Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb jij last van het Lege Nest Syndroom?

Loslaten is één van de moeilijkste onderdelen van het ouderschap. Je wilt je kind zolang mogelijk beschermen, het liefst in het vertrouwde nest: thuis. Als een kind het huis uitgaat, is dat dan ook een emotionele gebeurtenis, vooral als het laatst thuiswonende kind zelfstandig gaat wonen en jij en je partner ‘alleen’ achterblijven. Sommige vrouwen worden daar depressief van, omdat ze grote gevoelens van verdriet en leegte ervaren. Zij kampen met het zogeheten Lege Nest Syndroom.

Jarenlang stond het huishouden in het teken van zorgen en bescherming bieden aan je kind. Maar als alle kinderen uitgevlogen zijn, staan deze kerntaken op de tocht. Ben ik nog wel nodig? Welke taken heb ik nog? Dit zijn vragen die veel kopzorgen opleveren bij vrouwen die met het Lege Nest Syndroom kampen.

Kamp jij met het Lege Nest Syndroom? Wat is volgens jou de beste remedie hiertegen? Of vind jij het Lege Nest Syndroom gewoon aanstelleritis?

Terug naar het begin

Reacties

 • nana

  02 oktober 2016 21:47

  Leeg nest is een wakker individu en een vol nest is een slapend persoon.

  .
  - Advertentie -
  - Advertentie -

  Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

  Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl