Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Een ontspannen bevalling met zwangerschapsyoga

Lichamelijke ontspanning, concentratieoefeningen en technieken om weeën op te vangen. Bij zwangerschapsyoga leer je manieren om je lichaam op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Daarbij wordt ook stilgestaan bij de emotionele en lichamelijke veranderingen die je ondervindt tijdens de zwangerschap. 

Heb je zwangerschapsyoga wel eens overwogen of heb je er ervaring mee? Heeft het je geholpen tijdens je zwangerschap? Kon je de weeën beter opvangen? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Eveline

  11 januari 2012 14:00

  Ik heb zwangerschapsyoga in Eindhoven gedaan. Ik heb daar enorm veel geleerd en vond daar veel rust en ontspanning tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Het is totaal niet zweverig! Ook werd ik enorm goed gecoacht en kreeg ik goed les in ademhalingstechnieken, partneryogapriveles en diverse manieren van bevallen, etc. Ik zou het iedereen die zwanger is willen aanbevelen!

  • Danaë

   25 januari 2011 18:46

   1 bevalling met de normale zwangerschaps gym en 1 met yoga. Verschil? Bij de eerste veel stress en zenuwen door de hele bevalling. Bij de 2e totale rust en pas in de laatste half uur zwaar en een beetje zenuwen. Aan iedereen aan te raden om yoga te doen. Ben nu met de 3e onderweg maar waar ik woon is er geen yoga dus dan maar internet. groeten

   • ineke ros

    26 juli 2009 08:58

    AL 18 JAAR GEEF IK ZWANGERSCHAPSYOGA. Er wordt genoten van de lessen. Een heerlijk uurtje voor jezelf en de baby. De bewustwording wordt groter zodat je zo goed mogelijk omgaat met wat zich voordoet tijdens de bevalling. De ervaringen zijn goed. De lessen worden gegeven in een sfeervol kerkje in \'s Gravenmoer (Dongen N.Br.)

    • Vanessa

     03 april 2009 21:48

     ik heb tijdens mijn zwangerschap zwangerschapsyoga gevolgd in hoofddorp bij www.babyenyoga.nl. het was absoluut niet zweverig en ik had er heel veel aan tijdens mijn bevalling. Je leert ademhalingstechnieken die je tijdens de weeen kunt toepassen. De ontspanningsoefeningen hebben mij goed geholpen tijdens de bevalling en zwangerschap. Ik ga het zeker weer doen bij mijn volgende zwangerschap.

     • Karin Dijkstra

      17 december 2007 17:14

      Ik denk dat yoga een goede manier is om je voor te bereiden op de bevalling. Ook als het een keizersnee wordt, heb je er iets aan. Je komt goed 'in je lijf' te zitten, leert goed te ademen en te vertrouwen op de processen die in werking worden gezet bij de bevalling. Het maakt je sterk in lijf en geest. Het is belangrijk dat de mannen meegaan op de partneravonden; zo worden ze er op een ontspannen manier bij betrokken. Lekker lachen en samen puffen en zuchten!

      • Estmar

       25 augustus 2006 15:31

       Ja, ik had individueel zwangerschapyoga samen met mijn man gedaan. Uiteindelijk had ik het niet kunnen toepassen. Mijn tweeling kwamen met spoed 10 weken te vroeg op de wereld. Ik had zwangerschap niet als zweverig ervaren. Maar ik had het niet kunnen toegepassen tijdens bv. weeeen. Ik weet dus niet of het wel hielp.

       • janet slootweg

        10 juli 2006 08:32

        Ook ik heb bij mijn tweede zwangerschap yoga gedaan. Ik vond het heel leuk en leerzaam, beter dan de reguliere gym. Uiteindelijk heb ik er niets aan gehad omdat ik wederom met een keizersnee beviel. Mijn man vond het wel wat vaag tijdens de partnerles maar is uiteindelijk wel meegeweest. janet

        • Anoniem

         06 april 2005 12:23

         Rivka vroeg om een adres in Groningen voor. As/25 kwam met Ada Ponstein. Zijn hier gegevens van bekend?

         • Jolanda

          10 februari 2005 00:00

          Ik heb drie kinderen, bij de tweede heb ik aan zwangerschapsyoga gedaan. Yoga leert je te ontspannen en daarnaast kan je het met zijn tweeën doen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan zwangerschapshaptonomie. Dit omdat je in een redelijk vroeg stadium samen prive met je ongeboren kindje contact maakt en daarnaast leert dat een bevalling pijn doet maar dat je dat kunt opvangen zonder van pijn weg te gaan door bijvoorbeeld te puffen (zwangerschapsgym) Mijn conclusie is dat het mij daadwerkelijk heeft geholpen om te "openen", tenslotte moet je kindje er toch een keer uit. Mensen die aangeven dat t ook zonder kan hebben helemaal gelijk maar ik vond het prettig om het idee te hebben dat ik het aan kon door de goede voorbereiding

          • Anoniem

           18 januari 2005 00:00

           fijn en leuk hoor die zwangersschapsyoga altijd doen maar niet inplaatst van de gewone zwangersschapsgym die vind ik toch plezierige.maar yoga is altijd leuk ook al zou je maar een korte cursus volgen je steekt er veel van op ik vond zelf er een deel heel plezierig van en ook een deel wat te zweverig en dan begint het op mijn lachspieren te werken ook wel prettig maar niet de bedoeling succes allemaal

           Reageer ook

           Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl