Je kinderen achterlaten na een scheiding: doe je dat?

Een scheiding is altijd pijnlijk. Ook al is de liefde bekoeld; je laat toch iemand achter van wie je hebt gehouden en sluit daarmee een deel van je leven af.

Misschien zul je ook moeten verhuizen en blijft een deel van je spullen bij de ander achter. Als er ook nog kinderen in het spel zijn, wordt de situatie nog moeilijker, zeker als die kinderen nog thuis wonen. Er moet dan besloten worden bij wie van de ouders de kinderen blijven. Oudere kinderen kunnen daar zelf over meebeslissen, maar als ze nog klein zijn zullen de ouders er samen uit moeten komen. En dat kan betekenen dat je kinderen bij je ex-partner blijven, zodat je niet meer dagelijks zult zien en verzorgen.

Zou jij je kinderen kunnen achterlaten bij een scheiding? Of blijf je dan liever voor de kinderen in een ongelukkige relatie? Misschien sta je zelf voor deze keuze of heb je hem al moeten maken. Wat heb je gedaan en wat deed dat met jou? 

Reageren

Reacties

 • Sil

  i

  Heb je al eens voetreflexologie geprobeerd? Zij kunnen lichaam en geest in balans brengen dmv het masseren van de voeten.

  Reageer
 • Sil

  ilse thomassen

  Heb je al eens cranio sacraal therapie gedaan, ik ga dit nu zelf ook doen om andere redenen,maar zij kunnen dingen die je niet begrijpt. Kijk maar eens op google en dan cranio sacraal therapie intoetsen.
  Hier staan ervaringen enz.....wie weet is het wat! succes
  Gr Ilse Thomassen
  Wie weet is het wat voor haar!

  Reageer
 • Sil

  yvonne drees

  ik ben inmiddels 55 jaar en heb vanaf mijn 4e jaar angsten. er zit geen logica in maar het beheerste mijn leven. hulp heeft niet geholpen en nu slik in paroxetine en dat is een uitkomt!!!

  Reageer
 • Sil

  saar

  beste moeder,
  Het lijkt mijn verhaal wel. ik heb van min geboort tot 35 jarige leeftijd gehad. afschuwelijk. alles geprobeerd, niks hielp. de oorzaak bleek in een vorig leven te liggen. ik dacht; baat het niet dan schaadt het niet. en ja. na 3 sessies was ik ervan af. een baby kan nog niet praten dus een heel goed medium ( bijv loes van loon) kan ook een perfecte oplossing zijn. niet zomaar iemand, maar een echte zuivere. daar zijn er een handjevol van in nl. veel sterkte! kijk heel erg goed naar wie je gaat. er wordt veel onzin verkondigt.

  Reageer
 • Sil

  mandy

  hallo.
  ik ben ook bang voor ballonen en vuurwerk en alles wat maar knallen kan.
  ik wil er zo graag van af maar nergens kan ik tips vinden. ik durf nergens heen waar ballonnen zijn als ik in de stad loop en ik zie een kind met een balon ben ik weg ! of een ballonnen boog daar loop ik egt niet onder door. of als ik naar een verjaardag moet, is het eerste wat ik denk.. als er maar geen balonnen zijn.
  mijn vrienden snappen mij wel. maar ik vind het raar dat hun er wel langs lopen haha hun vinden het vast ook wel raar dat ik er niet langs loop maar goed. ik wil er zo snel mogelijk af.

  Reageer
 • Sil

  wendy

  heb je al eens reiki geprobeerd?
  mijn ervaringen zijn hier erg goed mee.

  Reageer
 • Sil

  Esther van der Vaart

  Hallo bezorgde moeder,
  Hebben jullie al eens laten kijken of ze misschien last heeft van vreemde entiteiten? Het kan zijn dat deze mee liften en angsten veroorzaken. Jullie dochter lijkt me een echt nieuwetijds kind. Google maar eens, wellicht herken je er jullie dochten in.

  Succes ermee!

  Groeten, Esther van der Vaart Alternatief Psychotherapeute voor grote en kleine mensen.

  Reageer
 • Sil

  De liefde,

  Beste Anoniem: (N.a.v: \"Ik heb een dochter van achtenhalf jaar... ) ***

  Vormen van angst, komt bij elk mens voor.
  De feitelijke oorzaken zijn meestal niet te achterhalen en voor tastbare oplossingen zijn geen kant en klare wondermiddellen,
  zo ja, dan zijn inmiddels alle angsten de wereld uit.
  Hooguit een verwijzing als advies om het aldanniet gedwongen te gaan volgen.

  Het princiep van angst is; het gevoel van niet-herkent, niet-erkent, niet-veilig binnen de beeldvorming die men als persoon creeert of waarneemt.
  Voor uw dochter zijn, binnen haar beleving, deze angst-waarnemingen Wel terrecht. Het is dus niet, OF de ene angst OF de andere angst juist is,
  temeer omdat uw dochter voor haar innerlijke beleving als waarheid aanneemt binnen haar referentie-kader (thuis,school,straat, slaapkamer, wc,..,enz.)
  U als ouder is voor haar beleving een veiligheids-voorwaarde, een belangrijke vertrouwens-figuur waarvan zij altijd op terug kan vallen.

  Simulatie: Mensen met angst problemen simuleren soms of vaak bepaalde beeldvorming (los van het feit of nu wel of niet terrecht is.)
  Vanuit dit gezicht benaderd u elke keer u dochter en zij neemt u mee tussen fantasie en werkelijkheid of andersom. Zie als een nabootsing van de
  film Alice in wonderland.Het is een soort dagelijkse spel-expressie tussen spanning en ontspanning. ***
  Het is aan u, als ouder,de taak om haar hierin mee te liften en haar te begeleiden. ***

  Begeleiden??? bijv. sommige vrouwen hebben panische angst dat er een muis in de kamer loopt (realiteit). Zij springen angstig opzij,gaan op stoelen
  of banken staan, of lopen haastig weg van die verschrikkeijke en onveilig omgeving. Wat is er dan in werkelijkheid gebeurt? ***
  Welnu, zij vergroten die muis naar een rat tot een grote monster (Fantasie). -
  Iemand moet dan erbij komen om het te vangen en weg te doen, punt uit. De angst zou dan verdwenen moeten zijn. ***
  Niets is minder waar want bij een volgend vergelijkbare situaties komen die vrouwen zichzelf weer tegen.
  M.a.w zij schieten hiermee niets mee op. Vooruit, ff dan een tijdelijke maatregel en verplaatsing van onveilige elementen.

  kortom; alle zogeheten veiligheids factoren-bronnen zijn binnen en voor haar directe thuis-omgeving, puur tijdelijke veiligheids-kleppen.
  Angst is binnen dit voorgaande voorbeeld, ook een vorm van aandacht krijgen en i.c aandacht nemen of afdwingen van de omgeving. Als deze bedoelde
  aandachten krijgen of creeeren, dan voelen zij zich ontspannen en veilig en komen dan ook zelfverzekerd over. ***

  Wat is dan de oorzaak zou je kunnen zeggen.? Op deze vraag is het bijna onmogelijk een gezond en concreet antwoordt te geven.
  Wat u wel kan doen is, niet te veel nadruk leggen en zoeken naar evt.- oorzaken. Want als u denkt de oorzaak te hebben gevonden, wordt u
  werderom opnieuw verrast met een andere agnst-probleem en ga zo maar door, waardoor de kans dat uzelf op momenten het spoor bijster kan raken. ***

  Leert u dochter stapgewijs op een Andere - Uw manier naar de omgeving te kijken en niet alleen op bekende angst-terreinen maar ook
  op de gewone dagelijkse leefwijze. Want als ouder bent u voor haar een belangrijke en primaire opvoeder - ster. De beste therapeut is i.c
  u zelf.

  mvg De liefde,

  Reageer
 • Sil

  Thea Ligtvoet

  Beste Anoniem,
  Het verhaal van uw kind, Lijkt op dat van mij, welke ik ongeveer een leven lang met me meedraag. Met heel veel reacties hier op dit probleem ben ik het \"soms\" eens. Pas nu ik 60 jaar ben, krijg ik het gevoel dat er sprake is van genezing, wat bij mij meer te maken heeft gehad dat ik het niet liet zien aan de ander. Droeg een masker.
  Vroeger was het bij ons thuis on begrijpenlijk wat er met mij aan de hand was, en doordat ik overgevoelig was en extreem in mezelf gekeerd, kreeg ik niet de aandacht die u uw kind geeft, integendeel. Hulp van buitenaf is talrijk nu, maar wat is de juiste weg? En wat zou de oorzaak kunnen zijn? Bij mij had e.e.a. te maken met het erg aanvoelen van omgevings- factoren (en nog). Ik ben hoog sensitief, emphaties en was (ben misschien nog), erg begaaft op elk mogenlijk gebied geweest. Een uitblinker wilde ik zijn, maar had ondanks dat ik dat ook inderdaad was, nooit een goed gevoel over mezelf, en een zeer laag zelfbeeld. Toen ik 14 was, kreeg ik ook nog anorexia-nervosa. Niet dat ik teveel at, of overgaf? Nee, ik vond eten een verschrikking. Ik had het daarbij nog tegen, dat ik heel erg werd gepest door mijn oudste broer + dat ik aanvoelde dat mijn ouders uit elkaar groeiden, wat later in een scheiding uitliep! Natuurlijk is dit mijn verhaal, maar herken wel dat gevoel van aandacht willen hebben (zoals ik heb ervaren). Altijd bang! Bang voor mensen enz. En nog, zo nu en dan. Na hard aan mezelf te hebben gewerkt door veel te lezen, heb ik nu meer begrip voor mezelf en sluit me bewust af, van mensen waarbij ik het gevoel heb me niet veilig te voelen. Natuurlijk wil ik niet het idee geven dat er iets mis is bij uw kind, want ik ben iemand anders.Wel hebben bepaalde therapieen mij geholpen, nadat ik een halve bibliotheek had leeggehaald om oorzaken te achterhalen. Cognitieve therapie was zwaar, maar heeft me iets meer van mezelf doen begrijpen. De meeste steun en begrip heb ik echter gekregen vanuit de antroposofie door hun invoelend vermogen en behandelingen op b.v. het gebied van fysio therapie, en nog veel meer. Verder heb ik het altijd jammer gevonden dat ik geen regressie therapie heb gekregen. Nog steeds! Zoveel keuzes, zovele wegen, maar 1 ding? Eindelijk heb ik geloof en vertrouwen in mezelf nu. Een beetje laat, maar zeer leerzaam. Ik wens u dan ook veel inzicht en liefde toe. En wil vooral benadrukken, dat er vaak vele stempels op mij zijn gelegd, die me nog meer dan mij lief was verder hebben onderuit gehaald. Zoals aanstellen, negatieve aandacht vragen en plakplaatjes vanuit de Psychiatrie! Dat heeft buiten mijn angsten die ik al had, de zaak alleen maar erger gemaakt!
  Met vriendelijke groet,
  Thea

  Reageer
 • Sil

  Bart

  Beste,

  Al eens aan een familieopstelling gedacht ? Was zelf vroeger behoorlijk angstig en dit heeft me enorm geholpen.
  Ik was zo onder de indruk van deze therapeutische techniek dat ik zelf de opleiding heb voltooid nu. Workshops vind je overal ten lande.

  grts en veel succes,
  Bart

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

74 - 4 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren