Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoelang laat jij je kind uit een flesje drinken?

Het ene kind wil na 10 maanden al geen flesje meer terwijl het andere na ruim 3 jaar nog steeds niet zonder kan. Het afleren van flesgedrag kan soms erg lastig zijn. Ook voor jou als ouder. Een flesje is snel klaar en het geeft bijna geen rommel, in tegenstelling tot tuitbekers of gewone bekers.

Vanaf welke leeftijd laat jij je kind niet meer uit een flesje drinken? Hoe laat jij ze wennen om uit een andere beker te drinken? En wat voor beker gebruik je dan? O

Reacties

 • Andreas

  28 oktober 2015 12:44

  Mijn zoon is nu 19 maanden en valt nog heerlijk in slaap met de fles. Overdag drinkt hij uit een beker met een rietje. Ook oefenen we met een normale beker, maar dat heeft wisselend succes :-). De fles zal nog wel blijven tot z'n 2e jaar denk ik.

  • Suus en Sem

   31 maart 2013 21:38

   Zolang mijn dochter de melk in de ochtend via de fles nog lust, geef ik deze. De rest van de dag lust ze namelijk geen melk meer.

   • Suus en Sem

    18 april 2011 16:04

    Zolang mijn dochter de melk in de ochtend via de fles nog lust, geef ik deze. De rest van de dag lust ze namelijk geen melk meer.

    .
    - Advertentie -
    - Advertentie -

    Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

    Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl