Vind je dat het verplicht moet zijn om je kind te laten inenten?

In Nederland worden inentingen geregeld door de overheid: de ouders of verzorgers van alle kinderen wordt aangeboden om mee te doen aan het het zogeheten Rijksvaccinatieprogramma. Kinderen krijgen dan volgens een bepaald schema vaccinaties tegen infectieziekten als difterie, kinkhoest, tetanus, polio en rodehond.

Sinds kinderen op jonge leeftijd worden ingeënt tegen deze infectieziekten komen deze aandoeningen haast nooit meer voor. Dit betekent niet dat het niet meer belangrijk is om te vaccineren. In landen waar het aantal inentingen verminderde ontstonden toch weer grote epidemieën van kinkhoest en difterie. Ook in Nederland steekt nog wel eens een besmettelijke ziekte de kop op. Een van de oorzaken hiervan is dat niet iedereen zijn kinderen laat vaccineren. Niet ingeënte kinderen kunnen dan toch de ziekte krijgen en die verspreiden.

Toch is er een groeiend aantal ouders dat twijfelt over vaccineren. Er wordt gezegd dat op zo jonge leeftijd inenten ook wel eens kwalijke bijwerkingen kan hebben. Sommige ouders laten hun kinderen daarom niet vaccineren of stellen het uit. Ook geloofsovertuiging is een reden om kinderen niet te laten inenten. Het Rijksvaccinatieprogramma is niet verplicht, ouders kunnen dus zelf bepalen of ze hun kinderen laten inenten of niet. Met als risico dat het systeem niet 'waterdicht' is en de ziektes dus toch weer de kop kunnen opsteken, ook al zijn ze al jaren uit Nederland verdwenen.

Vind je dat het verplicht moet zijn om je kind te laten inenten, zoals in sommige andere landen het geval is? Of moeten ouders dat vooral zelf kunnen beslissen?

Reageren

Reacties

 • Sil

  Isaac

  Leest u allen het boek: Dodelijke leugens; Artsen en patiënten misleid van C.F. van der Horst.
  Daar komen (zelfs) reguliere artsen uitgebreid aan het woord, Dan weet u hoe het werkelijk zit.
  De noodzaak van verplichte vaccinaties is NEP-nieuws. Wel goed voor de farmaceutische industrie. Uitzonderingen daargelaten, is die verplichting voor onze gezondheid een letterlijk KRANKzinnig idee.

  Reageer
 • Sil

  johN

  ik vind dat elk kind besneden moet worden

  Reageer
 • Sil

  Sam van Dijk

  Hoi! Ik vind dat elk kind moet worden ingeënt en moet worden besneden. Op die manier voorkomen we heel veel kinderziektes en infecties.
  Groetjes, Sam.

  Reageer
 • Sil

  keuzevrijheid

  Vaccinaties mogen absoluut nooit verplicht worden voor alle leeftijdscategorieën in Nederland. De voorstanders van inenten beroepen zich steeds op het gevaar dat zij lopen omdat anderen hun kinderen niet laten inenten; volslagen ridicuul want als de tegenstanders hun kinderen hebben laten inenten zijn deze kinderen volgens hun eigen theorieën toch goed beschermd tegen ziekten? Vanwaar dan de hysterie? Iedereen weet dat de farmaceutische niet eerlijk is over de bijwerkingen van inenten. Een inenting heeft wel degelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid van kinderen en niemand mag toestaan dat een gezond kind willens en wetens schade toegebracht wordt.

  Reageer
 • Sil

  Margarita

  Vanzelfsprekend mag er nimmer een vaccinatieplicht zijn. Een verstandige ouder blijft verre van vaccinaties voor zijn/haar kinderen.
  Vaccins bevatten lichaamsmateriaal van geaborteerde/vermoorde foetussen, varkensbestanddelen, aluminium, kwik enzovoorts.
  Alleen Big Vaccine wordt er beter van.
  Bill Gates ziet vaccins als een middel tot reducering van de wereldbevolking. In India wordt hij strafrechtelijk vervolgd.
  Robert F. Kennedy jr. en Robert de Niro doen een boekje open over vaccinaties en good old Mahatma Gandhi waarschuwde er indertijd al voor.

  Reageer

  Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

  31 + 9 =

 • Sil

  Samantha

  Het moet absoluut nooit verplicht worden voor ouders of voogden hun kinderen te vaccineren. Niet alleen zijn vaccinaties niet bewezen als veilig en heerst er een cultuur van extremisme waarin mensen worden beschuldigd van het dom zijn of kindermishandeling, omdat zij weigeren gif in hun kinderen te spuiten, maar is het ook onethisch.

  Het feit dat vaccinaties schadelijk zijn is niet te weerspreken. De propaganda die heerst rondom dit onderwerp is aanzienlijk hoog, maar geen propaganda neemt weg van het feit dat er enorme risico's zijn bij het inenten.

  Mensen zijn geen eigendom van een staat en een staat mocht dus nooit zeggenschap krijgen over de lichamen en gezondheid van kinderen en/of hun ouders. Dat andere mensen vinden dat het verplicht moet worden is ook een onderwerp die onbelangrijk is voor de discussie. Wie het belangrijk, noodzakelijk en onschadelijk vindt, is vrij zichzelf en hun kinderen te vaccineren.

  Indien men meent dat ik geen gelijk heb, dan hoor ik graag hun wetenschappelijke, klinische en medisch bewijs om deze aan te tonen en geen propaganda van regeringen, regeringsinstanties en door farmaceutische bedrijven betaald door artsen en wetenschappers.

  Men dient alleen de bijsluiters te lezen van alle soorten vaccinaties om te weten dat deze dus wel schadelijk zijn en kunnen zijn. In de bijsluiter van bijvoorbeeld Tripedia is te lezen hoe het autisme, SIDS en meer veroorzaakt. Op het moment dat jij denkt beter te weten dan de fabrikant welke schade zijn product kan aanrichten, dan ben jij bezig een extremist te zijn. Iemand die met een religieuze vurigheid vasthoudt aan een standpunt alleen omdat jij erin geloofd, meer niet. Dan heeft jouw mening geen meerwaarde in de discussie of vaccinaties veilige zijn of verplicht moeten zijn.

  Reageer
  • Sil

   Ronald

   Vaccinaties bewezen ongevaarlijk? Waarom staat de 'VAERS' databank (VAERS = Vaccine Adverse Events Reporting System) dan vol van gevaarlijke/dodelijke bijwerkingen van vaccins? Als je dan nog weet dat slechts 1-10% van alle vaccin-gerelateerde 'adverse events' (bijwerkingen) gerapporteerd worden door officiële 'zorgverstrekkers' mag je bij de bewering dat vaccins bewezen ongevaarlijk zijn wel een heel groot vraagteken plaatsen.
   Ook heeft de Amerikaanse regering sinds eind jaren tachtig (sinds ze de wettelijke aansprakelijkheid van de makers van vaccins overgenomen heeft) al bijna vier miljard dollar uitbetaald aan slachtoffers van deze vaccins (uiteraard uit de portemonnee van de belastingbetalers). Als je weet dat een van de grootste fabrikanten van vaccins, in het verleden 4,85 miljard dollar schadevergoeding uitbetaalde (minnelijke schikking!) aan de slachtoffers van zijn product (pijnstiller).
   Als je dieper op deze zaak ingaat zal je zien dat de fabrikant zelfs rustig verderging met de verkoop van de pijnstiller lang nadat het bedrijf wist dat dit onschuldige slachtoffers het leven kostte. Ik zou durven stellen dat heel die farmaceutische (kunstmatige/chemische) handel onvermijdelijk aanzienlijke (bewezen) risico's met zich brengt voor de gezondheid. Verplichte toediening van deze 'producten' zou dus nooit wettelijk opgelegd mogen worden, maar ja, geld is macht hé...

   Reageer
 • Sil

  Lars de Haan

  Ik heb daar zelf ook last van.

  Reageer
 • Sil

  Vicente Cifuentes

  Er wordt wel een klimaat geschapen in de media waar niet-ingeënten als onvolkomen mensen worden beschouwd, zelfs een bedreiging. Elke van ons is "vies" geboren volgens de vaccinatie-wereldbeschouwing... of zou ik zeggen kerk?

  Reageer
 • Sil

  fransien

  Ik vind het zeer spijtig dat ik hier dingen lees dat wanneer je, je kind niet zou laten inenten er maar kinderbescherming bij zou moeten komen. Er zijn hier meerdere ouders die al heel duidelijk aangeven dat hun kind ernstig ziek is na het vaccineren. Juist door het dus wel te doen! Moet je hier ook de kinderbescherming naar toe sturen? Je geeft toch ook niet een baby rattengif? Stel dat ik dat met mijn kleine zou doen, weet ik nu al dat ze voor de deur staan. Iedereen moet het zelf weten. Of is het dan voor deze ouders juist weer anders. Waarom heeft iedereen een grote mond, maar doet niemand er echt eens kritisch onderzoek naar? Dan praat ik wel over een eeuw lang en niet even voor twee weekjes. Allemaal maar als schapen meelopen en maar zeggen dat het allemaal wel oké is.

  Wat als je er nou kanker door zou krijgen of andere ziektes en je zou het weten? Sigaretten waren voorheen ook niet schadelijk. Draai nu eens een pakje om en kijk goed naar de tekst en plaatjes. Zit jij erbij wanneer men deze producten samenstellen? Nee toch, het is gewoon DNA van een geïnfecteerd persoon of dier. Weet jij veel wat deze persoon heeft, je kent deze persoon of dier niet eens. Het bevat DNA, Je laat nu toch ook niet even DNA van iemand inspuiten, weet jij of hij of zij andere ziektes heeft. En dan is het helemaal erg dat dit ook nog eens afkomstig kan zijn van geaborteerde baby's. Laat staan van een aap of hond. Zijn wij honden? Zijn wij apen? Het kan me niet schelen, het is gewoon belachelijk om maar te roepen dat iedereen het maar moet doen. Ik doe net niets en daar kan niemand mij wat mee doen. Ik bepaal zelf over mijn kind en geen ander. Ik heb mijn kind op de wereld gezet en niemand anders. Tot de dood ben ik verantwoordelijk. Dat een ander het wel doet is prima, maar je kunt het niet anderen opleggen. Abortus is ook vrij of euthanasie. Bestraling bij kanker ook. Het is een vrij land, dus niet bemoeien met anderen.

  Mensen die diabetes hebben zijn ook vrij of ze wel of niet insuline willen spuiten, deze mensen kunnen ook sterven. Betaal je ook geld voor wanneer ze wegens compilaties naar het ziekenhuis moeten als samenleving omdat ze zorg weigeren. En dat praatje met ja ik laat mijn kind niet spelen met kinderen die geen vaccinatie hebben gehad is wel erg kort door de bocht. Ik wil niet veel zeggen, maar let eens op de kinderen die bijna altijd verkouden zijn of hoesten! Dat zijn echt de kinderen die wel een vaccinatie hebben gehad, zij zijn veel vaker ziek. Hoe zou dat nu komen, niet omdat ze zo goed beschermd zijn. Ik heb zelf vaccinatie gehad voor gele koorts, was maar 10 jaar geldig. Zou ik nu in een land komen waar dit heerst, ben ik dus de klos. We zijn zo dom dat we geloven dat je voor altijd beschermd bent. Waarom krijgen mensen die een vaccinatie hebben gehad dan toch nog vaak deze ziekte? Juist omdat tegen bepaalde dingen kun je jezelf niet op een menselijke wijze beschermen, het is gewoon je lot.

  Je weet ook niet wie er wel kanker krijgen, ms, artrose etc. Zolang men met deze rommel die in vaccinaties zit blijft komen en gelooft dat je daarmee honderd zou worden zeg ik NEE. Hygiëne is de sleutel, ik vind het bekrompen.Hoe hebben onze voorouders het allemaal gedaan? Als wij deze stoffen nodig hadden, waren we wel met een spuit op ons voorhoofd geboren. Ik blijf erbij het is jezelf gewoon iets in laten spuiten waarvan je niet weet wat het op langere termijn in je lichaam aan zou kunnen richten. Wie het tegendeel kan bewijzen, graag resultaten van 100 jaar graag.

  Reageer
  • Sil

   Stephan

   Ik ben het volkomen met u eens dat de het overdreven is dat de kinderbescherming langs de deur gaat als u ervoor kiest om uw kind niet in te enten. Maar hoe bent u op het idee gekomen dat een vaccinatie kanker als gevolg kan veroorzaken. Heeft u bronnen om dat argument te ondersteunen?

   Reageer
   • Sil

    ben

    Er zijn heel veel bronnen die laten zien dat vaccinatie gevaarlijk is. Er zijn ook heel veel bronnen die het als een wondermiddel neerzetten. dus uiteindelijk komt het aan op vertrouwen. Als je mij vraagt of ik vertrouwen heb in het RIVM, de WHO, de CDC, de overheid, de pharma industrie, of de media dan is het antwoord NEE. En des te meer ze pushen en promoten, des te meer wantrouwen dit oproept. Als iemand die ik niet vertrouw met een injectie spuit aankomt met een voor mij onbekende stof, dan kan hij een negatieve reactie verwachten. Als deze persoon dan aan blijft dringen dan treedt er een vecht/vlucht reactie in werking. Conclusie: Ik ontwijk de door hun aangeboden vaccinaties en als dat niet gaat omdat ze het met geweld willen afdwingen, dan vindt er een gevecht plaats tot de dood. In dat geval worden er dus geen levens gered, maar gaat het dus levens kosten. Hetzelfde zie je nu al in het Midden-Oosten gebeuren. Waarom worden vaccinatieteams aangevallen? Omdat ze het opdringen aan mensen.

    Reageer
 • Sil

  ben

  De overheid heeft nu al veel te veel macht. Ik blijf wel lekker kinderloos. De westerse wereld is toch geen goede plek om aan een relatie en een gezin te beginnen als man. Je hebt geen inspraak meer in de opvoeding van je eigen kinderen. Je bent als man alleen goed om te betalen. Nee dank u wel, ik pas. Hoef ik me ook niet druk te maken om papa overheid die ze vol wil spuiten met gif.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

31 + 9 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren