"Ik word geslagen door mijn broer"

Verhaal door Sanne (13)

Sanne (13 jaar) wordt al bijna twee jaar regelmatig door haar broer geslagen. Als haar broer een slechte dag heeft gehad, weet ze hoe laat het is. 

"Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder moet vaak op zakenreis dus mijn broer moet vaak op mij passen van mijn moeder. M'n broer is 21 jaar en woont op zichzelf, maar als mijn moeder weg moet voor zaken komt hij hier wonen om op mij te letten. Dat vind ik iedere keer weer heel eng en ik ben ook echt bang voor hem. Ik weet precies hoe het altijd gaat. Als er iets een beetje mis is gegaan die dag merk ik het altijd gelijk. Dan probeer ik heel goed mijn best te doen en alles te doen wat hij vraagt, maar omdat ik zo bang ben gaat er altijd iets fout. Dan trekt hij me mee aan mijn arm naar een muur en dan pakt hij mijn kin en m'n arm heel strak beet. 'Het is allemaal jouw schuld' zegt hij dan."

Blauwe plekken

"Ik probeer altijd uit te leggen dat het niet zo is, maar toch slaat hij me dan altijd keihard in mijn gezicht. Ik heb dan vaak blauwe plekken in m'n gezicht en op mijn arm. Gelukkig kan ik die op mijn arm goed verbergen, maar die in mijn gezicht moet ik vaak smoesjes voor verzinnen of ziek thuis blijven tot ze overgaan."

Machteloos

"Ik durf hier niks over te zeggen tegen mijn moeder, omdat ze het waarschijnlijk niet eens zal geloven. Dat komt omdat hij het altijd doet als ze er niet is. En hij slaat me ook vaak alleen al omdat ik hem niet aankijk. Dan word ik altijd echt heel bang, ik voel me dan gewoon machteloos. Ook als hij me tegen de muur duwt word ik soms zo bang dat ik moet overgeven. Ik snap het allemaal niet meer, want vroeger toen hij nog bij ons thuis woonde was er nooit wat aan de hand hij deed altijd gewoon heel aardig enzo. Wat moet ik nu doen? Ik ben radeloos."

Reageren

Reacties

 • Sil

  Amber

  Ik word ook geslagen door m'n broer ik weet hoe je je voelt❤️

  Reageer
 • Sil

  Nadine

  Hoi, dit verhaal is heel lang alleen ik zou het heel fijn vinden als jullie het lazen en er op willen reageren.

  Ik word ook geslagen door mijn broer. Mijn zus had hetzelfde, alleen die was ouder en kon zichzelf verdedigen en terug slaan. Maar nu mijn zus het huis uit is, heeft hij het altijd op mij gemunt. Ik ben 15 en hij is 17. Hij heeft me nog nooit echt in elkaar geslagen, vaak wel tegen het aanrecht aangooien of een stomp geven, maar vorige week is het echt uit de hand gelopen. Altijd als ik thuis kom en hij is ook al thuis, dan ga ik meteen naar mijn kamer. Soms praten we maanden niet en dat vind ik fijner want dan kan ik ook niks fout doen. Maar dan uit het niets praten we weer. Dan merk ik het als hij chagrijnig is en dan kan ik beter niks zeggen of hij haalt uit. Eerst belde ik meteen papa op, want hij staat zeg maar aan 'mijn kant'. Mijn moeder vind dat ik me aanstel. Nu bel ik niet meer want ik wil hem niet telkens lastig vallen.

  Mijn broer begint dan soms uit het niets te gillen of gekke geluiden te maken om irritant te zijn. Als je zegt stop, dan stopt hij niet. Hij gaat altijd de grens over, alsof hij niet weet waar die zit. Dit doet hij namelijk ook bij mijn ouders. Je kan daar heel boos om worden. Hij is heel erg computerverslaafd en is dicht tegen contactgestoord aan. De enige vrienden die hij heeft zijn nerds. Afijn, nu wat er is gebeurd. Ik zat op mijn telefoon (ik stond en hij zat op de bank) en uit het niets begint hij op mijn telefoon te tikken. Eerst is het wel grappig, maar na een tijdje niet meer. Dan word ik boos, en deze keer keek ik naar hem toen ik boos werd en toen leek het alsof hij het leuk vond. Hij keek me heel dominant aan en bleef doorgaan. Toen deed ik alsof ik foto's van hem maakte, waar hij niet tegen kan.

  Toen sloeg hij mijn telefoon uit m'n hand, stond op en gooide me tegen de stoel aan. Ik stond op maar hij bleef duwen dus ik viel. Toen sloeg hij me met de vuist een aantal keer op mijn hoofd, maar gelukkig niet op mijn gezicht. Eenmaal op de grond lag ik op mijn rug en probeerde ik van me af te trappen. Dit maakte hem nog bozer en toen zei hij: 'ook nog doorgaan he', en toen zag ik de kans om hem te trappen. Ik ging in een bolletje liggen met mijn rug naar boven, waar hij met de vuist heel vaak op mijn rug sloeg. Toen pakte hij mijn benen en sleurde hij me over de grond. En hier schrok ik het meest van. Wij hebben van die houten stoelen en hij pakte eentje op en wou die op me 'slaan'. Hierbij heb ik heel erg geluk gehad, want ik kon hem tegen houden met m'n voet en zei dat hij gek in z'n kop was. Toen pakte hij wat drinken alsof er niks was gebeurd. Het enige wat mijn ouders hem gaven was een week telefoonstraf. Mijn moeder zei dat ik ook gek in mijn hoofd was, omdat mijn broer haar lievelingetje is en ze er niet tegen kan als hij fout zit en dan de schuld op anderen gaat leggen.

  Nu heb ik erover nagedacht, maar een week later heeft hij nog steeds geen sorry gezegd en heeft hij al een paar keer tegen me geschreeuwd hoewel ik nog niet eens met hem gepraat heb. Net gebeurde er weer iets met mijn moeder en broer en ik wil heel graag aangifte doen. Ik ben er klaar mee om elke dag als ik thuis kom bang te moeten zijn, me niet kunnen concentreren op mijn schoolwerk et cetera. Alleen er zijn geen getuigen. Ik heb daarna wel mijn vriendin gebeld en op school heeft zij mijn arm, mijn rug en mijn hoofd gezien (ik heb het haar als enige laten zien).

  Wat zal ik doen? Ik heb best wel snel hulp nodig. En voor de anderen die mishandeld worden door hun broer, stay strong!!

  Reageer
 • Sil

  Nathalie

  Ik kan me herinneren dat mijn broer me toen ik heel klein was op mijn buik legde en raar met me deed. Niets ergs of zo, hij reed dan tegen me aan. Later toen ik een jaar of 10 was paste hij vaak op en als ik maar iets verkeerds deed moest ik gestraft worden vond hij. En dat was de liniaal of de thermometer. Ik haatte de thermometer want die moest in de kont, maar de liniaal was ook niet prettig dus mocht hij kiezen en dat was dan toch de thermometer. 5 minuten over de knie in de kont, ik heb nu geen contact meer met hem want hij zegt steeds dat had je nodig.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Mijn broer is 20 en slaat mij soms ook zonder reden. Zelf vind ik het echt zwaar kinderachtig om iemand van een jongere leeftijd te slaan, m'n moeder neemt het wel is voor me op, maar m'n vader blijft stroef door zeuren dat ik het verdien :(. Mijn andere broer en zijn vriendin snappen me gelukkig wel, en ze willen me tenminste ook snappen. Mijn verhalen kan ik altijd wel bij hen kwijt. Ik wil er wel met mijn ouders over praten, maar ik ben bang dat mijn vader me weer gaat afkraken.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Hoi.
  Ik heb een broertje van 4, hij slaat me en doet me altijd pijn en hij zit aan dingen waar hij niet aan hoort te zitten. Dan schop ik hem van me af maar als me broer van 15 erbij is dan is het nog erger, want mijn broer heeft een sixpack en is heel getraind. Dus net ging ik mijn broertje schoppen enzo omdat hij vervelend deed en mijn broer zag dat dus hij rende naar boven duwde me op het bed en haalde super hard uit. Ik zei au maar het deed geen pijn. Hij sloeg hele tijd mis want ik had er een deken overheen dus hij kon niet weten waar ik zat. Toen ging hij weg en trok me telefoon uit de oplader en hij ging erop staan. Toen moest ik al bijna huilen want het was mijn nieuwe telefoon en toen daarna toen pakte mijn broertje hem op en gooide ermee en toen moest ik huilen en huilen. Ik zie het echt niet zitten met mijn broers..

  Reageer
  • Sil

   Laura

   Vertel het tegen iemand, bijvoorbeeld je vriendinnen of iemand op school of je ouders. Dat is namelijk niet normaal.

   Reageer
  • Sil

   Milla

   Ik heb een broer van 4 jaar ouder en een zusje van 6. Ik ben zelf 11. Van de zomer sloeg mijn broer hard in mijn buik en schold me uit en mijn vader geloofde het niet. Een week later sloeg hij mij een bloedlip en mijn vader deed weer niets, maar dreigde met een pak slaag naar mijn broer. Dat doet mijn vader als we ondeugend zijn, dan krijgen we een pak op onze broek. Alleen mijn broer vindt het nu leuk, als we niet doen wat hij zegt slaat hij ons op de blote billen en mijn zusje moet dan kijken hoe ik het krijg. Soms met een liniaal. Mijn ouders geloven me niet, want dan zeggen ze dat ik mijn kont moet laten zien en dat doe ik niet.

   Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Probeer hem een keer te filmen, het liefst een paar keer. Ga dan naar je moeder en laat het zien.

  Reageer
 • Sil

  Toto

  Mijn broer pakt altijd mijn spullen af. En als ik ze terug pak dan zegt hij dat ik te stoer doe en dan haalt hij kei en keihard uit hij slaat echt niet normaal hard. Mijn moeder kan er niks tegen doen want hij slaat haar ook. Mijn moeder wil hem het huis uit maar weet niet hoe ze dat moet doen. Ik krijg elke keer als ik hem zie spontane buikpijn. Ik ben 15 en mijn broer al 18. Dit zou toch niet mogen gebeuren? En hij slaat met de platte hand zodat als ik het tegen de politie of iemand zeg dat ik geen bewijs heb. Maar hij steelt ook niet alleen van mij, maar ook van zijn vrienden. Hij heeft al een paar Ray-Ban brillen gestolen. Hij zegt dat hij ze heeft gekocht maar dat geloof ik niet, want hij heeft nooit geld en dan koop je er niet gelijk 3. En ze zien er niet bepaald nieuw uit. Kan iemand mij hiermee helpen?

  Reageer
  • Sil

   Anoniem

   Ik ken dat wel, ik heb het zelfde met mijn broer.

   Reageer
  • Sil

   Lis

   Hoi, ik ken het. Ik ben een meisje van 13 en mijn broer slaat mij soms maar m'n moeder het vaakst. We wilden aangifte doen maar we zijn bang dat er nog meer gedoe komt. M'n broer gooit ook haar make-up weg en maakt dingen kapot.

   Help! Wat moet ik doen?

   Reageer
 • Sil

  Loveyou

  Heey lief meisje,
  Ik snap je heel goed. Maar je moet het toch aan iemand vertellen en mijn vriendin heeft het zelfde, echt waar. Broers zijn altijd zo irritant en gemeen. Als je wilt praten: ik ben er altijd voor je meid. Het is zo moeilijk om mensen te vertrouwen. Dat snap ik wel. Misschien kan je naar een psycholoog gaan? Doe rustig aan. Alles komt goed.
  Xx

  Reageer
 • Sil

  Pieter

  Ik heb over heel mijn lijf blauwen plekken door mijn grote broer, dus ik snap je probleem.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Ik herken het ook. Iedere dag slaat mijn broer me bont en blauw. Als ik het dan tegen mijn ouders zeg lachen ze me uit en krijg ik ook nog de schuld. Het beste is denk ik om de kindertelefoon te bellen en hopen dat je in een pleeggezin terecht kan.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

83 + 7 =

.
Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren