Zoeken

Wel of geen verdoving bij de tandarts?

De ene persoon ziet erg op tegen een bezoekje aan de tandarts, terwijl de ander het geen probleem vindt. Zo zit het ook met een verdoving: de één heeft liever wel een verdoving, de ander liever niet. Deze keuze is heel persoonlijk.

Terwijl de ene patiënt nauwelijks pijn heeft tijdens een behandeling en het vervelend vindt dat een verdoving pas na een paar uur is uitgewerkt, kan de andere patiënt pas relaxen in de stoel als de te behandelen tand of kies goed verdoofd is. Sommige mensen vragen tijdens de tandheelkundige behandeling nog om een verdoving, omdat de pijn te vervelend is.

Wanneer kies jij voor een verdoving? Wat zijn eventueel jouw bezwaren daartegen? En wat zijn je ervaringen?

Reageren
Delen

Bang voor de tandarts?

Deskundige OLS 'Bang voor de tandarts'Ben je bang voor de tandarts en heb je vragen of wil je advies? Dan ben je in de vraag- en antwoordrubriek 'Angst voor de tandarts' op de juiste plek. Hier kun je terecht met al je vragen. En het is nog gratis ook. Neem snel een kijkje! 

Reacties

 • Sil

  Kim

  Hoi,

  Ik ben een 19 jarig meisje, en heb je verhaal gelezen.
  Ook ik kamp met ondergewicht, ben namelijk 1.63 en weeg 42 kilo.
  Vroeger werd ik er heel erg mee gepest, maar sinds ik wat ouder word wordt het steeds minder.
  ook ik erger me aan mensen die achter mijn rug om(!) aan mijn moeder(!) vragen of ik geen anorexia heb.
  ten eerste: nee, zo ben ik nou eenmaal en zo zal ik waarschijnlijk altijd blijven, en ten tweede: als ze het willen vragen vragen ze het maar aan mij.
  Ik zit er zelf niet mee dat ik dun ben, maar door die mensen die dat zeggen en opmekingen erover gaan maken word ik wel een beetje gek.
  Laat iedereen eens naar zichzelf kijken in plaats van commentaar op een ander te geven, want niemand is volmaakt.
  Ik hoop dat je je echt niets van alles aantrekt en gewoon met je eigen leven verder kan gaan.
  Heel veel sterkte!

  groetjes van kim

  Reageer
 • Sil

  Willemijn

  HAllo,

  Ik las je verhaal, en herken alles wat je schrijft. Ik ben 19 jaar, en 1.73 en weeg 48 kilo. Zelf ben ik wel altijd onder behandeling geweest in het ziekenuis, omdat ik een bepaalde sto in mijn bloed 9 weet de naam niet precies) te weinig had. Dus stond ik op het punt van opname.wanneer je dan bij de des betreffende arts komt, is de eerste vraag:" vind je jezelf soms te dik?"...Oh wat wlag ik van die vraag. Of mensen die naar je toe komen en zeggen, op een verjaardag ( wanneer je eens een gebakkje overslaat)...:"goh meid, jij moet zeker afvallen of niet"..Het zijn van die kwetsende opmerkingen. Ik ga er nu niet meer op in, omdat ik zelf weet dat ik geen anorexia heb, maar gewoon slank ben.
  Ik wens je veel succes met alles! En ik vind het heel fijn dat je je verhaal hier neer hebt gezet!
  Liefs Willemijn

  Reageer
 • Sil

  Cindy

  hoi,
  Ik ben een meisje van 20 jaar en heb hetzelfde 'probleem'. Ik ben namelijk ook 1.70 lang en weeg 46,5 kg. Ook aan mij vragen de mensen weleens of ik anorexia heb. Vroeger vond ik dat heel erg, ik liep zelfs huilend naar mijn moeder toe. Nu heb ik zoiets van 'dit ben ik en ze moeten me maar nemen zoals ik ben.' Mijn vriend vind me gelukkig heel mooi en vind het niet erg. Zelf heb ik er weleens moeite mee, omdat ik dan voor de zoveelste keer weer geen mooie broek kan kopen, omdat ze allemaal te wijd zijn. Ik ben zelfs een jaar lang op zoek geweest naar een nette zwarte broek. Tuurlijk heb je die wel voor veel geld, maar dat heb ik niet. Uiteindelijk heb ik een mooie broek op de markt gekocht die aangegoten zit. Ze zijn er toch nog wel.
  Op mijn werk (in het ziekenhuis) hoor je veel over afvallen. Daar heb ik nooit last van, anderen zijn dan wel jaloers op mijn bouw, maar soms wordt ik er weleens moe van. En als ik dan zeg dat ik wil aankomen, hoor je ze zeggen dat ik blij moet zijn met mijn figuur. Nou, ik zou bestwel een paar kilo aan willen komen als ik zou weten hoe. meerdere maaltijden per dag helpt niet, speciale poeder waar je normaal van aan komt, helpt bij mij niet, ook van snoepen kom ik niet aan. Zelfs met de feestdagen niet.
  Als ik een dag niet eet, is er gelijk een halve of hele kilo af.
  Ook hoor je van iedereen dat ze aankomen van de pil, nou ik dus niet.
  Het enige waar ik nu moeite mee heb, is dat mijn borsten ook aan de kleine kant zijn. Maar ook dat zal ik op den duur hopelijk wel accepteren.
  al met al denk ik dat iedereen je moet nemen zoals je bent; dun, dik, lang of kort, niemand is perfect denk ik dan maar.
  En trek je niks aan van de vooroordelen die iemand heeft als hij denk dat je anorexia heb, je weet zelf wel beter.

  Heel veel groetjes en succes,
  Cindy

  Reageer
 • Sil

  Bianca

  ik heb het zelfde probleem, ik weeg 48,5 kilogram en ben 1.70 lang.
  Mensen vragen inderdaad ook aan mij of ik anorexia heb, we moeten hier een programma over maken en laten uiten dat wij er ook niet blij mee zijn zodat Nederland ons er niet meer mee lastig zal vallen en wij gewoon ons eigen leven kunnen lijden. Hopelijk krijg ik hier een leuke reactie op en kunnen we aan de slag

  Reageer
 • Sil

  Jorita

  hoi, ik ben jorita, 13 jaar, en ik ben best dun, ik ben ook best lang, bijna 1.70 meter, en ik weeg 45, ik weet van mezelf dat ik dun ben (dat merk je anders vanzelf wel als andere mensen je anorexia kind noemen) ik eet veel, ook veel vette dingen, maar ik blijf dun. Op de basisschool werd ik er echt mee gepest, ik lag uit de klas, omdat ik dun ben, en ze noemden me haast geen jorita meer maar anorexia wijf of wat dan ook. Na een tijdje kon ik hier niet meer tegen en heb ik zelfs aan zelfmoord gedacht. Maar nu kan het me niets meer schelen, ze moeten me maar nemen zoals ik ben!!!

  Reageer
 • Sil

  Billy

  Lieve dames,
  Ik heb jullie verhalen gelezen en ik vind dat jullie groot gelijk hebben, willen jullie echter echt graag aankomen dan heb ik 3 tips voor jullie :
  1) Veel en vet eten
  2) Veel zout eten
  en als deze geen van beiden werken en er echt niets anders meer op zit :
  3) Anabolen, deze zijn uitgevonden om je aan te laten komen...
  Hoewel alle 3 deze dingen zeker zullen werken, raad jullie af het te doen, laat de zaken lekker zoals ze zijn, want het is belangrijker wat JIJ van jezelf vindt dan wat anderen van jou vinden, jij moet tenslotte dag en nacht met jezelf leven
  :o)
  Wat jullie ook besluiten te doen, veel succes aan jullie alle drie.

  Reageer
 • Sil

  Inge

  hoi ik weet precies ook wat iedereen hier zegt. ik moest laatst naar de schooldokter en mijn vriendinnen gingen in ene allemaal afvallen. maar daar heb ik geen last van. ik ging alleen maar meer vreten dat niet de cijfers van de weegschaal op 35 kilo kwam te staan. ik heb me weken ziek gevreten en nou je wilt niet weten hoeveel ik ermee ben opgeschoten. ik ben wel 0,2 kilo aangekomen na een maand je ziek vreten. als mijn vriendin dat zou doen dan zou je ze 5 kilo aankomen nou was het maar zo. ik zit er best wel erg mee want iedereen zeikt van ik ben te dik enzo ik heb het er liever niet over. oja jullie kunnen je nog niet echt voorstellen hoe ik eruit zal kunnen zien ik ben 1.65 en weeg ja echt ik weeg maar 36 kilo nee ik heb geen anorexia ik moet gewoon nog heel wat aankomen! nou mijn vriendin woog 60 kilo en ze zei ik ben te dik ik ga afvallen nou ik dacht was ik maar 24 kilo zwaarder ik droom er ook wel eens over over hoe het zou zijn om een normaal lichaam te hebben. nou!
  jongens vinden het niet erg geloof ik want daar heb ik gelukkig geen problemen mee! oja ik ben trouwens 14 jaar en ben best gelukkig ondanks dat ik dun ben. jongens vinden dun mooi dus dat is een voordeel. en iedereen is op zijn eigen manier aardig of je nou dik of dun bent dikke mensen zijn niet stom die zijn heel aardig en dunne mensen ook we zijn hetzelfde! alleen van lichaam niet je bent zoals je bent en je accepteert me maar! dit wou ik even kwijt aan iedereen die het leest.

  Reageer
 • Sil

  Ramona

  Ik heb het tegnovergestelde probleem. Of tenminste diegene die het als een probleem willen zien. Ik ben 1.50 en weeg 75 kilo. toen ik 17 was heb ik besloten dat het genoeg moest izjn met lijnen want dat helpt toch niet. NU heb ik zoiets van als mensen vragen of ik misschien niet eens moet afvallen. Ik vraag dan altijd:"Ga je me me om omdat ik gezet ben, of om wie ik ben." Daar antwoorden ze dan meestal op met om wie je bent. Mooi dan moet je ook niet zeuren over mijn gewicht. En voor diegene die het "niet aan kunnen zien". Je hoeft niet met me te praten, je hoeft niet naar me te kijken, je hoeft zelfs niet met mijn in dezelfde ruimte te zitten, daar is het gat van de deur.

  Mensen, accepteer eens hoe de ander is, dan zal je je en stuk beter voelen.

  Ik weet trouwens wel hoe je je voelt want een vriendin van mij is ook heel slank en die wordt op straat ook altijd nagekeken, gelukkig heeft zij dezelfde instelling als mij.

  Zolang je gelukkig bent met jezelf is het goed.

  Reageer
 • Sil

  Monique

  ik ben een meisje van 19 en ik ben ook erg dun. ik ben 1.78 en ik weeg 58.
  ik wil even zeggen dat je je er niets van moet aan trekken en gewoon alles moet negeren. als jij je lekker voelt zo dan is dat toch het belangrijkst!

  Reageer
 • Sil

  Albert

  Als 'oude' (39) man zou ik toch graag reageren. Het lijkt me dat je gewoon een mooi, slank meisje bent die door opmerkingen van anderen af en toe wat onzeker wordt. Ik ben getrouwd met een vrouw met hetzelfde 'probleem'. Nou, ik kan je vertellen dat ik van vrienden ook heel wat opmerkingen heb moeten slikken over het vallen op een plank, en dan nog met van die kleine borstjes etc. Nu zijn we nogal wat jaartjes verder en zij is nog net zo. Mijn vrienden daarentegen niet en hun vrouwen al helemaal niet. I.p.v. een beetje 'houvast' waar ze zo prijs op stelden zijn ze nu allemaal gewoon gezet tot dik en wat denk je: nu komen de jaloerse opmerkingen en de schuine opmerkingen naar mijn vrouw omdat ze er zo lekker uitziet.
  Moraal van dit verhaal: blijf gewoon lekker jezelf en wees er tevreden mee. En die anderen? Laat ze lekker in hun vet smoren. Jij lacht toch lekker het laatst.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

22 + 8 =

Stem op Gezondheidsplein als website van het jaar!
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Borstkanker & zwangerschap

Bekijk de video

Specials & Dossiers