Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ga jij op een pufcursus voordat je gaat bevallen?

Weeën. Ze zeggen dat je er niet meer aan denkt, als je je baby eenmaal op je borst hebt liggen. Toch is de pijn die met een bevalling gepaard gaat voor veel vrouwen een schrikbeeld. Om de bevalling zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen, gaan veel vrouwen van tevoren op een pufcursus. Hier leren ze ontspannings- en ademhalingstechnieken om de flinke pijnscheuten weg te puffen en de angst voor de bevalling weg te stoppen.

Pufcursus als voorbereiding op de bevalling

Over het nut van zo’n pufcursus bestaat echter veel discussie. Sommige vrouwen en verloskundigen zweren erbij, terwijl andere juist menen dat vrouwen zo’n natuurlijk instinct hebben dat ze het helemaal niet nodig hebben. Bevallen gaat vanzelf.

Wat vind jij? Heb jij een pufcursus gevolgd voordat je ging bevallen? En wat vond je ervan? Had het echt nut of had je het ook gemakkelijk zonder gekund?  

Terug naar het begin

Reacties

 • C.C.

  02 oktober 2013 17:40

  Geen pufcursus nodig gehad. Alleen een beetje buikpijn alsof ik stoelgang had, daarna een paar stevige persweeën en mijn 6 pond zoon was al geboren. Moet er wel bij vertellen dat ik zeer sportief was en aan de magere kant. De bevalling ging zo snel dat men angst had dat ik in shock zou gaan maar alles verliep prima. Was ook niet ingescheurd. Al met al heeft de hele bevalling ongeveer een kwartier geduurd.

  Reageer ook

  Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

  Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl