Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

“Elke dag appel beschermt tegen overgewicht”

donderdag 02 oktober 2014 | Bron: MedicalNewsToday

Een appeltje voor de dorst? Een appeltje tegen overgewicht, blijkt uit een nieuwe studie van de Washington State University. Elke dag een appel, en dan in het bijzonder de Granny Smith, zou tegen overgewicht beschermen.

Een appel eten biedt verschillende gezondheidsvoordelenIn appels zitten bioactieve stoffen die niet tijdens de spijsvertering in je lichaam worden opgenomen. In plaats daarvan stimuleren ze goede darmbacteriën en deze prikkelen op hun beurt de weerstand én dragen bij aan het handhaven van een gezond gewicht. De onderzoekers onderzochten welke appel het meeste invloed heeft op de goede darmbacteriën. Dit bleek de Granny Smith te zijn.

Darmonstekingen

Dit onderzoeksresultaat zou tot verschillende nieuwe gezondheidsadviezen kunnen leiden, denken de onderzoekers. Ook omdat hun onderzoek liet zien dat de Granny Smith een disbalans tussen goede en slechte darmbacteriën kan herstellen. Door zo’n disbalans kunnen chronische darmontstekingen ontstaan. Oftewel door het eten van Granny Smith zou ook de kans op dergelijke ontstekingen verminderen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -