Zoeken

Anticonceptie

Condoom of pil: welke anticonceptiemiddel past bij jou? Lees de special voor advies

Het kiezen voor de juiste anticonceptie is een belangrijke keuze. In deze special lees je alles over anticonceptie.

De inhoud van deze special is mede mogelijk gemaakt door MSD.

WOMN-1033724-0198, laatst aangepast juli, 2014.

Wist je dat?

Vrouwen die goed zijn geïnformeerd over anticonceptie, uiteindelijk ook meer tevreden zijn met hun anticonceptiemiddel en minder snel geneigd zijn om hun anticonceptie te vergeten? Het is dus de moeite waard om je te verdiepen in je anticonceptiekeuze. Bovendien gebruik je een anticonceptiemiddel vaak voor meerdere jaren. Nog een reden om een bewuste keuze te maken dus! 

De keuze van hormonen in anticonceptie

Weet jij welke invloed hormonen in je anticonceptie op je lichaam hebben? In deze animatie leggen we dat uit, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken welke anticonceptiemiddel voor jou het meest geschikt is: met twee hormonen, één hormoon of helemaal geen. 

 

Anticonceptie vergeten, wat nu?

Wat je moet doen als je je anticonceptie bent vergeten, is afhankelijk van het anticonceptiemiddel dat je gebruikt. Als je de pil gebruikt, hangt het advies bovendien af van het merk anticonceptiepil.

Raadpleeg deze anticonceptie tool om te checken wat je moet doen als je je pil of andere anticonceptie bent vergeten.

- advertorial -

Aanrader: Anticonceptie.nl

Naast deze special over anticonceptie adviseren wij de website Anticonceptie.nl. Op Anticonceptie.nl worden alle anticonceptiemethoden en -merken uitgelegd. Zo kun je kijken welk  anticonceptiemiddel bij jouw persoonlijke situatie past.

Ga naar Anticonceptie.nl >>

- advertorial -

Welk anticonceptiemiddel kies jij?

Ben jij er al uit welk anticonceptiemiddel je wilt gaan gebruiken? De pil of toch een hormoonspiraaltje? Belangrijk is dat je jouw keuze afstemt op je leefstijl en persoonlijke voorkeuren. In deze animatie zetten we alle vormen van anticonceptie op een rijtje! Dan kun je kijken wat het beste bij jou past. 

Volgende paginaSituaties

Delen
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld