Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Doorbreken van tanden

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door B. Njio, orthodontist
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De eerste tandjes van een baby, de snijtandjes, geven zelden veel problemen. Deze tandjes komen meestal in het eerste levensjaar door. Het tandvlees kan iets ontstoken zijn en de baby kan een beetje meer kwijlen dan normaal en zal waarschijnlijk meer op zijn vingers of op een bijtring kauwen. 

De eerste en tweede kies, die gewoonlijk doorkomen wanneer de baby tussen de één en drie jaar oud is, kunnen wel problemen geven. Het kind zal zich waarschijnlijk een paar dagen niet lekker voelen, het tandvlees kan gevoelig zijn en eten wordt daardoor pijnlijk. De wang aan de kant waar de kiezen moeten doorkomen, kan warm en koortsig aanvoelen.

De leeftijd waarop dit alles gebeurt, is echter erg wisselend. Sommige kinderen worden al met één of twee tandjes geboren, terwijl anderen in hun eerste levensjaar geen enkele tand krijgen. Of een kind vroeg of laat de eerste tanden krijgt, maakt voor zijn gezondheid niets uit en het is zeker niet iets om je zorgen over te maken.

Pagina laatst aangepast op 08-05-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: B. Njio, orthodontist

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -