Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zoek jij naar alternatieven als je kind (meervoudig) gehandicapt is?

'Het maakt niet uit of het een jongetje of een meisje is, als het maar gezond is...' Misschien wel een van de meest uitgesproken zinnen door aanstaande ouders. Maar wat als blijkt dat je kindje niet gezond is?

Er zijn niet altijd behandelingen in het ziekenhuis voor kinderen met één of meerdere handicap(s). Maar waarom zou je dan geen alternatief proberen? Zoals programma's om de hersenen te trainen of elektro-stimulatie. Er zitten echter nadelen aan vast: er is vaak geen wetenschappelijk bewijs dat bepaalde therapieën werken en de positieve of nadelige gevolgen zijn nog niet bekend. 

Wanneer je kind (meervoudig) gehandicapt is en de artsen zeggen niets te kunnen doen, leg je je daar als ouders bij neer of ga je op zoek naar alternatieven? Zou jij het risico nemen?

Reacties

    .
    - Advertentie -
    - Advertentie -

    Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

    Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl