Je kinderen achterlaten na een scheiding: doe je dat?

Een scheiding is altijd pijnlijk. Ook al is de liefde bekoeld; je laat toch iemand achter van wie je hebt gehouden en sluit daarmee een deel van je leven af.

Misschien zul je ook moeten verhuizen en blijft een deel van je spullen bij de ander achter. Als er ook nog kinderen in het spel zijn, wordt de situatie nog moeilijker, zeker als die kinderen nog thuis wonen. Er moet dan besloten worden bij wie van de ouders de kinderen blijven. Oudere kinderen kunnen daar zelf over meebeslissen, maar als ze nog klein zijn zullen de ouders er samen uit moeten komen. En dat kan betekenen dat je kinderen bij je ex-partner blijven, zodat je niet meer dagelijks zult zien en verzorgen.

Zou jij je kinderen kunnen achterlaten bij een scheiding? Of blijf je dan liever voor de kinderen in een ongelukkige relatie? Misschien sta je zelf voor deze keuze of heb je hem al moeten maken. Wat heb je gedaan en wat deed dat met jou? 

Reageren

Reacties

 • Sil

  Bo

  Mijn ex en ik zijn al drie keer uit elkaar gegaan. Hij heeft mij de eerste twee keer plotseling verlaten. Ik voelde me flink aan de kant gezet. Ik heb een jeugdtrauma waar ik, nu ik wakker geschud ben, hard aan werk.
  Maar ik kan mijn ex niet loslaten. De hele gezinssituatie is uiteen gevallen. Een van mijn zoons komt voorlopig even niet bij me, maar ik hoor dat hij wel bij zijn vader is geweest. Terwijl mijn zoon negatieve dingen over zijn vader vertelde in het begin en had gezegd dat hij klaar met hem is.
  Ik kan de hele situatie bijna niet aan. Ik ben wel aan mezelf aan het werk. Ik heb een kleindochter van zestien maanden, maar sinds de scheiding mag ik niet oppassen op haar. Ik ben in het begin ook wel flink ingestort en wat nachtjes opgenomen.
  Ik voel de afstand van mijn kinderen naar mij toe, althans van twee. Mijn jongste zoon is heel lief voor me en helpt mij ook uit mijn dal te klimmen. Maar ik mis mijn ex zo erg! Ik zie geen toekomst meer. Ik heb zelf een hele slechte jeugd gehad, ik ben geestelijk mishandeld door mijn moeder. Ik heb zo mijn best gedaan onze kinderen normaal,op te voeden. Dit is ook zeker gelukt. Maar nu, doordat hun vader niet met mij kan omgaan (terwijl hij zelf ook veel negatieve eigenschappen heeft en voor de makkelijkste weg kiest) is mijn leven ingestort en voel ik mij uiteindelijk een falende moeder. Ik zie het niet meer zitten en denk er steeds aan een einde aan mijn leven te maken om de pijn maar niet te voelen.
  Ik weet van mezelf dat ik nooit meer een relatie aandurf, ik ben bang om wederom verlaten te worden

  Reageer
 • Sil

  Majsi

  Hoi,

  Zou graag ook mijn verhaal kwijt willen en in contact komen met deze moeders. Mijn offer willen delen die ik uit liefde voor mijn kinderen heb gedaan.

  Groet, Andrea Rink

  Reageer
 • Sil

  Boer

  Ik ben 23 getrouwd en 28 jaar samen. We hebben wel eens wat, maar niet veel ruzie. Als dit 3 tot 4 keer in het jaar is, is het echt veel. Ik houd ontzettend van haar en zij ook van mij tot vanmorgen. Ik kwam terug met hond lopen en zei tegen mijn vrouw dat ik even wegga. Ze zei gelijk:"Ik pak mijn spullen in en ga ook weg". Ik dacht dat dit een grapje was, maar ze is echt weg. Ik weet mij geen raad meer, we waren zo gelukkig met twee kinderen. Ik ben wel eens hard met uitspraken, maar dat gaat over en weer. Mijn leven is nu naar de klote. Ik hoop dat het nog goed komt, maar ik ben bang van niet. Ik heb haar gebeld en ze zegt: "Ik ben er klaar mee". Ik ben er zo van overdonderd. Ze wil niet praten, niks. Wat nu?

  Reageer
 • Sil

  Bloem

  Ik zit ook in dit dilemma. Ik ben echt ongelukkig met mij partner. Doordat hij is vreemdgegaan met beste vriendin bijna 2 jaar geleden. Onze dochter is zo gek op haar papa. Moet ik dit haar aan gaan doen?

  Reageer
 • Sil

  Reiny

  Wat dapper dat jij er ook over durft te schrijven. In feite zitten we in hetzelfde schuitje.
  Ik hoop nu ook met meer mensen te kunnen mailen. Dat doet een mens goed.

  Reageer
 • Sil

  Volvragen

  Welke rechten heeft de vader als de moeder een baby van 3 weken oud in de steek laat? De baby is en nu 4 maanden en de vader zorgt voor de baby maar zij is in een ander land. Is er dan kans dat de vader voor het kind zorgt of zal de moeder meer recht hebben dan de vader terwijl zij het kind achterliet ?

  Reageer
 • Sil

  Rinkie

  Hoi,

  interessante pagina. Ik herken mezelf in vele verhalen. Ga deze site beter verkennen.

  Groet Rinkiei

  Reageer
 • Sil

  Angrymom

  Nou lotgenoten ik voeg er nog één toe. Na een relatie van 15 jaar besloten we een time out te nemen van twee weken om na te denken.

  Echter na vijf dagen verbreekt hij de relatie via een paar app berichten. Dat we een relatie met ups en downs hadden kwam doordat we beide een diagnose van de psychiater hadden gehad. Ik borderline en hij ADHD met autistische trekken. Heel veel troubles maar ook elk jaar weer opnieuw verliefd, hand in hand over straat en plezier hadden we.

  Het waren twee pittige jaren door mijn laatste depressie maar door de diagnose was ik een soort van gerust gesteld en met medicijnen ging het de laatste vier maanden echt goed. Het feit dat hij mij na deze periode waarin ik zelfs bijna opgenomen ben, laat stikken op het moment dat ik net boven water ben, en dan ook nog middels apps, is voor mij niet te verteren.

  Als hij het gesprek was aangegaan, was het nog een moeilijke beslissing geweest met pijn en verdriet, maar was het wel anders geweest. Nu is er na al die jaren niet eens een gesprek geweest. Ik heb hem de oorlog verklaard en wil deze man echt nooit meer zien. Maar ja, we hebben twee kinderen. Ik moet me echt beheersen hem niets aan te doen. Wetende dat mijn kinderen dan beide ouders kwijt zijn. Maar dit gaat niet slijten tot ik m'n laatste adem uitblaas.. Ik weet dat woede de slechtste emotie is, maar hij is niet te kalmeren!

  Reageer
  • Sil

   Jan

   Beste Angrymom, als man ben ik ook na 20 jaar getrouwd te zijn geweest in de vuilnisbak gedonderd. Een moeilijke tijd al met al en ik weet dat jij dat ook zult hebben. Woede en wat er ook verder inzit zul je een plek moeten geven al was het alleen maar voor de kinderen. Geloof me, er komen beslist prachtige en liefdevolle nieuwe momenten in jouw leven. Wrok of rancune heeft nog nooit iets opgeleverd alleen maar narigheid. Sterkte

   Reageer
 • Sil

  PW

  Na 12 jaar huwelijk geeft mijn vrouw aan niets meer voor me te voelen en wil scheiden. De kinderen zullen bij mij blijven, ik zou ze ook geen dag kunnen missen. Zijn er mensen die mij kunnen adviseren of raad geven over wat er gaat komen, welke instanties kunnen mij hulp en/of ondersteuning bieden bij de opvoeding van kids en kan ik ergens financiële steun na de scheiding krijgen om bijvoorbeeld de woning op te laten knappen en de opgedeelde inboedel te vervangen? Wij hebben helaas beschermingsbewind en hopen binnenkort de schuldsanering in te gaan.

  Reageer
 • Sil

  Ed

  Trieste vrouwen met al die scheidingen. Ben je er nu beter van geworden? Vecht voor je huwelijk.

  Reageer
  • Sil

   Puck

   Flauw om zo te reageren. Je blijft niet bij je man als hij je belazert met je beste "vriendin" en vervolgens slachtoffer uit gaat hangen. Nee zo iemand is geen seconde energie waard om nog voor te vechten, die kun je maar beter kwijt dan rijk zijn.

   Reageer
   • Sil

    Erik

    Toch niet zo"n verkeerde reactie van Ed moet ik bekennen. Vaak zijn het toch echt de vrouwen die de brui eraan geven en dan hebben wij mannen het gedaan of komen te kort enzovoorts. Vind jammer dat er niet meer echt meer gevochten wordt voor een relatie en dat dit zo makkelijk aan de kant wordt gezet. Lijkt ook wel dat dit tot stand komt door al die tijdschriften waar in doodgegooid wordt met scheiden, enz.

    Reageer
    • Sil

     Roë

     @Ed en Erik: Ieder heeft zijn eigen verhaal maar een vrouw stapt ècht niet zomaar uit een huwelijk. Echt niet....denk eens na, wij vrouwen laten ons heus niet overhalen door een artikel in een tijdschrift. Graag een beetje meer respect.
     P.s.: ik ben gescheiden na 23 jaar relatie en zware mishandeling. Vertel mij niet dat ik er niet voor heb gevochten.

     Reageer
    • Sil

     Evi

     Mijn ex heeft na 16 jaar huwelijk en drie kinderen voor zijn jeugdliefde gekozen. Zijn kinderen is hij liever kwijt dan rijk, daarnaast is hij ook narcistisch. Het zijn toch niet altijd de vrouwen die weggaan.

     Reageer
    • Sil

     Marco

     Ja, dat vind ik nou ook.
     Ik ben 20 Juli getrouwd en op 13 of 14 oktober zei ze dat ze wilde scheiden(ze begon het zelfs naar mij te appen "ik meen het echt"). Wat gaf ze als reden op? Ze kon niet meer met mij leven door mijn frustraties en soms de boze opmerkingen die ik maakte. Ze kon niks anders bedenken dan alleen dat. Na een maand of twee kwam ik foto's op Facebook van haar met een andere man tegen, plus... met mijn kinderen in een bubbelbad bij die gast in de armen. Leuk was dat (ahum).

     Weer maanden later, kwam ik een foto van haar tegen met een nieuwe tattoo in haar nek (25-09-2014).
     Dat zette mij aan het denken, want dit was in september, terwijl zij pas in oktober zei dat ze niet meer verder wilde om hoe ik me gedroeg.

     Ze was dus gewoon al bijna een maand lang vreemdgegaan.
     Maar nu is (bijna) alles geregeld. In het begin ging ze zeuren dat ze niet op bezoek wilde komen omdat ik te ver zou wonen en ze wilde dus niet zomaar op en neer gaan.

     Ik woon dus in Zuid-Holland. Maar ik lees en zie wel allemaal dingen op Facebook waar hun heen zijn geweest."Lekker gezellig als een gezin" zet ze er dan bij...(bleh). Heel haar familie heeft een auto, maar lenen ho maar. Nu zijn ze gelukkig twee keer bij mij geweest, blijven slapen en wel. Maar wat gaat ze aan mij vragen? Benzine geld, ik heb bijna niks. Gelukkig staan de kasten vol met eten en drinken (hamsteren, lol). Zelf heb ik geen rijbewijs en dus ook geen auto. Ik moet hier alles lopend doen met m'n kinderen als hun bij mij zijn, alleen pak ik de fiets/bus (om naar hen te gaan).

     Maar goed, ik wilde dit dus even kwijt.
     (Puck, Onderste reactie)
     Ja, iedereen heeft een ander verhaal en een andere situatie, maar toch zijn het meestal de vrouwen. Het was al steeds zo bij mij dat ze een ander had, maar nu zijn er kinderen bij betrokken. En dan gaat zij zielig zitten doen om mijn frustraties e.d.? Ik vraag me af wat ze gaat doen als die nieuwe vriend ook zo gaat doen/zijn, gaat ze dan opeens wel uitpraten? Ik kreeg daar de kans niet eens voor, maar ik moest gelijk weg.

     Reageer
  • Sil

   Mistral

   Walgelijk en zo kortzichtig om te zeggen. Vecht voor je huwelijk!

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

76 + 4 =

.
Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren