Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ouderen 'aan de computer'?

Steeds meer 50-plussers maken gebruik van de computer en hebben een internetaansluiting. De computer wordt door hen vooral gebruikt om informatie op te zoeken, voor thuisbankieren en om te mailen. Chatten en het spelen van spelletjes zijn minder populair, dat wordt meer gedaan door de jongere huishoudens.

Uiteraard wordt er door allerlei bedrijven en organisaties ingespeeld op het toenemende computergebruik onder ouderen. Zo zijn er speciale computers die gemakkelijker zijn in het gebruik, er worden aparte cursussen georganiseerd voor deze doelgroep en er zijn speciale websites voor ouderen.

Hoe sta jij tegenover computergebruik? Vind je dat ook ouderen 'aan de computer moeten', of zie je daar de noodzaak niet van? Heb je er zelf één thuis of gebruik je hem op je werk of bij iemand anders? Heb je altijd al met de computer gewerkt of ben je er pas op latere leeftijd mee begonnen? Heb je een cursus gevolgd om met de computer om te leren gaan? Waar gebruik je de computer het meeste voor?

Terug naar het begin

Reacties

 • JohnD

  05 april 2015 21:35

  Alhoewel ik 84 ben zou ik niet meer zonder computer willen zijn. Ik gebruik het voor al mijn bankieren en emailcontacten. Ook is het een ideaal stuk gereedschap om greetingcards te maken met al die graphics die je op internet kan vinden. Het spijt me wel dat ze die dingen niet 30 jaar eerder hadden uitgevonden.

  • jan

   24 oktober 2012 20:15

   Het is niet zo goed te leren als je verder wil dan alleen email, brieven en bankzaken. Ze gooien je rot aan computer woorden dat je dat duizelt. Niks is in zien en dan doen, in stap voor stap. Dat is de enige manier waarop het bij mij bij het ouder worden te leren is. Zoals foto's in mappen op orde brengen met alleen speciale programma's, maar niet die jij hebt. Dan kan je niks.

   • j.j.Lion

    14 maart 2011 17:04

    ik ben op mijn 74 ste aan de comruter begonnen hen 10 lessen gevolgd bij het leewenborg college en ben nu met boeken verder aan het studeren en het bevalt me priema.

    • Jose Versteegen- van Trijp

     05 januari 2011 23:12

     Zelf had ik een hekel aan de computer en heb het zolang mogelijk uitgesteld, maar nu is hij onmisbaar geworden en heeft hij mij leven vereenvoudigd.

     • jeanette de Vries-Spoor

      27 december 2010 11:45

      Juist met de computer kun je vele kanten op.Ik zelf gebruik de computer voor het nieuws bankieren en mailen.
      Interessant is ook het regelmatig ontvangen van o.a.gezondheidsplein waar ik veel van leer. Mijn interesse gaat uit naar alles wat met gezondheid heeft te maken. Ik zelf ben 87 jaar, dus is gezondheid belangrijk

      • S Schaper_Algera

       16 december 2010 17:27

       Het is zeer belangrijk dat ouderen aan de computer gaan. Ik ben nu ruim 90 jaar en al 12 jaar actief op de pc.
       Alle informatie kun je inwinnen, e-mailen en bankieren is belangrijk er gaat een wereld voor je open

       • van Zwieten

        16 december 2010 15:57

        In 1988 (60jaar) 1ste computer, cursus om zelf te programmeren en kraken. Na de komst van Windows nieuwe computers incl. programma's, alles gemakkelijker. Vooral na internetverbinding en E-mail en Google

        • voets ml

         16 december 2010 14:21

         Ik ben een computer gaan gebruiken toen ik 55 jaar was.
         Dit in de eerste plaats omdat je bij de banken steeds minder terecht kon voor allerlei financiele handelingen en zij steeds meer via internet zaken afhandelden.
         Maar ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik aan het computeren geslagen ben,het
         was een gewenning maar nu gebruik ik hem voor de meest voor de hand liggende zaken. Zoals deze tijd het vergelijken van zorgverzekeringen maar ook voor energie aanbieders.
         Ik vind het aan te raden voor alle mensen die denken dat ze wel met een p.c. uit de voeten kunnen en dat kunnen meer mensen dan ze zelf denken.
         Het hoeft allemaal niet zo vlug neem er rustig de tijd voor en je zal zien dat je er steeds meer gebruik van gaat maken. Ik wens alle mensen die met een p.c. aan de willen slag gaan veel plezier en succes toe.

         • J.M.T.J. van Dijk

          16 december 2010 12:38

          Geachte lezer(es),
          Sinds begin 2008 ben ik in het bezit van een sim-computer, geen les gehad dan de gratis les bij aanschaf, en wat later van een mevrouw die deze PC niet kende ,ze deed haar best en ik heb wel iets er van geleerd, maar heb dikwijls moeilijk heden.Tegenwoordig staat het ook dikwijls vast en kan ik niet verder. Als ik naar de Sim service mail komt er wel goed advies, maar helaas is het zo dikwijls mis dat ik de moed laat zakken.
          Hierdoor wil ik zeggen dat een simpc niet echt altijd even makkelijk is omdat men geen advies kan vragen aan personen die een normale computer gewend zijn. Vriendelijke groeten Ans van Dijk .

          • J.M.T.J. van Dijk

           16 december 2010 12:05

           Geachte lezer(es),
           Een aantal maanden geleden heb ik ,naar aanleiding van een artikel over huid schimmel ,gevraagd eens te laten weten hoe men kan genezen van schimmel aan de teen nagels , en hierover nooit meer iets vernomen .Graag antwoord hier over .Met vriendelijke groet Ans van Dijk

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl