Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Homeopathie en fytotherapie

4 uit 5 - 9 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De één zweert bij homeopathische neusdruppels om de verkoudheid af te komen, terwijl de ander liever naar de tabletten van de huisarts grijpt. Uit onderzoek (CBS, 2010) blijkt dat steeds meer mensen homeopathische producten en andere zelfzorgproducten gebruiken om kwaaltjes te lijf te gaan. 

PillenVooral onder vrouwen, jonge kinderen, dertigers en hoogopgeleiden zijn deze middelen populair. Ter illustratie, ongeveer 40% van mensen met een hoger onderwijs-diploma grijpt regelmatig naar homeopathische middelen, vitaminen of mineralen. Ruim 30% van de dertigers grijpt regelmatig naar homeopathische, pijn- en koortswerende middelen.

Ten onrechte wordt vaak op alle zelfzorgproducten het label homeopathisch geplakt. Maar lang niet alle neussprays, oordruppels, gewrichtscrèmes enzovoorts vallen hieronder. Ze kunnen ook tot een andere vorm van natuurgeneeskunde behoren, namelijk fytotherapie. Hoewel homeopathie en fytotherapie erg op elkaar lijken, zijn de verschillen essentieel. In dit dossier zullen we kort uit de doeken doen wat de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee vormen van natuurgeneeskunde zijn. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4 uit 5 - 9 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 21-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -