Zoeken

Zonnebank: ijdeltuiterij?

In de jaren negentig is de lelieblanke huid een tijdje in de mode geweest. Maar nu hebben de meeste mensen juist weer zin om een gezond kleurtje te hebben. Niet zo bruin als iemand die weken op het strand in Spanje heeft gelegen, maar net zo dat het witte eraf is. En als de winter er weer aan komt, willen velen even bijbruinen onder de zonnebank, zodat dat zomerkleurtje nog even blijft. Sommigen kopen zelfs een eigen zonneapparaat voor thuis.

Vind je het nodig om onder de zonnebank te gaan of vind je het ijdeltuiterij? Voel je je er prettig bij en koop je zelf een zonnehemel? En zo ja, wat is jouw ervaring met zonnehemels of zonnestudio's? Of vind je het zonde om er geld aan uit te geven en wacht je liever tot er vanzelf buiten 'gratis' zon komt? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Marion

  Ik vind een bruine kleur erg belangrijk. Koop altijd een goede crème van Australian Gold! Bruint en verzorgd perfect!

  Reageer
 • Sil

  Tony

  Heeft misschien iemand enig idee welke gevolgen het zou hebben als je op dezelfde dag 2 keer onder de zonnebank gaat liggen? Bijvoorbeeld om 14 uur en om 18 uur?

  Reageer
 • Sil

  Fbs1986

  Over zonnebanken doen nog steeds, helaas, vele spookverhalen de rondte. Zo is een groot deel van de bevolking wijsgemaakt in het verleden, dat zonnebanken kanker veroorzaken. Dit is absoluut onwaar. Af en toe een zonnebankje (of natuurlijke zon) voorkomt juist huidkanker, zo lang je het met mate doet en je nóóit laat verbranden.

  Reageer
 • Sil

  linda

  Ik heb rimpeltjes rond mijn ogen (kraaienpootjes). Ik heb gehoord dat dit erger word door de zonnebank, klopt dit?

  Reageer
 • Sil

  F.

  Ik neem 1x in de week een zonnebank omdat ik er gezond uit wil zien en als de zon schijnt er niet zo lang in kan zitten. Dan is het te warm, en word ik onrustig. Een zonnebank is dan de beste oplossing. Je kan het ook overdrijven, maar ik vind dat ik er goed uitzie met een kleurtje en als ik mijzelf goed voel, kan ik er weer tegenaan.

  Reageer
 • Sil

  Halliee

  ik wil vrijdag voor het eerst onder de zonnebank gaan, maar ik wil al meteen een goed bruin kleurtje maar ik heb een lichte huidskleur, licht bruin een beetje. en ik weet niet hoelang ik er onder moet gaan voor de eerste keer en ik misschien er verbrand ga uitzien of dat ik dingen op mijn gezicht te zien krijg die ik niet zou willen of verwacht had?

  Reageer
 • Sil

  bezorgde moeder

  Zo zonde al die jong bruin gebrande bekjes in de winter. Tussen de 40 en de 50 allemaal verschrompelde appeltjes. Zie ik ook om me heen. Hopen dat je dan maar geld hebt voor een oplossing. Gewoon niet doen het hele jaar door zeker niet de mensen met een lichtere huidskleur er ontstaan allerlei vlekjes plekjes en pukkeltjes geloof je het niet!!!! wacht dan maar af. Ben niet anti zonnebank hoor een kuurtje moet kunnen voor de zomer maar ik zie steeds meer van dat jonge spul eeuwig bruin. En echt ze worden er niet mooier van.

  Reageer
 • Sil

  kim

  kim lag ook onder de zonnebank en had toen dr kamelenteen verbrand.

  Reageer
 • Sil

  jOSE

  1x per maand 16 minuten zonnebank doet mij goed als ik pijnlijke gewrichten heb en last v.d. bijholtes. "Gewone" zon kan ik slecht verdragen boven 23 graden. Zwelling- vocht benauwd etc.
  Ik krijg hier geen kleur van.

  Reageer
 • Sil

  Ruth

  Beste Browny,
  leuk dat je reageert op dit forum.
  maar vertel nou geen onzin. met dat verhaal over uvc. je slaat de plank volledig mis.
  Voornamelijk uva straalt er uit deze lampen ondersteunt door een klein beetje uvB.
  Jammer dat een hoop mensen hier onjuiste informatie verkondigen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

36 - 6 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video