Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is sportmassage zinvol?

Tijdens het sporten kun je een blessure oplopen. Dan kan een sportmassage nodig zijn om de blessure te behandelen. Maar sportmassages kunnen ook helpen bij het voorkomen van blessures.

Een goede sportmasseur geeft naast massages ook adviezen om de sportbeoefening zo goed mogelijk te laten lopen. Daarnaast biedt de sportmasseur hulp bij ongevallen tijdens het sporten. Hij kan een brace aanleggen of een blessure direct behandelen. Daarna kan hij je eventueel doorverwijzen naar een arts.

Ga jij wel eens naar een sportmasseur? En wat vind je ervan? Zou jij het aan anderen aanraden?

Reacties

 • Glenn

  16 november 2005 14:43

  Een "erkende" sportmasseur!!! De inschrijving in het register van erkende sportmasseurs geschiedt steeds voor een periode van maximaal 5 jaar. Voorwaarde voor handhaving van de inschrijving is regelmatig werkzaam zijn als sportmasseur. Kijk voor meer info op: www.sportverzorgingngs.nl of www.vosopleidingen.nl

  • Hans W. Mulder

   21 juni 2005 19:32

   Ik ben in de SpaCapsule geweest in de Torenstraat in Den Haag en daar heb ik een fantastische massage gehad. In 20 minuten was ik volledig uitgerust. Ik denk dat dit ook zeer interessant is voor sportscholen en mensen met last van hun rug of schouders.

   • Susanne Willemsen

    08 oktober 2004 12:59

    Sportmassage is zeker zinvol!
    Een sportmasseur:
    - voert een functieonderzoek uit van het gehele bewegingsapparaat
    - gebruikt verschillende massagetechnieken om de conditie van de spieren te verbeteren
    - geeft advies over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne
    - legt beschermende tapes en bandages aan, ter voorkoming van nieuwe blessures of het terugkeren van oude blessures
    - geeft (eerste) hulp bij sportongevallen (EHBSO)
    - geeft advies over herstelbevorderende maatregelen bij blessures

    • Arie

     19 september 2003 02:00

     (Sport)massage is zinvol.
     De westerse mens is veel met het hoofd bezig. De masseur laat ervaren dat het lichaam er ook nog is. Bij sporters kan bovendien heel gericht geadviseerd worden hoe blessures voorkomen kunnen worden.

     • Jos Tuns Sportmasseur

      10 september 2003 02:00

      Sportmassage is zeker zinvol. Ik ben zelf sportmasseur en begeleid de selectie van Zeelandia Middelburg. Zeker met de droge periode staken veel klachten ( lage rug, kuiten e.d) op bij de spelers en dan zie je wat een goede massage voor uitwerking heeft. Sportmassage is niet alleen maar het masseren, maar ook het hele scala van verzorging steekt hierbij de kop op

      • Jan van Otten

       08 augustus 2003 02:00

       Veel sporters hebben baat bij een goede (sport)massage. Naast de begeleiding van sporters heb ik ook een aantal particuliere klanten die regelmatig langs komen om hun spieren weer in conditie te krijgen. (Sport)massage is dus, naast andere fysiologische aspecten, niets anders dan de spierconditie verbeteren. Hoe beter je spierconditie, des te beter je zit in je vel, Hoe minder fysieke en ook mentale klachten je hebt.

       • Tessa

        02 augustus 2003 02:00

        Ik vind sportmassages echt zinvol. Ik ga regelmatig naar mijn sportarts. Niet alleen maar als er wat ergs is maar ook gewoon als er iets een beetje pijn doet. Hij heeft me zo al vaak geholpen blessures te voorkomen. Ook vind ik het heel ontspannend als onze arts mee op wedstrijd is, dan kan hij me tussen door even masseren en dat doet echt goed!

        • Arie bokkumbra

         11 juli 2003 02:00

         Sportmassage werkt niet.

         • Marjella Bal

          29 oktober 2001 01:00

          Sportmassage is wel degelijk zinvol. Ik ben zelf sportrmasseur en behandel mensen thuis en dan niet alleen sporters. Wie vindt het nu niet lekker om gemasseerd te worden. Het werkt ontspannend en collega's van mij, die in de verpleging werken, hebben er ook baat bij. Minder rug- en nekklachten.

          • Dick Lindeman

           22 september 2001 02:00

           Ja, sportmassage is zinvol. Veel blessureleed kun je voorkomen. Een sportmasseur doet meer dan alleen masseren. Hij of zij begeleidt u ook persoonlijk voor of na het sporten. Zorg dat je wordt behandeld door een erkende sportmasseur (NGS). Deze zijn als enige erkend door het Ministerie van Volksgezondheid (VWS).

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -