Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waar ben je bang voor?

Bijna iedereen is wel ergens bang voor. De één vindt het verschrikkelijk om in het openbaar te praten, een ander is als de dood voor spinnen en weer een ander maak je niet blij met een bezoekje aan het topje van de Eiffeltoren.

Angst is een natuurlijke reactie wanneer er gevaar dreigt. Je kunt ook angstig zijn wanneer er geen werkelijk gevaar is en dat kan je dagelijkse leven sterk beïnvloeden. Dan is er sprake van een angststoornis. Wat is jouw grootste angst en wat doe je er tegen? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Tim

  27 januari 2019 15:43

  Ik ben bang om ziek te worden of dood te gaan. Ik ben nooit ziek, ik heb al zeven jaar een vriendin en in die tijd ben ik nog nooit ziek geweest, kan me ook niet herinneren wanneer wel. Ik heb me de laatste vijf maanden vier keer niet lekker gevoeld.
  1: ik ging naar bed en toen ging ik rillen van de kou en zweten, hartkloppingen, misselijk, duizelig en het gevoel dat ik moest poepen. Dit was een paar uur, toen ben ik in slaap gevallen en volgende dag had ik nergens last van.
  2: ik zat aan tafel bij mijn schoonouders en ineens werd ik duizelig, misselijk, moest ik zweten en was ik rusteloos.
  3: hetzelfde als 1 alleen daarna heb ik me nog twee dagen niet helemaal lekker gevoeld.

  Dit alles gebeurt normaal 's avonds laat.
  De dokter heeft mijn hart onderzocht met een kastje, een hart filmpje gemaakt en bloed geprikt en alles was goed.

  Ik ben nu bang om vrolijk te zijn en actief enzovoorts en ik wil op tijd naar bed om herhaling te voorkomen. Ik ben bang dat als ik zo actief ben hetzelfde weer gaat gebeuren, daarom hou ik me in. Ik heb ADHD en autisme, dus je zou zeggen die heeft energie genoeg

  Ik weet niet goed wat ik hier mee kan doen en of het vanzelf over gaat.
  Ik ben benieuwd of er nog iemand is die dit herkend, laat dan aub een berichtje achter.

  • Nel

   11 september 2013 10:52

   Ha Scania,

   Ik heb ook een straat- en winkelfobie. Van mijn huisarts heb ik Fluanxol drag. 0,5 mg gekregen en nu is het weg! Ik durf gewoon weer de straat op en te winkelen. Hopelijk heb je hier iets aan!


   • zus van loo

    28 oktober 2012 00:41

    Ben bang op snelwegen. Vaak nog geprobeerd maar lukt niet.

    • Liza

     25 oktober 2012 23:45

     Met de reactie van Jeanne kan ik het helemaal eens zijn. Ook ik ben steeds angstiger geworden door de verregaande verloedering in ons land. Het is niet dat het mijn hele leven beheerst maar het kan mij wel regelmatig bezighouden. Verder begrijp ik mensen steeds minder. Men doet maar wat en normen en waarden zijn ver te zoeken vandaag de dag.

     • januska

      24 oktober 2012 21:10

      Ik ben heel bang voor de dood.

      • Bloem

       21 september 2012 14:16

       Ik ben vooral bang voor mensen met kwade bedoelingen. Voor mensen die kritiek geven op mensen die niets van je af weten. Ik ben vroeger veel gepest geweest doordat ik veel ziek was (kortademig). Mensen zijn gewoon hard voor mekaar! Soms zonder reden en dat vind ik verschrikkelijk! Ik kan genieten van de kleine dingen die ik bereik.

       • Liz

        20 september 2012 18:26

        Ik heb moeite met mensen, waar ik niets mee heb, en toch moet ik met hen de dag door zien te komen. Ik zie het zo, dat ik vooral trouw moet zijn aan mezelf, en het negatieve van anderen moet negeren, omdat ik niet thuis wil komen, en terugkijk op een dag, waar ik spijt heb van, hoe ik omgegaan ben met mezelf/ omgeving en andere mensen. Is dit een goede visie en word ik hier sterker van? Wil niet met de massa meedoen, en later innerlijke conflicten hebben?

        • Suus

         20 september 2012 10:45

         Ben bang om mensen te verliezen van wie ik veel houd.

         • scania

          19 september 2012 19:39

          Ik heb last van straatvrees en daardoor kom ik bijna nergens. Durf zelfs de straat niet over te steken.

          • ploegje

           19 september 2012 15:56

           Waar ik bang voor ben, is om mijn zoon ook te verliezen. Na het verlies van mijn dochtertje 3,5 jaar en het verlies van mijn man 58 jaar, heb ik nog 1 zoon. Moet er niet aan denken hem ook te verliezen. Maar als ik eerder dood ga, ben ik bang dat mijn zoon het alleen zijn niet redt.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -