Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Elke dag een appel boost seksleven

maandag 28 juli 2014 | Bron: Het Laatste Nieuws

Een appeltje voor de dorst. Én een appeltje voor goede seks. Als je elke dag dit zoetsappige stuk fruit eet, schiet je libido omhoog. Dit bleek uit een onderzoek onder ruim 700 vrouwen tussen de 18 en 43 jaar.

Een liefdevolle hap uit een appelDe vrouwen werden in twee groepen verdeeld: de eerste groep dames at elke dag één à twee appels, de tweede groep vermeed dit fruit. En wat bleek: de appeleters waren actiever tussen de lakens en meer tevreden over de bedprestaties dan de vrouwen die het fruit niet aten.

Onderzoeker Tomasso Cai verklaart: "Dit kan verklaard worden door het bestanddeel floridazina, een stof die onder de schil van de appel zit. Dit is gelijkaardig is aan het hormoon estradiol en speelt een belangrijke rol in de vrouwelijke opwinding. De appelliefhebsters aten het fruit namelijk met schil op. Daarnaast helpt een goede gezondheid en een dagelijkse consumptie van groenten het seksueel verlangen een boost te geven."

Chocolade en wijn

Lust je geen appels en wil je seksleven toch een boost geven? Niet getreurd. Ook met wijn en chocola kun je het plezier in bed verhogen, wees recent onderzoek uit.

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -