Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ontwikkeling van baby tot peuter

4.6 uit 5 - 14 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Vanaf het moment dat je kindje geboren wordt, sta je versteld van de snelle ontwikkeling die een baby doormaakt. Alle nieuwe dingen die je baby doet, zijn bijzonder. Van het moment dat ze voor het eerst omrollen, tot het moment dat de eerste voetstap gezet wordt. Van de eerste glimlach tot de eerste woordjes. Alles is leuk om mee te maken. Maar hoe verloopt de ontwikkeling van een baby nou precies? Dat lees je in dit dossier. 

Kleine baby

We beschrijven de lichamelijke, motorische en sociale ontwikkeling van baby tot peuter. Vind een groeicurve van baby tot peuter voor zowel jongetjes als meisjes en informatie over hoe je deze precies moet interpreteren. Ook beschrijven we wanneer je baby begint te rollen, kruipen of lopen en hoe lang ze ongeveer moeten slapen. Lees je ook in over de taalontwikkeling van baby tot peuter en vind informatie over geschikte voeding voor je baby. Wanneer kun je de eerste woordjes van je baby verwachten? Hoe lang moet je borst- of flesvoeding geven? En wat geef je je kindje als eerst, om aan vast voedsel te wennen?

Tot slot geven we bij ieder hoofdstuk een aantal tips over hoe je de ontwikkeling van je kleintje kunt stimuleren. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.6 uit 5 - 14 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -