Vind je dat het verplicht moet zijn om je kind te laten inenten?

In Nederland worden inentingen geregeld door de overheid: de ouders of verzorgers van alle kinderen wordt aangeboden om mee te doen aan het het zogeheten Rijksvaccinatieprogramma. Kinderen krijgen dan volgens een bepaald schema vaccinaties tegen infectieziekten als difterie, kinkhoest, tetanus, polio en rodehond.

Sinds kinderen op jonge leeftijd worden ingeënt tegen deze infectieziekten komen deze aandoeningen haast nooit meer voor. Dit betekent niet dat het niet meer belangrijk is om te vaccineren. In landen waar het aantal inentingen verminderde ontstonden toch weer grote epidemieën van kinkhoest en difterie. Ook in Nederland steekt nog wel eens een besmettelijke ziekte de kop op. Een van de oorzaken hiervan is dat niet iedereen zijn kinderen laat vaccineren. Niet ingeënte kinderen kunnen dan toch de ziekte krijgen en die verspreiden.

Toch is er een groeiend aantal ouders dat twijfelt over vaccineren. Er wordt gezegd dat op zo jonge leeftijd inenten ook wel eens kwalijke bijwerkingen kan hebben. Sommige ouders laten hun kinderen daarom niet vaccineren of stellen het uit. Ook geloofsovertuiging is een reden om kinderen niet te laten inenten. Het Rijksvaccinatieprogramma is niet verplicht, ouders kunnen dus zelf bepalen of ze hun kinderen laten inenten of niet. Met als risico dat het systeem niet 'waterdicht' is en de ziektes dus toch weer de kop kunnen opsteken, ook al zijn ze al jaren uit Nederland verdwenen.

Vind je dat het verplicht moet zijn om je kind te laten inenten, zoals in sommige andere landen het geval is? Of moeten ouders dat vooral zelf kunnen beslissen?

Reageren

Reacties

 • Sil

  Patje13

  Ik ben me rot geschrokken op internet na heel veel lezen over vaccineren en ben het ook gaan navragen bij consultatiebureau, huisarts en RIVM. "Is er ooit wetenschappelijk onderzoek gedaan tussen een groep volledig gevaccineerden en een groep totaal niet gevaccineerden op de langere termijn" was mijn vraag. Nee dus, was het antwoord van het RIVM. Zo'n onderzoek is nooit gedaan, niet tussen een groep, wel bij een groep niet gevaccineerden. Het is dus niet wetenschappelijk bewezen dat kanker, autisme, allergie, MS, wiegendood, et cetera door vaccinatie komt, omdat er nooit een wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is!

  Hier het nummer van het RIVM als je zelf op onderzoek wilt gaan naar de waarheid over vaccinatie. Het RIVM heeft mij trouwens eerst doorverwezen naar het consultatiebureau/huisarts (RIVM wilde mij niet te woord staan!!), maar zij wisten niets van wetenschappelijke onderzoeken over vaccinaties. Toch vreemd als je dagelijks spuiten in babylijfjes zet en je niet eens zelf weet dat er geen goed onderzoek naar is gedaan.
  Telefoon RIVM: 030 - 274 91 11

  Reageer
 • Sil

  Joris

  Nee, ik vind van niet. Ik vind wél dat de producenten van vaccins verplicht zouden moeten worden aansprakelijk te zijn voor mogelijke schadelijke gevolgen van hun product, zoals alle gewone bedrijven die geloven in hun eigen product. Of zijn ze dat wel (zie onder)? Als alles klopt en ze hier open over communiceren zou de vaccinatiegraad toch vanzelf omhoog moeten gaan?

  Wat daarbij enorm zou helpen is dat de overheid de indianenverhalen grondig en in helder begrijpbare taal ontkrachten mét deugdelijke bewijsvoering.

  Indianenverhalen zoals bijvoorbeeld:

  1. Lareb, Het instituut dat vaccin schade controleert, wordt gecontroleerd door de vaccinproducenten
  2. Het college ter beoordeling van geneesmiddelen wordt gesponsord door de farmaceutische industrie.
  3. Er is nog nooit dubbel blind en industrie-onafhankelijk onderzoek gedaan naar de werking van vaccins.
  4. Vaccinproducenten zijn niet aansprakelijk voor vaccinschade.
  5. Vitamine D 3 werkt beter tegen griep dan het vaccin.
  6. Er zit aluminium in vaccins.
  7. Er zit formaldehyde in vaccins.
  8. De onderzoekspartner van dr. Wakefield is gerehabiliteerd.
  9. Dr. Wakefield heeft geen fraude gepleegd.

  Als het glashelder wordt aangetoond dat dit allemaal niet waar is, gaat de vaccinatiegraad snel omhoog. Tot die tijd wacht ik even met vaccineren.

  Reageer
 • Sil

  Annabel

  Zeker NIET! Voorbeeldje waarom niet? In 1971 kreeg nog 98% van de kinderen onder de 10 jaar mazelen. Het aantal kinderen dat overleed aan mazelen lag echter op ongeveer 1 a 2 op de 1 miljoen mensen! (bron: De gezondheidsraad). Bij de laatste mazelen epidemie in de jaren 90 stierven drie kinderen die allen al zeer ernstig ziek waren. In het jaar 1999 berichtten de media dat er in Nederland drie kinderen overleden waren aan de mazelen. Ze waren niet ingeënt tegen mazelen. Wat de gezondheidszorg verzweeg was dat het hier ging om drie kinderen die al zeer ernstig ziek waren. Een arts die de medische achtergrond van deze drie slachtoffers heeft gecheckt bij de Landelijke Coördinatie Structuur voor infectieziekten en kreeg daar te horen dat de ziektegeschiedenis van de slachtoffers wel degelijk bekend waren, maar dat deze feiten bewust uit de media werden gehouden om het grote publiek wijs te maken dat mazelen een levensgevaarlijke ziekte was, ook voor gezonde kinderen.  

  Reageer
 • Sil

  Robert

  Aluminium in het vaccin zorgt dat de werking "versterkt", dat is de zogenaamde versterker die er gebruikt wordt. Aluminium pannen zijn verboden omdat ze schadelijk zijn voor de gezondheid, spuit je dat gif direct in je bloedbaan, de "versterkende werking" bestaat uit het verzwakken van je immuunsysteem. Veel ziekten waren al drastisch verminderd voordat het vaccineren begon. De alternatieve artsen rond 1900, de "hygiënisten" hebben gezorgd voor de verbetering.

  Reageer
 • Sil

  Mel

  Mmm, mensen denken vaak dat inenten alleen voordelen heeft maar de nadelen. Nadelen op de lange termijn zijn er ook. Zo zijn er onderzoeken door artsen gedaan (op internet na te zoeken) dat inentingen gerelateerd zijn aan kanker op latere leeftijd.
  Schrikwekkend is dat het aantal mensen dat aan kanker overlijdt elk jaar toeneemt. Andere factoren in deze huidige maatschappij dragen er natuurlijk ook aan bij.

  De korte termijn effecten van inentingen kunnen zijn: allergieen, verzwakking van het afweer systeem, chronische vermoeidheid.
  Ik vind dat inentingen nuttig zijn als ze echt nodig zijn, zoals bij een polio uitbraak. Hiervan is momenteel geen sprake en de andere ziektes zijn in Europa nauwelijks aanwezig.

  Dan mogelijk komen ziektes terug als inentingen volkomen worden gestopt (ben ik niet voor) maar moeten we dan tevreden zijn met "nieuwe" en andere zeer ernstige ziekten?

  Reageer
 • Sil

  Elies

  Natuurlijk moet iedereen er zelf voor kiezen om zijn/haar kind te laten inenten. Ik heb er voor gekozen om het wel te doen, puur ook door mijn eigen ervaringen. Heb vroeger een tijd in Midden-Amerika gewerkt op een kinderafdeling in een ziekenhuis, helaas waren er veel kinderen die erg leden en zelfs stierven aan de gevolgen van 1 van deze ziektes. De ouders hadden het graag gewild dat hun kind waren ingeënt.
  Ik lees veel berichten van tegenstanders die zeggen dat de kans op Autisme veel groter is na vaccinatie en komen met bewijzen dat sinds de jaren 50/60 Autisme enorm is toegenomen sinds er gevaccineerd wordt, maar wat ze vergeten is dat sinds die tijd meer onderzoek is gedaan naar Autisme en men meer van het bestaan wist dan bijvoorbeeld in mijn vaders tijd.

  Reageer
 • Sil

  Hans

  Nee, vrijheid om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van je kinderen is een groot goed. Als je na uitgebreide studie van de voor- en nadelen van vaccineren tot de conclusie komt dat het voor je kind beter is om niet te vaccineren of volgens een ander schema, dan moet dat kunnen. Erfelijke factoren spelen ook een rol.

  Reageer
 • Sil

  Meij

  @karin ik ga niet naar cb.
  Ik ben geweest met de gehoortest en toen 1x ben daar zooooo kwaad geworden dat ik er niet meer heen ga. Consultatiebureau is namelijk niet verplicht (wat heel veel mensen wel denken) en juist omdat mijn man militair is heb je al een streep achter. En het enige wat ik hoorde was als dit dan moet je naar de huisarts als dat dan moet je naar de huisarts als zus dan moet je naar de huisarts. Weet je wat ik heb mijn buik al vol, ik ga naar de huisarts met mijn kinderen.

  Ik laat mijn kinderen nakijken bij de huisarts en daar krijgen ze ook de inentingen die ik nodig vind. Als hij vindt dat er ergens naar gekeken moet worden stuurt hij mij wel door. Anders zie ik hem wel een half jaar later, of wanneer hij nodig vindt.

  Reageer
 • Sil

  Meij

  Nee absoluut niet! Ben gek, bij mij krijgen ze bepaalde wel, bepaalde niet. De schone schijn voor eeuwig of 10 jaar, fabel (pas geleden nog een kind hiernaast verloren aan pneunokokken begraven op zijn eigen verjaardag). Kinderen worden volgestopt met gif, kweken allergie en autistme. Ouders worden zo bang gemaakt vandaag de dag. Ze zeggen nu dat zwangeren zich in moeten enten en dan wordt er straks weer een generatie zieke kindjes geboren, dan zijn wij weer proefkonijnen. Nee hoor, wie het wil volledige programma wil volgen, lekker doen. Maar het draait om geld, niet meer niets minder. Angst en het volk als een schaap er achteraan laten huppelen. Mij niet gezien. En dat is mijn mening.

  Als ze het verplichtstellen geven ze maar levenlang boetes. Of ik ga verhuizen, want waar het nu heen gaat in Nederland is het toch niet meer aantrekkelijk om hier te blijven. Ik doe het op mijn manier en niet wat mij dan verplicht zal worden.

  Reageer
 • Sil

  Karin

  Er schijnt een homeopatische kuur te zijn die voor 30 euro te verkrijgen is en die alle giftige stoffen uit het lichaam trekt. Kinderen krijgen dan niet meer last van hun darmen op latere leeftijd.

  Tevens denk ik dat het tijd word dat de medewerkers van consultatiebureau's eens goed onder de loep worden genomen.
  Ik begrijp niet dat iedereen dit maar laat gebeuren. De macht ligt bij de verkeerde instanties en de bezem moet er eens flink doorheen.

  Vraag 1 van het consultatiebureau anno 2012 Amsterdam Oost.
  Heb je een zware jeugd gehad? (wanneer je bij mij in dienst zou zijn zou ik je ontslagen hebben) Antwoord; gaat je niks aan en daarna wilde ze een vragenlijst doen. Gezien het feit dat je daardoor geen medewerker verleent, word je in de gaten gehouden. We weten allemaal dat dit niet meer kan en toch bestaat het nog.

  ZUCHT

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

26 - 6 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren