Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Plastische chirurgie: doen of niet?

Naar de plastisch chirurg: voor de een brug te ver, voor de ander een prima oplossing voor een cosmetisch probleem. Veelbesproken behandelingen zijn bijvoorbeeld borstvergroting en liposuctie (het wegzuigen van vet). 

In je lichaam laten snijden puur omdat je een onderdeel van jezelf niet zo mooi vindt is natuurlijk niet niks, want elke operatie brengt nu eenmaal risico's met zich mee. Je zou kunnen zeggen dat je niet naar je lichaam moet kijken als een object dat perfect moet zijn. Iedereen is anders en als we allemaal de ideale maten zouden hebben, zou het maar saai worden. En is het misschien niet zo dat je gewoon moet leren om tevreden te zijn met wat je hebt? Dat je steeds meer gaat wensen als je er eenmaal aan begonnen bent? 

Anderzijds kun je ook zeggen dat iedereen zelf mag beslissen over zijn eigen lichaam. Misschien ben je diepongelukkig door je kleine uitgezakte borsten of die vetophoping op de heupen. Als je dan de mogelijkheid hebt om het weg te laten halen, dan is dat voor jou misschien een prima oplossing. En er kan ook een medische indicatie zijn voor een ingreep door de plastisch chirurg: zo kan een neuscorrectie niet alleen puur cosmetisch zijn, maar ook ademhalingsproblemen oplossen. Hangende oogleden zijn niet alleen ontsierend, maar kunnen ook zorgen voor een permanent drukkend gevoel. En te grote borsten zorgen misschien voor rugklachten.

Heb jij weleens overwogen om een ingreep door de plastisch chirurg te laten doen of heb je het misschien zelfs gedaan? Ging het om een puur cosmetisch probleem of was er ook een medische indicatie? Vind je dat plastische chirurgie moet kunnen? Ook als het alleen voor de verbetering van je uiterlijk is? Of gaat dat te ver?

 

 

Verder lezen

Reacties

 • Roos

  02 mei 2015 17:00

  Van dichtbij meegemaakt. Heeft onderoogcorrectie laten uitvoeren door erkende kliniek in Den Haag. Is helemaal misgegaan. Kliniek wordt ondanks dat deze toegegeven heeft dat het resultaat niet is wat de bedoeling was, niet aansprakelijk gesteld. Omdat zij volgens de wet worden beschermd met een uitvoeringsplicht en niet een resultaatsplicht. De persoon is achtergebleven met grote zwellingen onder de ogen en iedere dag pijn aan de ogen. Denk goed na voordat je iets gaat laten doen en laat je niet verblinden door het feit dat een kliniek erkend is. Zo klantvriendelijk deze zijn om je binnen te halen als klant, zo makkelijk laten zij je in de kou staan op het moment dat zij je uiterlijk verprutst hebben.

  • Meis

   10 april 2013 22:33

   Neuscorrectie krijg je alleen voor een deel vergoed als je een medische reden hebt.
   Ik had het in het ziekenhuis laten doen, ongeveer 3000 euro.

   • Valerie

    28 februari 2013 09:56

    Zijn er ook andere mogelijkheden om je borsten te verkleinen in plaats van met een chirurgische ingreep?

    • A

     01 maart 2012 08:16

     Hallo Ik heb juvederm gehad. Vogens de arts kon het geen kwaad en zou het een jaar werken en dan afgebroken worden. Ik ben na 2 weken heel ziek geworden. Mijn schildklier was van slag en ben opgenomen in het ziekenhuis. Mijn hele imuumsysteem is door de war. Verder heb ik 4 grote bulten in mijn gezicht. Het is dus ingekapseld. Ik weet nu ook niet wat ik moet doen, dus dat een pernament of een filler van 1 jaar afgebroken wordt klopt ook niet. Gr a

     • Kyara

      16 december 2011 12:39

      Hallo, ik ben Kyara. Ik ben 14 jaar en heb Cupmaat F/G. Ik heb enorme rugklachten maar omdat ik pas 14 ben, kom ik nog niet in aanmerking voor een verkleining. Zijn er misschien andere oplossingen om minder rugklachten te hebben? Ik kom al in aanmerking voor een borstverkleining zodra ik 18 ben. Mvg Kyara

      • marie

       08 november 2011 19:49

       Wie heeft er ervaring met een goede kliniek voor een neus correctie?

       • lola

        02 november 2011 13:07

        Ik wil een neuscorrectie laten doen, weet er iemand een goede dokter in België?

        • Simone

         15 september 2011 09:53

         Ja maar enkel om iets te corrigeren wat ontstaan is na een gebeurtenis.
         Na afvallen overtollige huid weg laten halen.
         Na afvallen en sowieso bij rugklachten borstverkleining.
         Na een ongeluk.
         Bij echt grote psychische problemen door iets wat je tegenstaat.
         Nee
         Niet om jezelf te verfraaien
         Waarom wil elke vrouw cup C a D
         Waarom streven mensen en ideaalbeeld na
         Wees happy met wie je bent
         Maar ja dus bij dingen die echt mogen gebeuren nadat je iets anders deed

         • C.

          04 april 2011 11:52

          Ik ben nu ook verbrand! En ik heb ook last van uitslag van de warmte. Kleding doet mij nu ook pijn. Ik smeer af en toe met calendulan. Wat kan ik nog meer doen??

          • Klaas

           04 april 2011 11:52

           Nou, inderdaad! Zon verstandig, meisje.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl