Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vrouwen benadeeld voor topfuncties? 

Regelmatig steekt de discussie weer de kop op: in bedrijfsleven en politiek zie je te weinig vrouwen. Er gaan dan stemmen op om vrouwen positief te discrimineren zodat ook zij doorstromen naar boven. Anderen vinden dit niet eerlijk en stellen dat de meest geschikte kandidaat de voorkeur moet hebben, ongeacht de sekse. 

Wat vind jij: worden vrouwen benadeeld? Valt de keuze eerder op een man omdat een vrouw misschien nog wel kinderen wil (of ze al heeft)? Of hebben vrouwen gewoon minder ambitie en stromen ze daarom niet door naar topposities?

Reacties

  • DeedgeMifezet

    16 mei 2011 15:22

    wat ik zocht, bedankt

    • dereus

      06 augustus 2009 17:01

      Vrouwen hebben tegenwoordig alle keus om een hoge positie te bereiken.
      Je ziet elke keer weer dat als er kinderen komen, vrouwen afhaken.
      Heel begrijpelijk, moeilijk te combineren.

      • Roos

        23 juni 2005 15:33

        Al 20 jaar werk ik in het bedrijfsleven. Inmiddels heb ik ontdekt dat vrouwen door vrouwen benadeeld worden. Niet door mannen. Mannen vinden het boeiend wanneer vrouwen op hogere posities komen. Ik bespeur wanneer een vrouw hogerop wil komen, enorm veel jaloezie van anderen vrouwen. Die jaloerse vrouwen gaan dwarsliggen. Ook merk ik wanneer je bij een vrouw solliciteert dat vrouwen altijd bang zijn dat een andere vrouw hen mogelijk voorbij zou kunnen streven. Er zijn wel een paar soort vrouwen die normaal doen op het werk. Vooral vrouwen die zich verder met een hoop zaken niet bemoeien. Maar die andere categorie vrouwen is echt onprettig.

        • M.J. Oomen

          17 november 2003 18:40

          Gedeeltelijk ook wel benadeeld denk ik, maar ook doordat er geen goede randvoorwaarden zijn voor vrouwen (en ook voor mannen) om in deeltijd carriere te maken. Laten we nu eens ophouden met het idee dat je fulltime aanwezig moet zijn om leiding te kunnen geven. Degenen aan wie je leiding geeft hoeven toch niet onder voortdurend toezicht te staan? En een goede functieomschrijving kan dan ook helpen. Daarnaast blijft het denk ik ook een probleem dat mannen eerder mannen aannemen dan vrouwen op hogere posities.

          • lL.D.Wesenhagen-Kastelein

            11 november 2003 18:21

            het actieve emancipatiebeleid van de afgelopen jaren heeft er aan bijgedragen dat er belangrijke resultaten geboekt zijn, zowel maatschappelijk als economisch.Maar helaas, we zijn er nog lang niet. Op vele fronten is de man/vrouw balans nog ver te zoeken, en dan spreken we nog over de positie van allochtone vrouwen. In toonaangevende posities is nog geen sprake van een evenwichtig aanname beleid. Dat geldt met name politieke, bestuurlijke en leidinggevende functies. Voorkeursbeleid, waar nodig, is nog niet achterhaald. Ik ben lid van de stuurgroep Liberaal Vrouwen Netwerk en een van onze doelstellingen is om meer vrouwen op politieke en maatschappelijk relevante posities te krijgen.

            • Mw. E. van den Berg

              08 juli 2003 02:00

              Ik denk dat vrouwen wel merendeels benadeeld worden. Omdat vaak diegene boven hun al een man is en zij ook vaak een man onder zich willen hebben. Als vrouwen kleine kinderen hebben, kunnen ze het dan wel aan, is de druk straks niet te groot, wil ze straks nog niet meer kinderen? Er zijn natuurlijk ook vrouwen die niet voor een hoge positie kiezen, maar er zullen er genoeg zijn die dat wel willen. Ik merk het zelf omdat ik ook bezig ben om een hogere positie te krijgen. Ze zeggen dan veelal dat je nog net niet genoeg ervaring hebt. Mijn inziens krijg je die als je in de positie wordt neergezet vanzelf wel. Ik denk ook dat sommige bedrijven of organisaties het gewoon is moeten proberen met vrouwen op een hogere positie. Met mannen is het al zo gauw zakelijk en ik vind dat de meeste vrouwen wat redelijker zijn.

              • corrie-anne

                06 juni 2003 18:05

                Heel herkenbaar verhaal. Heb pas ontdekt dat ik een fout gen had toen ik kanker in mijn borsten had. Dit is nu 5 jaar geleden, moet nog wel mijn eierstokken laten verwijderen, maar zie hier erg tegenop, dit i.v.m. overgangsklachten en ook omdat ik nooit meer de oude ben geworden en bang ben om nog meer achteruit te gaan. ik ben 43 jaar.

                • Jetty

                  06 juni 2003 18:05

                  wie heeft er ervaring met het ondergaan van preventiefe operatie bij verwijdering van de eier-stokken en eilijders na een borstkanker operatie
                  liefs reactie van vrouwen boven de 55 jaar

                  .
                  - Advertentie -
                  - Advertentie -