Wordt je seksleven een sleur?

Sommige mensen willen niet toegeven dat hun manier van vrijen niet (meer) bevredigend is voor hun partner of voor zichzelf. Uit onzekerheid of uit egoïstische motieven houden ze vast aan de 'oude' manier van vrijen. 

Want zo hoort het nu eenmaal of zo was het immers altijd goed. Saaie en voorspelbare seks kan ertoe leiden dat je niet (meer) opgewonden raakt. Daarentegen kunnen afwisseling in de manier van vrijen, het tijdstip waarop dat gebeurt én de plaats die je uitkiest, belangrijke ingrediënten zijn om je seksleven boeiend te houden.

Wordt jouw seksleven een sleur? Hoe komt dat, denk je? En als je het vrijen boeiend weet te houden: hoe lukt jou (en je partner) dat dan?

Reageren

Reacties

 • Sil

  De liefde,

  Beste Fatima,

  Als het goed is kent jou man alleen het sexueel handeling van de voortplanting de daad daad dus, en niet het
  sexueel-moraal zoals over het algemeen in nederland onderkent wordt.
  Elk man heeft zijn sexuele-instinct, dit kan door de omgeving( i.c jij dus) herkenbaar zijn maar ook weer niet.
  Bij jou man is het voor jou vooral onherkenbaar maar zin in sex... heeft hij altijd.
  De vraag blijft hoe herken je dat bij je man en is dat elke dag , 1x per week. kan je dat zien aan zijn gedrag enz... .
  Aangezien jou man, over dit onderwerp, geen geweldige prater is en je wilt dat hij uit eigen beweging
  zin heeft in sex... zal eerst met je vrouwelijke vrienden/familie over moeten hebben.
  Vanuit dit forum kan elk mens wel tips geven maar daar zal je niks mee opschieten.
  Een ding is zeker, Jou man zal nooit met anderen over zijn initiatief over sex... met zijn mannelijke vrienden
  over hebben, maar wat wel kleur bekent is dat hij in bij zijn van van zijn mannelijke vrienden/kenissen indirect
  dus vaak passief zal bevestigen: ja en nee knikken over sex... , mee lachen of afkeuren over sex... enz...
  dus er zal weldegelijk herkennings en aandachtpunten die voelbaar zijn en misschien kan je daar iets.

  mvg De liefde,

  Reageer
 • Sil

  dirah

  Jan,Petra en vele anderen...tips...

  citaten:
  Een man zit anders in elkaar dan een vrouw en andersom.
  Zie seks niet als het lagere maar als de poort naar het hogere.
  Veel mensen, vooral vrouwen, hebben negatieve (incestervaringen) met seks.
  en nog meer tips...
  dirah

  Reageer
 • Sil

  Coco

  Ik ben een vrouw van 45 jaar. Uit mijn vorige langdurige relatie weet ik, dat het sexleven een sleur kan zijn. Vooral als je partner geen sex wil.
  Ruim drie jaar heb ik nu een relatie met een andere man. Wat een verademing! We vrijen zeker iedere dag. Wij hadden verwacht dat het vanzelf een tandje lager zou gaan. Niet dus. We houden allebei veel van zoenen, strelen en alles wat met vrijen te maken heeft. We houden vooral heel veel van elkaar. Ik wens iedereen een goede relatie toe.

  Reageer
 • Sil

  fatima

  mijn man doen geen sex allen als ik het vragen ik weet het niet waarom
  Reageer
 • Sil

  Cees

  Welk deel van je leven wordt bepaalt door je sexleven, welk deel door je werk, welk deel door je familie, welk deel door je vrienden/vriendinnen.

  Leer toch een gemiddelde te vinden!
  Een brute maar fantastise sexpartner geeft blauwe plekken, een \"volgzame\" is: \"Te sturen\"

  Ook al heb je lelijke benen, als je er goed op kunt lopen zijn ze volmaakt!!
  Cees

  Reageer
 • Sil

  Ad

  Hallo allemaal,
  Omdat ik me interesseer in het onderwerp \"relaties\" heb ik me daarin via vele (internet)wegen enigzins verdiept. Daarom ook heb ik hier met belangstelling de frustraties en problemen van mede forumleden gelezen en getracht daar een \"inhoud\" aan te geven.
  Weet je waarom er in dit land zoveel echtscheidingen en singles zijn?. Omdat we met z\'n allen waarschijnlijk te grote verwachtingen hebben van een relatie,vriendschap,huwelijk, etc. en we leggen \"de lat\" daarvoor erg hoog. Dit is denk ik het gevolg van de menselijke evolutie in de voorbije twintig jaren.
  Zelf heb ik ook e.e.a. ervaren. Doch eerst moet het mij van het hart dat, voor zover ik heb geconstateerd, naar mijn mening in ieders leven meestal de (1e) ontmoetingen of relatiecontacten \"toevallige\" momenten zijn. Verolgens gaat het hoofd op hol en vind er een korte of langere levens-omgangsfase plaats.
  In het menselijk lichaam vinden echter, nagelang men ouder wordt, veranderingen plaats die gebaseerd zijn op biologische processen. Die heeft men niet altijd in de hand. Dit verklaart ook de veel voorkomende \"afstandelijke en andere houdigen\" van zowel mannen als vrouwen.
  Ook spelen daar uiteraard andere ethetische,spychologische, natuurlijke en menselijke processen mede een rol in.
  Zelf heb ik meegemaakt dat destijds het meisje van mijn dromen heb leren kennen. Helaas heb ik in een \"vlaag van verstandverbijstering\", na een hele fijne tijd de relatie beeindigd met een briefje waar ik nu nog spijt van heb. Wij pasten v.w.b. onze karakters precies bij elkaar en zouden wellicht een paar voor de eeuwigheid zijn geweest...
  Nadien heb ik mijn vrouw in \"een opwelling\" tijdens canaval leren kennen en ben \"aan haar blijven hangen\". In karakter en doen en laten \"sporen\" we echter geheel niet. Vijftien jaar geleden heb ik \"even\", nadat mijn vroegere liefje was gescheiden, een tijd bij deze laatste doorgebracht, doch om reden die te maken hebben met onze toen jonge kinderen, benik (helaas) weer op het oude nest teruggekeerd. Sindsdien passen we samen op onze winkel en zijn de kids de deur uit. Omdat ik sedert acht jaar gehandicapt ben geworden ben ik nu min of meer \"afhankelijk\" geworden. Maar qua gevoelens en karakter is het één frustratie.
  Daarom herken ik zoveel in jullie verhalen en gevoelens. mijn vrouw heeft ook niet zoveel zin meer (1x/mnd)en ik moet mijn best doen om haar zover te krijgen, terwijl ik een warmbloedig,blij, opgewekt en positieve instelling heb en een echt knuffeldier.
  Voorts heb ik nog steeds telefonisch kontact met mijn \"vroegere\" en die geven me altijd een grote warmte. Hoop in de toekomst nog eens samen te kunnen verblijven als vanouds. Mijn huidige echtgenote wil pertinent nergens over spreken en mijn gevoelens en gedachten kan ik tegen haar op geen enkele wijze kwijt. Zou het graag anders zien maar het leven gaat zoals het is gegaan en eenieder ervaart het levensverhaal (helaas) op zijn of haar wijze. Terwijl er naar mijn menig helaas nog zoveel vriendelijke, oprechte en eerzame dames op deze wereld zoeken naar een echte \"maat\" waarbij ze hun gevoelens, verlangens en waardigheden kwijt kunnen......
  ik verneem wel jullie reacties....

  Reageer
 • Sil

  ko

  Nee de onze zeker niet ,wij geniet nog steeds er zeeeeer veel van . De oorzaak ? veelvan elkaar houden!!!!

  Reageer
 • Sil

  PM

  Helaas is er voor mij geen sexleven. Al ben ik pas 50 en daarvan 20 jaar kinderloos getrouwd een sexleven zit er niet in want mijn vrouw wil niets,doet niets en heeft absoluut geen interesse. Een knipoog kan bij mij dan ook al grote gevolgen hebben als het een knappe dame betreft.

  Reageer
 • Sil

  BB

  Hoi lezers, heb maar besloten om anoniem van me af te schrijven. Ben een man van 43 jaar, 18 jaar getrouwd en kinderen. Ik heb veel reacties gelezen en ben blij dat ik niet alleen sta.
  Ik ben absoluut niet tevreden over ons sexleven en zal dit proberen uit te leggen.
  Op dit moment is de sex ongeveer hetzelfde als bij een zeer ongeïnteresseerde hoer waarbij vreselijk is afgepingeld . Ze neemt een passieve houding aan, waarna ik met condoom mezelf in haar maar moet bevredigen (Spreek niet uit hoerenervaring hoor.hahaha). En dit gebeurt niet meer dan ongeveer 2 keer per maand. Je begrijpt wel dat ik dat niet meer wil.
  Mocht iemand denken dat ik een lieve vrouw heb die haar man ter wille is, ondanks dat hij een wanstaltig, stinkend en een ongemanierde zak aardappelen is, dan heeft die persoon het mis. Over mezelf durf ik te zeggen dat ik er goed uitzie. Ook mijn vrouw is een goeduitziende verschijning die zich dagelijks kleedt in mooie lingerie en moderne kleding. Ze trekt genoeg aandacht op straat. Ontzettend veel complimenteer ik haar en geef ik haar aandacht. Ik raak haar aan en streel haar, zonder dat ik hierbij de nadruk op sex leg. Sterker nog, ondanks dat ik behoorlijk gefrustreerd begin te raken wil ik het onderwerp zo weinig mogelijk aansnijden, om er niet te veel pressie op te leggen. Af en toe maak ik mijn probleem kenbaar, zodat ze weet wat er speelt, maar helaas zonder resultaat.
  Onze relatie is verder goed. We houden van elkaar en gunnen elkaar het beste. Dus ik kan er met m’n pet niet bij waarom m’n vrouw niet meer van de sex kan maken, ondanks dat ik ze weet hoe belangrijk dit voor mij is. Ik vraag haar toch niet om m’n zweetvoeten schoon te likken of m’n steenpuisten uit te zuigen? (Heb ik gelukkig niet hoor haahaha) Hoe erg kan sex zijn, dat je niet je best probeert te doen om hier iets voor je man van te maken? Ze heeft gezegd me niet onaantrekkelijk te vinden. Maar toch moet ik iedere avond toekijken hoe het mooie lichaam de leuke en vlotte kleding uittrekt en deze vervolgens verwisseld met een slobberend grijs pyamapak, welke in een bejaardentehuis niet eens als poetslap gebruikt mag worden. Ze doet de tv aan en kijkt net zo lang tot ze in slaap valt. Alleen wanneer ik na lange geheelonthouding door veel strelingen en aanrakingen laat merken wat meer te willen, dan wil ze me wel eens ter wille zijn op hierboven beschreven manier.
  Ik weet dat ze niet vreemdgaat. Ze gaat nooit weg. Bovendien weet ze dat ze dit bespreekbaar kan maken. Af en toe dring ik aan om met vriendinnen te gaan stappen of wat dan ook. Ze wil dit niet en blijft alleen maar thuis. Ze zou dus mogelijkheden genoeg kunnen krijgen.
  Ik ben het nu zat!!! Als ik celibair had willen leven was ik wel priester geworden. Ik heb nu besloten om alleen te gaan slapen en m’n eigen gang te gaan. Naar mijn idee heb ik gedaan wat ik kon. Ik ben een goede man en vader. Ik voel me nog te jong om mezelf gefrustreerd en uitzichtloos in slaap te rukken. Ik begin langzaam te lijken op vat uitgedroogd buskruit. 1 vonkje aandacht van een vreemde vrouw en ik zal exploderen. Het is niet wat ik wil, want ik ben van nature zeer trouw, maar dit alles gaat me te ver.
  Ik denk niet dat jullie lezers kant en klare oplossingen aan kunnen dragen. Ik verwacht dit ook niet Ik heb het van me af geschreven. Bedankt voor het lezen, sterkte in jullie eigen strijd.

  Reageer
 • Sil

  Jan

  Zoals Petra het verwoord zo voel ik het ook alleen precies andersom. Ik heb een vrouw die geeft niet veel om seks doe het wel 1 keer per week maar met weinig fantasie en heb het gevoel dat ze het doet voor mij maar echt veel plezier beleef ik er niet aan. Effe gauw.
  Zou wel eens wat spannends willen, maar als ze er achter komt. Dan kan ik vetrrekken. We kunnen hier niet echt over praten. Wel jammer

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

23 - 3 =

Cookies

Gezondheidsplein

Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Gezondheidsplein.nl (onderdeel van solvo b.v.) en derden gebruik van verschillende soorten cookies. Hieronder vallen functionele, analytische en persoonlijke cookies. Met deze cookies kunnen we de werking van onze website verbeteren en je van gepersonaliseerde advertenties voorzien.

Door op ‘Akkoord en doorgaan’ te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- & cookieverklaring.

Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren