              Ik zit onder de donkere pigmentvlekken in mijn gezicht en heb een donkere pigmentsnor op een bruine huidskleur. Ben ook bij de dermatoloog geweest, heb een zalfje gekregen wat niet heeft geholpen.

              Ik word met de dag onzekerder over mijn huid en ik vind die donkere snor echt verschrikkelijk. Met make-up kan ik het ook niet meer camoufleren, zo donker is het! Kan de deur niet uit zonder make-up, maar zelfs dan is het nog zichtbaar en dat maakt mij zo verdrietig.

              Weet iemand een product wat wel 100% dekkend is, of andere tips om van de pigmentvlekken af te komen? Heb ook eucerin gebruikt en vele andere crèmes niets helpt, ik vermijd verder ook de zon.

              • boere

               27 oktober 2019 03:48

               Hallo, het is een tijdje geleden maar heb je nog last van pigmentvlekken? Ik zou je wat tips kunnen geven.

               Groetjes

               • Carina

                21 mei 2018 01:52

                Het enige wat bij mij helpt is na de zomerperiode een kuur starten met hydrochinon zalf. Ik ben bij het SNIP in Amsterdam geweest. Met de jaren worden de plekken lichter en sommigen verdwijnen. Ik weet helaas hoe je je voelt, maar hopelijk zal het gedurende de jaren bij jou ook afnemen. Verder in de zomer altijd zonnebrand paraat! Ik gebruik een fijn merk voor de gevoelige huid, verkrijgbaar bij de apotheek.

              • Romeissa

               03 april 2018 23:23

               Vitamine C helpt ook. Je kan de vlek aanstippen met verse citroensap. Maar test het eerst op een klein stukje uit in verband met eventuele gevoeligheid voor fruitzuren.

               • Janine

                21 oktober 2017 18:27

                Ik las dat er iemand is die wanhopig werd van zijn/haar witte spots (vlekken). Mogelijk heb je het al geprobeerd maar via de (huis)arts kun je Nizoral zalf en shampoo vragen. Het werkt ook bij vitigilo. Een simpeler en zeker zo effectieve wijze is je wassen met Selsun. Dit is een anti-roos shampoo. Heb er zelf baat bij en het is effectief. Je kunt het gebruiken tijdens het douchen in plaats van douchegel.
                In het begin smeerde ik mezelf in met Selsun en liet het circa vijftien minuten inwerken. Daarna afspoelen en goed afdrogen. Heb het de eerste keren voor het naar bed gaan ingesmeerd als lotion, een oude pyjama aan en ‘s morgens afspoelen. Bij mij werkt(e) het echt. Succes!!!

                • Roos

                 09 mei 2019 02:27

                 Beste Janine,

                 Nizoral is een middel tegen schimmel en die witte vlekken op je huid waar je die shampoo voor gebruikt zijn dus aangetast door schimmel. Dat heeft helemaal niets te maken met de bruine pigmentvlekken die door een overproductie aan melanine ontstaan.

                .
                - Advertentie -
                - Advertentie -