Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Z. Bodalal, arts-onderzoeker

Drs. Z. Bodalal

Nederlands Kanker Instituut

Dokter Zuhir Bodalal is in 2014 niet alleen afgestudeerd als arts, maar ook als chirurg aan de medische universiteit van Libië. Tijdens zijn klinische opleiding ontmoette hij steeds meer patiënten met kanker en werd hij gepassioneerd door het veld. In het midden van zijn chirurgische opleiding besloot hij daarom zijn loopbaan te veranderen naar oncologie.

Tijdens zijn master oncologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam werd hij verliefd op het gebied van de tumorimmunologie en raakte hij gefascineerd door de verschillende manieren waarop kankercellen door het immuunsysteem kunnen worden getroffen. Sinds 2017 is Zuhir bezig met een promotieonderzoek bij het Nederlands Kanker Instituut (Antoni van Leeuwenhoek) naar immunotherapie bij verschillende soorten kanker.

Zuhir is van mening dat het nakijken van medische artikelen bijdraagt aan de broodnodige informatie voor mensen met twijfels over hun symptomen. Zo kunnen zij het bewustzijn van specifieke aandoeningen verbeteren en kunnen zij beter communiceren met hun huisarts en/of medisch specialist.

Meer weten?

Wil je meer weten over dokter Zuhir Bodalal en de onderzoeken die hij heeft gedaan? Neem dan een kijkje op:

- Advertentie -
- Advertentie -