Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van arteriitis temporalis

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. H. van Burik
4.6 uit 5 - 21 beoordelingen
Beoordeling icoon19 mensen vonden deze informatie nuttig

Arteriitis temporalis is te genezen met medicijnen. De arts schrijft vaak een hoge dosering prednison voor (40 tot 60 mg per dag). Prednison is een medicijn uit de groep corticosteroïden; dit zijn bepaalde hormonen met een ontstekingsremmende werking. Bij juist gebruik van het medicijn zullen de klachten binnen ongeveer twee weken afnemen. Het kan echter nog weken tot maanden duren tot de klachten helemaal verdwenen zijn.

De behandeling met prednison duurt ongeveer een tot twee jaar. Het is belangrijk om de prednison te blijven slikken, ook al zijn de klachten al weg. Hoewel dit verschilt per persoon, bestaat er namelijk een kans dat klachten terugkeren.

Als de klachten niet verdwijnen of als er mogelijk een achterliggende oorzaak van arteriitis temporalis is (zoals spierreuma), kan de huisarts je doorverwijzen naar een internist of reumatoloog.

Pagina laatst aangepast op 14-12-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

H. van Burik, Gepensioneerd arts
Drs. H. van Burik

Gepensioneerd arts

Vond je deze informatie nuttig?

4.6 uit 5 - 21 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -