Website van het Jaar

Moeten kinderen beschermd worden tegen schokkende beelden? 

Sommige schokkende beelden staan bij mensen op het netvlies gegrift. Denk bijvoorbeeld aan de aanslag op het World Trade Center in Amerika. Televisie, radio, kranten en het internet brengen vaak nieuws met dit schokkende beelden en we willen het allemaal volgen.

De media kan verschrikkelijke beelden laten zien die niet alleen volwassenen treffen, maar ook kinderen. Ze kunnen bang worden en nachtmerries krijgen. De vraag rijst of je kinderen dit soort beelden moet laten zien of niet?

Vind je dat kinderen ook op de hoogte moeten zijn van sommige rampen, oorlogen enzovoorts? Of vind je dat kinderen beschermd moeten worden tegen dit soort beelden? Heb je zelf kinderen? Hoe reageerden zij op de beelden van terroristische aanslagen en ernstige ongelukken? En heb je ze alles verteld of laten zien?

Reageren

Reacties

 • Sil

  Sandy Mattijssen

  Ik heb mijn linker-boven-verstandskies gistermiddag laten trekken. Kwam om 15.55 binnen, kreeg 3 spuitjes (stelt echt niets voor!) en stond om 16.05 weer buiten zonder kies! Ik had niet eens door dat ie eruit was, hoorde hem niet kraken of zo. Heb nu ook niet echt napijn, alleen een beetje lastig met eten.

  Dus trek je alsjeblieft niets aan van alles hierboven, dit zijn uitzonderingen!

  Weet niet wie deze site is begonnen, maar dit lijkt me een zinloze discussie waardoor mensen alleen maar bang worden om hun verstandskies te laten trekken. Je leest hier vooral verhalen van probleemgevallen, omdat dat juist de mensen zijn die iets te vertellen hebben. Als alles goed is gegaan (wat in veruit de meeste gevallen is) dan denk je er niet meer over na en ga je ook niet op dit forum reageren. Misschien een ideetje om dit forum op te heffen? Mensen raken onnodig gestresst!

  Reageer
 • Sil

  linda

  Twee dagen geleden moest ik twee verstandskiezen weg laten snijden in t ziekenhuis. Ik had geen idee wat mij te wachten stond, dus ik ben op internet gaan zoeken, en ik kwam op deze site terecht. Toen ik alle verhalen las kreeg ik het erg benauwd en werd ik misselijk. Ik durfde echt niet meer. Maar het is nu gebeurd en achteraf viel t allemaal nogal mee. Ik heb wel pijn en ik kan niet goed eten, maar de horrorverhalen die je hier leest, zo erg was t gelukkig niet. Ik vind het goed dat iedereen hier z'n verhaal kwijt kan, maar je moet mensen niet bang gaan maken. Groetjes

  Reageer
 • Sil

  Mags

  Gisteren 2 verstandskiezen (li) laten trekken bij de kaakchirurg. Ik was op van de zenuwen. Ik ben niet bang voor de tandarts maar wel voor naalden (maakt niet uit waar), en pijn. Mijn vriend bleef bij me gedurende het verdoven. Daarna bleef ik alleen achter bij kaakchirurg, assistent en co-assistent. Het trekken viel allemaal eigenlijk wel mee. Er kwam geen boor of mesje aan te pas. En dat terwijl mijn linkeronderkies nog half onder het tandvlees zat. Het moment dat ze eruit gaan is heel raar, maar ook wel een soort van opluchting, omdat je dan weet dat ze klaar zijn met dat gesjor aan je kaak. Er brak wel een klein (3mm) wortelpuntje af, maar als het goed is breekt mijn lichaam dat zelf af (ervan uitgaande dat het nog in mijn kaak zit, ze konden het niet vinden, dus de kans is groot dat het in het afzuigdingetje verdween). Moet volgende week ff langs om eventueel foto te maken, als ik last krijg van wortelpunt. Bij thuiskomst meteen paracetamol ingenomen en gekoeld. Pijn valt reuze mee. Let alleen op dat je ervoor zorgt een pijnstiller in te nemen vlak voor het slapen, of een wekker te zetten ofzo. Werd nl. wel wakker van de pijn toen paracetamol uitgewerkt was. Snel weer twee ingenomen, en binnen no-time kon ik weer slapen. Over ong 2 maanden gaan de rechter twee eruit, en dan ben ik er helemaal vanaf.

  Reageer
 • Sil

  Angela

  Ik heb gister 1 verstandskies later trekken.
  Mijn rechterkaak, hij lag vrij diep. Ik was natuurlijk best wel zenuwachtig en had zelfs al overwogen om het af te zeggen na het lezen van deze verhalen. Maar geloof me! Het stelt niets voor! Ik ben in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam geweest. Eerst kreeg ik twee verdovingen. Hier voel je nauwelijks wat van en als je wat voelt is het echt geen pijn te noemen! Ik moest weer naar de wachtkamer om de verdoving in te laten werken. Na 5 minuten kon ik terug komen en kreeg ik een doek over me heen met een gat erin voor mijn gezicht. Toen zei ze dat ze ging snijden en ik maar hopen dat je niets voelt en dat voelde je ook niet! helemaal niets.....
  Toen ging ze boren en daar voelde je ook niets van en toen ging ze hem trekken je voelde een soort druk op je tand (doet niet pijn) en toen de tand eruit was was de druk weg. Ze heeft de wond gehecht en ik stond al binnen 5 minuten buiten :) zonder pijn alleen een verdoofde wang haha! Napijn heb ik ook niet gehad, gewoon gelijk de medicijnen innemen zodra je thuis bent en af en toe met ijs koelen. Ik ga binnenkort nog een keer voor mijn andere! Nou succes wie nog moet......

  Reageer
 • Sil

  annemarrie

  Ik heb nu ook al 3 dagen last van mijn verstandkies en moet morgen een afspraak bij mijn tandarts maken. Nu wil ik je vragen wat kan ik het beste doen bij mijn eigen tandarts of toch een afspraak maken bij een kaakchirurg? Met vriendelijke groet, Annemarrie

  Reageer
 • Sil

  Ikke

  Een maandje geleden heb ik één verstandskies laten trekken door de kaakchirurg. Het trekken verliep dit maal goed en met iets meer dan 5 minuten stond ik weer met een koude compress en zonder kies en hechtingen buiten.

  Twee jaar geleden ging het heel wat anders bij mij, toen werd aan dezelfde kant onder de verstandskies getrokken. Hierbij moest geboord worden en met een wiggetje vrijgemaakt worden. Daarna had ik twee weken last van pijn. Kon amper eten en me mond openen. Alles behalve prettig.

  Nu over enkele weken, worden de overige twee verstandskiezen getrokken. Zelf ben ik beetje bang, dat het twee keer zoveel pijn zal doen... dit is toch hopelijk niet zo???

  In ieder geval heb ik op een foldertje na niets aan informatie gekregen, waardoor je als patient, alleen maar meer zorgen gaat maken.

  Reageer
 • Sil

  willem

  Ik heb een paar dagen geleden mijn laatste vestandskiezen laten trekken. Vorige maand de eerste 2, linksboven en onder. Er is niemand banger voor spuiten dan ik denk ik, en ik zat helemaal panisch in de stoel. Ik heb de kaakchirurg dat uitgelegd en hij verzekerde mij dat ik niks zou voelen. En inderdaad, van die spuiten en het trekken heb ik niks gevoeld. De 2 kiezen waren er met 2 minuten uit. De kaakchirug gaf gelijk recept voor pijnstillers die ik daarna gelijk gehaald heb en ingenomen, zodat de pijn best meeviel. Heb alleen een week lang bloedingen gehad, maar het is toch heel mooi genezen.

  Een paar dagen geleden de andere 2. Vanwege mijn vorige ervaring ben ik echt heel rustig geweest, echt geen moment zenuwachtig. Ik kreeg verdoving en moest toen nog 10 minuten wachten op een andere patient. De eerste kies ging er meteen uit, de andere zat aardig vast, en ze moesten wat bot wegboren. Een hoop kabaal en gedoe, maar je voelt er echt niks van. Daarna gelijk weer pijnstillers gehaald. De eerste dag was toch nog erg pijnlijk, waarschijnlijk vanwege dat bot wegboren. De 2e dag voelde ik er al bijna niks meer van. En het herstelt goed.

  Ik ben in ieder geval van 1 van mijn angsten af.

  Reageer
 • Sil

  Goed begeleiden is het hele verhaal. Ook ik heb m'n laatste verstandkies er vandaag uit laten trekken. Gewoon zeggen hoe je je voelt en hoe je denkt. De kaakchirurg kan er nou eenmaal niets aan doen maar het helpt. Ik wil altijd weten of hij eruit ligt
  Dat zei de chirurg meteen en er viel een zware last van me af

  Dit alles is gekomen doordat mijn 1 na laatste verstandskies een taaie was en de tandarts maar zat aan te rommelen, oftewel hij kreeg hem er niet uit

  Welnu, ik ben verstandskies vrij en blij dat het voorbij is, hoewel de napijn nu nog moet beginnen. Maar dat is goed te bestrijden

  Geluk voor allen

  Reageer
 • Sil

  Jordi

  Na alle verhalen hier op de site, en op andere sites gelezen te hebben werd ik toch wel erg zenuwachtig. Mijn verstandskies moest ook verwijderd worden bij de kaakchirurg. De tandarts vertelde mij dat de kies erg diep lag en voorover gekanteld, lastige kies dus. Dit werd door de kaakchirurg bevestigd.
  Eenmaal aanwezig kreeg ik 5 prikken ter verdoving, waar ik eigenlijk niks van merkte. Even in laten werken, en toen mocht ik plaats nemen op de operatietafel. Grote groene lap over me heen, en daar begon het dan. De kies moest in 4 stukken worden geboord, nadat het tandvlees eroverheen was verwijderd. Het enige wat ik ervaarde was een vervelend geboor en gekraak, rest was volledig pijnloos. Na een klein kwartier stond ik weer buiten met ijs op mijn wang en een fikse dosis pijnstillers. 3 Dagen voor de behandeling ben ik begonnen met het slikken van Traumeel tabletten (minder napijn, blauwe plekken en zwelling). Dit heeft zeker geholpen! Geen blauwe plekken, weinig napijn, wel wat zwelling, maar niet heel erg. Deze tabletten blijf ik nu nog 5 dagen slikken (wordt geadviseerd). Kortom; de behandeling viel 100% mee, en is nu mijns inziens geen reden meer om heel erg tegenop te zien.Gewoon doen, paar dagen last en je bent er weer bij. Voor iedereen die nog moet; succes!

  Reageer
 • Sil

  wilma

  Ik ben vandaag naar de tandarts geweest omdat mijn verstandskies wat pijn deed. Hij probeerde eerst te boren maar zei: het is toch beter om hem er uit te halen. Nou, het zweet brak me uit, ik dacht aan alle verhalen die ik heb gehoord, maar dacht laat ik het toch maar doen. Nou, ik kan je zeggen: ik heb er totaal niks van gevoeld! Het werd echt heel goed verdoofd en hij deed het erg rustig. Ik ben nu 2 uur verder, de verdoving is nog niet uitgewerkt, maar ben wel blij dat het allemaal niet zo erg was. Dus het kan ook anders...

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

19 - 9 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren