Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waar vind je ondersteuning bij hormoongevoelige borstkanker?

4.3 uit 5 - 12 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Wanneer je de diagnose ‘borstkanker’ te horen krijgt, verandert je leven radicaal. Je komt in een achtbaan van emoties terecht en ook de behandeling is zwaar. Als je hormoontherapie als nabehandeling krijgt, komen daar ook nog eens de overgangsverschijnselen bij kijken.

Je arts heeft je wel uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat, maar het kan zijn dat je hierover niet alle belangrijke  informatie meer helder op een rijtje hebt staan, door alle emoties en vele behandelingen die je op dat moment ondergaat. Hierdoor is het lastig om in te schatten welke klachten je mogelijk zult krijgen en wat je aan verschillende klachten zou kunnen doen. Dat is jammer want er zijn inmiddels wel wat mogelijkheden om ook zelf iets aan bepaalde klachten te doen. Het is echter niet altijd verstandig om deze zonder overleg te gebruiken, omdat sommige van deze middelen het effect van je medicijnen tegen de borstkanker tegenwerken.

Naast je huisarts kun je tegenwoordig ook terecht bij een Care for Women specialiste. Dit zijn speciaal opgeleide BIG-geregisteerde vrouwelijke zorgverleners. De Care for Women specialiste helpt je door deze zware tijd heen te komen. Samen met jou kijkt zij waar de klachten ten gevolge van de behandeling vandaan komen, wat je er aan kunt doen en maakt zij een behandelplan op maat. Zij legt je nogmaals uit hoe je medicatie werkt, maar kan je ook helpen bij het uitzoeken van een goede pruik, speciale lingerie of andere praktische vragen waar je tegenaan loopt. Vragen als hoe bijf ik fit of wat kan ik beter wel en niet eten kun je gerust bij haar stellen. Zij begrijpt wat jij doormaakt, ook omdat ze zelf vrouw is. Zij is niet alleen deskundig, maar ook iemand waarmee het prettig is om mee te praten. Daar is ook alle tijd voor en de meeste zorgverzekeraars vergoeden deze consulten inmiddels ook, vanuit verschillende aanvullende verzekeringen. Hierbij heb je zelfs geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Je kunt dus zo bij hen terecht! 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.3 uit 5 - 12 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 02-09-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -