Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zwangerschapsgymnastiek. Onzin of juist handig?

Een kindje op de wereld zetten vergt bloed, zweet en tranen. Letterlijk. Om zich op deze enorme lichamelijke inspanning voor te bereiden volgen veel zwangere vrouwen zwangerschapsgymnastiek. Hier krijg je verschillende ademhalingstechnieken aangeleerd om de pijn van de voor-, ontsluitings- en persweeën weg te puffen. 

ZwangerschapsgymnastiekDoordat vrouwen tijdens een zwangerschap een fiks aantal kilo’s extra bij zich dragen, moeten ze een heel andere houding aannemen. Op zwangerschapgymnastiek laten ze zien hoe je je soepel kunt voortbewegen met die, soms onhandige, dikke buik. Ook leer je hoe je zwangerschapkwaaltjes het hoofd kunt bieden.

Heb jij zwangerschapsgymnastiek gevolgd? Wat vond je ervan? Zou je het iedere zwangere vrouw aanraden of vind je het eigenlijk grote onzin? En heb jij nog andere manier om op een ontspannen manier naar je bevalling toe te werken?

Terug naar het begin

Reacties

  Reageer ook

  Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

  Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl