Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van galwegontsteking

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door T. van der Beek, arts
5 uit 5 - 5 beoordelingen
Beoordeling icoon5 mensen vonden deze informatie nuttig

Een snelle behandeling van een galwegontsteking is noodzakelijk. Een galwegontsteking wordt bijna altijd veroorzaakt door een bacterie. Hiervoor moet je zo snel mogelijk antibiotica krijgen. Deze werken ook tegen een eventuele bloedvergiftiging

Door de ontsteking kan het zijn dat je uitgedroogd raakt. De artsen kunnen dit voorkomen door je via een infuus vocht toe te dienen. Voor zowel antibiotica als vochttoediening is het van belang dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis om goed gecontroleerd te worden.

Het is daarnaast belangrijk onderzoek te laten doen naar de oorzaak van de galwegontsteking. Als er een oorzaak gevonden wordt, zoals een galsteen, kunnen de artsen deze weghalen door middel van een ERCP. Dit is een kijkonderzoek waarbij meteen ingegrepen kan worden. De artsen gaan met een flexibele slang met een camera via je mond naar je maag. Bij de twaalfvingerige darm kan de camera in je galwegen worden gebracht waardoor de artsen kunnen zien of er een obstructie in je galwegen zit. Ook kan je een operatie krijgen.

Laatst bijgewerkt op 26 september 2013

Pagina laatst aangepast op 16-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: T. van der Beek, arts

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 5 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -