Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Blaasontsteking: wat doe jij er tegen? 

Blaasontsteking is een kwaal die vooral bij vrouwen veel voorkomt. Dat komt omdat de urinebuis bij de vrouw veel korter is dan bij de man, waardoor bacteriën veel sneller bij de blaas kunnen komen. 

Blaasontsteking kan hele vervelende klachten met zich meebrengen, zoals vaak moeten plassen en een branderig gevoel daarbij. De kwaal ontstaat makkelijker als het slijmvlies van de blaas niet goed werkt. Bijvoorbeeld als je kou hebt gevat, zwanger bent of in de menopauze bent.

Heb jij regelmatig last van blaasontsteking? Welke klachten brengt dat met zich mee? Wat doe je eraan om een blaasontsteking te voorkomen?

Terug naar het begin

Reacties

 • doortje

  07 januari 2019 12:04

  Ik heb één keer een blaasontsteking gehad. Dat was gelukkig snel over. Antibiotica genomen en 2,5 liter water per dag gedronken. Verder een beetje rustig aan gedaan.

  Vraag: kan blaasontsteking een negatie effect hebben op hartritmestoornissen?

  • Kersten

   18 augustus 2018 00:20

   Ja ik heb dit ook een aantal keren gehad, wat helpt is direct altijd na de seks yoghurt op smeren, dan krijg je geen blaasontsteking meer.

   • Inge

    12 september 2017 14:29

    Ik kreeg zo ineens blaasontsteking. Ik ben onder behandeling geweest bij een uroloog. Ik heb veel antibiotica gehad waardoor ik weer andere klachten kreeg. Allerlei pillen en middeltjes geprobeerd en niks hielp. Totdat ik begonnen ben met iedere dag een citroen uit te persen en in een glas met water te gieten. Na enkele dagen zijn de klachten weg. Citroen heeft een hoge dosis vitamine c en is zuur. Dat heeft een blaas nodig zodat bacteriën er niet kunnen leven. Ook als de klachten weg zijn, toch drie keer in de week doorgaan.
    Ik hoop dat het bij jullie ook mag helpen.

    • anoniem

     02 november 2017 20:24

     Bedankt Inge! Dit heeft mij zeer geholpen en ik wil je hiervoor bedanken.

    • anoniem

     06 augustus 2017 01:38

     Ik heb bijna hetzelfde, alleen bij mij is gezegd dat ik met m'n benen wijd en rechtop moet zitten en dan door me buik ademen en ontspannen. Ik heb op internet ook een paar dingen gelezen, bijvoorbeeld dat je een keer op kan staan en weer gaan zitten en dat je dan kans heb dat er meer uitkomt. En dat je tijdens het plassen op je blaas kan drukken. Ik heb geen idee of deze dingen werken ik ben geen dokter.

     • Sdp

      23 april 2017 02:16

      Ik ben een vrouw van 23 jaar en heb al meer dan twee maanden last van een blaasontsteking. Ik ben hiermee naar de dokter geweest. Die heeft mij medicatie gegeven maar dit heeft niet geholpen. Ook neem ik al een tijdje pillen om dit te verhelpen, maar ook dit helpt niet. Wat kan ik er nog aan doen om dit te stoppen?

      • Angela

       09 maart 2017 10:03

       Ik heb erg vaak last van blaasontsteking. Ik heb gelezen dat je sneller blaasontsteking krijgt als je er al veel gehad hebt, omdat de wand van je blaas niet meer zo glad is door de vele ontstekingen. De bacterie zet zich vast aan de wand. Sinds ik D Mannose gebruik heb ik nog steeds blaasontstekingen, maar ik ben er binnen een dag van af. Als het weer zo ver is neem ik eerst 3 capsules D Mannose, 3 uur later 2 en dat hou ik vol tot het weg is. Als de pijn of het nare gevoel weg is neem ik nog zeker 2x 1 capsule in. Werkt prima bij mij. Geen antibiotica nodig gehad tot nu toe.

       • xaxa

        11 januari 2017 22:20

        Furabid voor mij nooit meer, kijk even naar de opmerkingen die mensen neer zetten. Dat klopt, wat een slecht medicijn is dit. Echt gelijk uit de handel te nemen! Ik heb het voor een blaasontsteking gehad.

        • Helda

         20 juni 2016 22:31

         Toiletpapier altijd van voor naar achteren poetsen en na de seks altijd plassen. Ik heb "bijna" nooit blaasontsteking en eet gewoon suiker. Genoeg water drinken.

         • Anoniem

          01 juni 2016 01:39

          Ik ben 15, ik heb mijn hele leven al last van blaasontstekingen, maar sinds dit jaar is het heel erg en blijft het terug komen. De dokters kunnen de oorzaak niet vinden en zien ook geen bacterie, maar de pijn is er wel en ook heel heftig. Sommige dagen kan ik gewoon niet lopen zoveel pijn doet het. Ik gebruik ibuprofen, wat heel goed help tegen de pijn, maar ik word er echt gek van, ik durf geen leuke uitjes te plannen omdat ik bang ben dat ik er die dag last van zal hebben. Mijn leven wordt er erg door beïnvloed, ik weet echt niet wat ik moet doen. Het ziekenhuis zei meer drinken en op tijd naar de wc, dit heeft nog niet geholpen. Weet iemand wat ik kan doen?

          • X

           27 oktober 2017 14:45

           Dan heb je waarschijnlijk een blaaspijnsyndroom, ook wel interstitële cystitis genoemd.. Google maar eens.

          • Loes

           21 februari 2016 17:22

           Ik heb ondertussen al 11 blaasontstekingen gehad. Eerst steeds om het half jaar, heel raar. Nu ik een tijdje een vriend heb en seks heb gehad, waarna ik automatisch ga plassen omdat dat beter is, krijg ik steeds vaker een blaasontsteking. Dus ik weet niet meer wat ik er tegen moet doen. Geen seks meer hebben is geen optie. Help me alsjeblieft.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -