Zoeken

Zonnebank: ijdeltuiterij?

In de jaren negentig is de lelieblanke huid een tijdje in de mode geweest. Maar nu hebben de meeste mensen juist weer zin om een gezond kleurtje te hebben. Niet zo bruin als iemand die weken op het strand in Spanje heeft gelegen, maar net zo dat het witte eraf is. En als de winter er weer aan komt, willen velen even bijbruinen onder de zonnebank, zodat dat zomerkleurtje nog even blijft. Sommigen kopen zelfs een eigen zonneapparaat voor thuis.

Vind je het nodig om onder de zonnebank te gaan of vind je het ijdeltuiterij? Voel je je er prettig bij en koop je zelf een zonnehemel? En zo ja, wat is jouw ervaring met zonnehemels of zonnestudio's? Of vind je het zonde om er geld aan uit te geven en wacht je liever tot er vanzelf buiten 'gratis' zon komt? 

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Dossier Veilig zonnen

Iedereen weet inmiddels dat je goed op je huid moet letten als je gaat zonnen, maar bij het zien van de eerste zonnestralen wordt veilig zonnen als snel ter zijde geschoven. In korte mouwen en zonder enige bescherming genieten we volop van de zon, totdat we na een dagje bakken de gevolgen van het onbeschermd zonnen merken. In plaats van een gezond bruin kleurtje heb je grote, pijnlijke verbrandingsplekken die je eraan herinneren waarom veilig zonnen ook alweer zo belangrijk is.

Lees meer in het dossier Veilig zonnen.

Huidkanker Videospecial

Wat is huidkanker en welke soorten zijn er? In de videospecial worden deze vragen beantwoord. Bekijk dus snel de animaties in de videospecial Huidkanker >>

Reacties

 • Sil

  Marion

  Ik vind een bruine kleur erg belangrijk. Koop altijd een goede crème van Australian Gold! Bruint en verzorgd perfect!

  Reageer
 • Sil

  Jacqueline

  Ik vind een bruine huid wel mooi, daarnaast vind ik het in de winter ook erg ontspannend om een avondje te luieren. Eerst lekker in bad daarna half uurtje onder de zonnebank. Alleen in de winter doe ik het om een beetje bruin te blijven. In de zomer kom ik wel van de zon aan een kleurtje. Je moet het natuurlijk niet overdrijven.

  Reageer
 • Sil

  Susanne

  Sinds vorig jaar ga ik in de winter regelmatig naar de zonnebank omdat ik van mezelf een erg witte huid heb. Ik kreeg in de winter vaak de opmerking dat ik er ziek uitzag. Nu zie ik er gezond uit. Ook heeft het een positief effect op mijn puistjes.

  Reageer
 • Sil

  Susanne

  Sinds vorig jaar ga ik in de winter regelmatig naar de zonnebank omdat ik van mezelf een erg witte huid heb. Ik kreeg in de winter vaak de opmerking dat ik er ziek uitzag. Nu zie ik er gezond uit. Ook heeft het een positief effect op m'n puistjes

  Reageer
 • Sil

  Stephanie

  Ik wilde hierbij graag mijn mening over het onderwerp zonnebank geven. Altijd vond ik het flauwekul waarom ga je nou onder de zonnebank? Wacht gewoon op de zomer. Maar pas geleden ben ik voor het eerst met een vriendin onder de zonnebank geweest en ik ga zeker weer. Nu al zie je de lijn van mijn bikini zitten (waar ik heel trots op ben) maar het werkt ook heel ontspannend. Dus aan alle mensen die er tegen zijn en het ook nog nooit geprobeerd hebben wil ik zeggen : probeer het eens.

  Reageer
 • Sil

  Mariska

  Mijn ouders hebben ongeveer 5 jaar geleden een zonnehemel aangeschaft en de eerste paar jaar ging ik er nooit onder maar sinds een jaar ga ik er toch wel iedere week onder. Niet omdat ik zo bruin wil zijn dat word ik toch niet maar gewoon om iets minder wit te zijn. Mensen zeggen dan vaak: Lekker kleurtje en dat is fijn om te horen. Ook vind ik vooral mijn handen en gezicht zo eng wit als ik er niet onder ga. Maar ik vind mensen waarvan je heel duidelijk kan zien dat ze poepbruin zijn van de zonnebank echt heel lelijk. Dat vind ik gewoon vies en het is ook helemaal niet goed voor je. Ik vind het dus absoluut wel kunnen zoalng je het maar niet overdrijft. Iedereen wil toch wel een lekker kleurtje ook in de winter?! En als we die niet hebben proberen we die op deze manier te creeren.

  Reageer
 • Sil

  Noa

  Ik werd ook altijd gevraagd of ik ziek was. Sinds een jaar of 4 ga ik ongeveer 1 keer per week onder de zonnebank. De voordelen vind ik dat je er mooi egaal bruin van wordt zonder witte plekken, het duurt maar een half uurtje en in de winter wordt je er zo lekker door en door warm van. Het is niet echt goedkoop maar ik heb het er voor over. Soms maak ik me echter wel eens zorgen over huidkanker.

  Reageer
 • Sil

  Esmee

  Ik ben erg blij met de uitvinding van een zonnebank/hemel. Zelf heb ik donkere kringen onder m'n ogen; als ik bruin in m'n gezicht ben vallen die donkere kringen veel minder op. Dus ga ik regelmatig even onder de zonnebank. Ik heb er nu zelfs eentje voor een aantal weken gehuurd. Ideaal!

  Reageer
 • Sil

  anoniem

  Wat een onzin die zonnebank; het is alleen maar slecht voor je huid. Het ziet er misschien wel leuk uit, maar het enige voordeel is psychisch.

  Reageer
 • Sil

  Christa

  Ik vind dat een zonnebank niet nodig is, omdat ik in de zomer wel lig te zonnen aan het strand, dat vind ik veel lekkerder! In de winter kan dat natuurlijk niet! maar dan hoeft het van mij ook niet, want dan draag ik toch geen bikini! of jurkje! dan kunnen ze ook niet zien hoe wit ik ben!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

28 - 8 =

Stem op Gezondheidsplein als website van het jaar!
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Borstkanker & zwangerschap

Bekijk de video