Zoeken

Check of jij colitis ulcerosa hebt

Geef per symptoom met ja en nee aan of je er last van hebt en kom erachter of je colitis ulcerosa hebt. Let op: deze symptomenchecker is slechts een indicatie, aan de uitkomsten kunnen geen rechten worden ontleend. Bij klachten adviseren wij je een arts te raadplegen.

Bekijk symptomen van colitis ulcerosa

Is er maar weinig overeenkomst? Klik dan op het symptoom waarvan je het meeste last hebt en check of het wellicht beter bij een andere aandoening past.Is er veel overeenkomst? Kijk dan snel bij de behandeling wat je tegen colitis ulcerosa kunt doen.

Delen
Wist je dat?

StomaJe geen dieet hoeft te volgen als je een stoma hebt? Je moet zorgen dat je voldoende drinkt en, met name bij het dunne darm stoma, is het belangrijk dat je voldoende zout tot je neemt. Daarnaast moet je opletten met voedingsmiddelen die het stoma mogelijk kunnen verstoppen.

Kijk voor meer informatie over voeding en een stoma in het dossier Leven met een stoma.

Vragen over de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa?

IBD-verpleegkundigeIn de vraag- en antwoordrubriek 'Crohn en colitis ulcerosa' kun je terecht met al je vragen over de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (IBD). Heb jij een vraag? Stel hem aan de in IBD gespecialiseerde verpleegkundige Maria van Vugt. Zij beantwoordt je vragen over IBD.

Ga naar het spreekuur 'Ziekte van Crohn'>>

Ga naar het spreekuur 'colitis ulcerosa'>>

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

colitis ulcerosa

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video