Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb jij wel eens last van een hese stem en wat doe je eraan?

Een fikse verkoudheid of een keelontsteking kunnen zorgen voor een hese stem. Heb jij vaak last van een hese stem? 

Wat is de oorzaak ervan en doe je er ook iets aan? Neem je speciale pastilles of iets dergelijks?

Terug naar het begin

Reacties

 • Roodkapje

  13 maart 2019 15:37

  Hey ik heb het ook veel
  De tips zijn ÷

  Slapen

  Spoelen met zoutwater

  Genoeg buiten lopen

  En zeker oppassen met mensen die hoesten

  • bobby6

   29 oktober 2017 09:54

   Anderhalf jaar geleden zes dagen beademing gehad. Mijn stem is schor en hees, heel vermoeiend. Heb al maanden logopedie gehad. Iets verbeterd, maar niet wat ik zou willen bereiken. Heeft iemand tips voor mij?
   Bedankt.

   • gc

    05 oktober 2017 00:44

    Ik heb ook al maanden last van hese stem. Soms enkele dagen hees, andere dagen valt alles goed mee.
    Ben reeds bij de dokter en specialist geweest, zij vinden niks. Keel doet pijn, volgens dokter is keel geïrriteerd. Ik heb reeds alles geprobeerd, spray, pastilles... niets helpt echt.
    Wie kan goede tips geven?

    • bobby6

     01 oktober 2017 17:45

     Anderhalf jaar geleden een week op de IC gelegen aan de beademing. Heb nu geen stem meer over, ben schor en hees. Heel vermoeiend, ik kon altijd mijn ei kwijt met zingen en nu niet meer dat is balen. Wie heeft tips voor mij?
     Ps. heb ook een half jaar logopedie gehad, maar geen resultaat.

     • Willofs

      11 juli 2017 08:55

      Bij mij is longkanker geconstateerd. Daartegen ben in vijf keer bestraald, maar niet met het gewenste succes. Daarna heb ik een behandeling ondergaan om de tumoren te vertragen totdat ook die behandelingen niet meer hielpen en de oncoloog mij niet verder meer kon behandelen. Sinds een paar maanden gaf ik slijm op en de laatste weken met ook bloed daarin. Het ophoesten gaat de laatste dagen steeds slechter en is zeer hinderlijk, vooral met slapen. Is er een middel om dat slijm los te maken?

      • Henri

       18 maart 2017 13:05

       Tijdens de reanimatie op de snelweg is de beademingstube dwars door mijn rechter stemband gestoken. Hier zit nu een scheur in. Tevens is mijn Strottenklepje aan alle kanten gescheurd (gefragmenteerd). Mijn stem klinkt als een trein met vierkante wielen. Ontzettend hees, ben vaak mijn stem kwijt en doodmoe van het praten. Nu begin ik nog meer last te krijgen van mijn heesheid. Ben zwaar hartpatient, maar ben vorig jaar ook met spoed aan darmkanker geopareerd.

       • Klaasje

        10 juli 2016 11:27

        Wat helpt tegen een hese stem is ochtendurine! Plas als je wakker wordt in een bekertje en laat het 10 minuten staan, drink het dan op in kleine slokjes en het geneest binnen een half uur!

        • Ronald

         09 maart 2016 16:40

         Al weken hees zijn is niet prettig! Ik heb al van alles geprobeerd, maar het resultaat is drie keer niks. Dus niets helpt, kan iemand mij raad geven?
         Met vriendelijke groet,
         Ronald

         • Emma

          09 december 2015 19:16

          Tips: Genoeg rusten en niet veel praten.

          • Crazyweirdo

           12 oktober 2015 20:12

           Mijn dochter heeft sinds gister al hese stem. Het is niet ernstig ofzo, maar heeft iemand tips om de heesheid snel over te laten gaat.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -