Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van decubitus

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. MPH H. Vrij-Mazee
4.8 uit 5 - 4 beoordelingen
Beoordeling icoon4 mensen vonden deze informatie nuttig

Als de voortekenen van decubitus zichtbaar worden, in fase één, moeten er extra maatregelen worden getroffen voor verdere uitbreiding. Dit kan door middel van de eerder benoemde preventieve maatregelen. Deze maatregelen bestaan vooral uit regelmatig bewegen en het verminderen van drukplekken.

Wanneer fase twee van doorliggen bereikt is en er blaarvorming plaatsvindt, kan de wond verbonden worden om het vocht te onttrekken uit de blaar. In het geval van zweren kan het wondvocht geabsorbeerd worden met speciaal verband. De zweer moet goed schoon gehouden worden om zo infectie te voorkomen. Wanneer deze toch ontstoken is, kan dit behandeld worden met antibiotica. Chirurgische behandeling is pas nodig bij een vergevorderde zweer. Tevens is er speciale drinkvoeding die de kans op het ontstaan van decubitus vermindert en de genezing ervan ondersteunt.

Bronnen

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 04-03-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.8 uit 5 - 4 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -