Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Tips bij kinderenziekten

3.6 uit 5 - 10 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als het kind zich ten gevolge van een bacteriële of virusinfectie niet lekker voelt, is het belangrijk daar met zorg op in te spelen. Kinderziekten kunnen nog zo onschuldig lijken, het kan nog altijd tot nare complicaties leiden. Hier enkele tips om het voor het kind zo min mogelijk belastend te maken:

  • In bed blijven is niet altijd nodig. Als het kind liever gewoon wat binnen speelt, moet dat kunnen.
  • Geef koorts een kans. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam. Pas wanneer de temperatuur te hoog wordt (boven 39,5°C) of te lang aanhoudt, is het raadzaam een arts te raadplegen. Bij pasgeboren baby's is koorts echter direct een reden om een arts in te schakelen.
  • Laat het kind voldoende drinken, zeker bij koorts.

Het allerbelangrijkste is misschien wel dat zieke kinderen aandacht vragen en die ook nodig hebben. Van jou als moeder of vader, van de oppas of de buurvrouw. Het maakt niet uit als het maar de nodige aandacht krijgt. Iedereen weet vast nog wel uit eigen ervaring dat je je al een stuk minder ziek voelt als je beneden op de bank mag liggen met je favoriete knuffels, een paar leuke boekjes en een glaasje versgeperste sinaasappelsap. En de tv aan misschien...

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.6 uit 5 - 10 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -