Redactie en colofon

Gezond zijn, is gezond blijven. Met dit motto in het achterhoofd werkt Gezondheidsplein samen met vele partners, zoals ziekenhuizen, specialistenorganisaties en andere beroepsorganisaties om betrouwbare en kwalitatief goede gezondheidsinformatie te bieden. Daarnaast is aan Gezondheidsplein een panel met medisch specialisten verbonden die aandoeningsteksten van medische goedkeuring voorzien voordat deze online worden geplaatst. 

Solvo BV

Gezondheidsplein.nl is onderdeel van het solvo-netwerk.

CEO Martine Rooth 
Beneluxlaan 4A
3527HT Utrecht
Tel: 030-3200380
IBAN: NL21ABNA0622681788
https://www.solvo.nl/over-ons 

Uitgever

Patrick van Dinter
Tel: 06-14386792
Mail: patrick@medicalmedia.nl

Redactie

Tamar van Steenbergen - Eindredacteur
Alieke de Greeuw - Redacteur
Carmen Venema - Redacteur 
Merel Blom - Redacteur
Jeanine van Wingerden - Stagiair-redacteur
E-mail: redactie@gezondheidsplein.nl

 • Redactie Gezondheidsplein

  De redactie van Gezondheidsplein bestaat uit redacteuren met een verschillende achtergrond. Hieronder vind je meer informatie over hen:

 • Tamar van Steenbergen

  Tamar van Steenbergen

  Eindredacteur

  Met een MA in Vertalen en ruime werkervaring als vertaler en redacteur van uiteenlopende soorten teksten is Tamar expert op het gebied van taal en communicatie. In haar carrière heeft ze al aan veel medische content mee mogen werken. Met het oog op heldere en beknopte informatieverstrekking gaat ze graag de uitdaging aan ingewikkelde en gelaagde informatie om te vormen tot een tekst die voor het brede publiek toegankelijk is.

  Tamar is breed geïnteresseerd. Zo ligt haar passie ook in IT, waardoor er weinig systemen geheimen voor haar hebben. Ze schept daarnaast graag orde in moeilijke en warrige processen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat alles voor iedereen inzichtelijk is.

  Linkedin
 • Alieke de Greeuw

  Alieke de Greeuw

  Redacteur

  Als BSc in de biomedische wetenschappen heeft Alieke veel medische basiskennis. Haar passie vond ze vervolgens in het overbrengen van medische informatie. Want wat heb je aan wetenschappelijke kennis als het de juiste mensen niet bereikt? Naast haar baan als redacteur is Alieke daarom bezig haar MSc te behalen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het gebied van beleid en communicatie in de gezondheidswetenschappen. Ook is Alieke al jaren vrijwilliger op een educatieve boerderij, waar ze helpt bij het overbrengen van kennis over de natuur aan kinderen.

  Aliekes interesses voor wetenschapscommunicatie en de medische wereld komen samen bij solvo, waar zij wetenschappelijke kennis voor patiënten en zorgprofessionals begrijpelijk en bereikbaar maakt. Zo heeft Alieke onder andere meegewerkt aan de volgende samenwerkingsprojecten:

  • Actualisering van verschillende teksten over epilepsie en epileptische aanvallen in samenwerking met het Epilepsiefonds.
  • Informatieve pagina’s over het onderzoek naar kanker voor het zorgprofessional-portaal van Novartis.
  • Informatief dossier over de werking en het gebruik van Ginkgo biloba als supplement in samenwerking met NPN.
  LinkedIn
 • Carmen Venema, redacteur

  Carmen Venema

  Webredacteur

  Carmen heeft veel medische basiskennis als BSc in de biomedische wetenschappen. Ze vond al snel haar passie in het vertalen van de medische kennis voor de buitenwereld. Tijdens haar master, gericht op hart- en vaatziekten, heeft ze zich daarom verder gespecialiseerd in de wetenschapscommunicatie. Zo deed ze bij de Hartstichting onderzoek naar de waarde van infographics bij medische teksten.

  In haar carrière heeft ze onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven bij verschillende patiëntengroepen. Ook heeft ze als medical writer ruime ervaring opgedaan in medische scholing voor de medisch specialist. Ze schreef niet alleen vele wetenschappelijke teksten, maar ook ontwikkelde ze E-learningmodules en legde ze verslag vanaf (inter)nationale congressen.

  In 2019 besloot Carmen haar medische kennis in te zetten om het brede publiek te informeren over gezondheid. Bij Solvo kan ze haar passie voor gezondheid en wetenschapscommunicatie goed combineren.

  LinkedIn
 • Michelle Vellinga

  Michelle Vellinga

  Voormalig hoofdredacteur

  Michelle Vellinga heeft een uitgebreide achtergrond in de gezondheidscommunicatie, zowel op wetenschappelijk gebied als in de redactionele praktijk. Haar missie is om mensen met effectieve communicatie te helpen gezonder en gelukkiger te worden.

  Michelle volgde een master Health Education & Promotion bij Maastricht University, wat perfect aansluit bij haar rol als hoofdredacteur van de redactie van het grootste online gezondheidsplatform van Nederland. Eerder behaalde Michelle haar Bachelordiploma’s voor de opleidingen Taal & Communicatie (BA) en Algemene Sociale Wetenschappen (Bsc), waarin zij zich specialiseerde in de gezondheidscommunicatie. Hiernaast deed Michelle jarenlang vrijwilligerswerk op het gebied van gezondheidscommunicatie voor het Rode Kruis en ProVeg Nederland.

  Michelle is zeer ervaren op het gebied van online en offline patiëntencommunicatie. Enkele voorbeelden van haar werk:

  • Ontwikkeling en eindredactie voor een folder over baarmoederhalsuitstrijkjes voor het Gynaecologisch Oncologisch Centrum Zuid (GOZC)
  • Projectmanagement voor de volledige ontwikkeling van een publiekswebsite met informatie over de symptomen en behandelingen van spataderen: https://blijfernietmeelopen.nl/
  • Informatief dossier over de symptomen, risicogroepen en behandeling bij een vitamine D-tekort in samenwerking met de NPN (branchevereniging voedingssupplementen)
  • En nog vele initiatieven en samenwerkingen met o.a. het Longfonds, de Hartstichting, Kanker.nl, verschillende ziekenhuizen, beroepsverenigingen zoals de VvOCM, mediabureaus en farmaceuten.
  LinkedIn
 • Jacqueline van Kuler

  Voormalig eindredacteur

  Jacqueline heeft een achtergrond in de journalistiek, media en gezondheidscommunicatie. Ze helpt mensen graag een gezonder en gelukkiger leven te laten leiden met begrijpelijke en betrouwbare informatie.

  Jacqueline volgde de bachelor Media, Informatie en Communicatie met de richting Nieuws en Media. Tijdens haar werk bij het grootste online gezondheidsplatform van Nederland heeft zij zich gespecialiseerd in patiëntcommunicatie binnen de gezondheidszorg.

  Jacqueline is zeer ervaren op het gebied van patiëntcommunicatie en online gebruikerservaring. Enkele voorbeelden van haar werk:

  • Projectmanagement voor redesign en migratie van websites, met als uitgangspunt de online gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.
  • Informatief dossier over leven na de diagnose ziekte van Kahler in samenwerking met Celgene (biofarmaceutisch bedrijf).
  • En nog vele initiatieven en samenwerkingen met o.a. de Maag Lever Darm Stichting, Bayer Healthcare, MSD, Weleda en het Alexander Monro Ziekenhuis.
  LinkedIn
 • Emma Veldhuis

  Emma Veldhuis

  Voormalig redacteur

  Emma Veldhuis heeft een achtergrond in media en communicatie, met daarin een specialisatie in journalistiek. Ze is breed geïnteresseerd en heeft zich in een breed scala aan onderwerpen verdiept, waaronder de medische wereld. Haar doel is om complexe informatie zo inzichtelijk mogelijk te maken.

  Emma staat op het punt om af te studeren in de opleiding Media, Informatie en Communicatie en schrijft daarnaast met veel plezier voor Gezondheidsplein. Ze schrijft hier niet alleen over de vele aandoeningen en behandelingen, maar werkt ook aan campagnes voor klanten zoals Sanature, Medtronic, Bijniernet, Truvion en Allergan.

  Naast haar werk als gezondheidsredacteur blijft Emma zich verder ontwikkelen en nieuwe vaardigheden bijleren:

  • Schrijven en vertalen in verschillende branches en vakgebieden, van blogs tot whitepapers en van kennisartikelen tot webpagina’s.
  • Contentstrategie en social media strategie, met altijd één doel voor ogen: het creëren van de best passende content en campagnes die naadloos aansluiten op de doelgroep.
  • Communicatie richting klanten en andere bedrijven, zowel nationaal als internationaal.
  LinkedIn
 • Floor Gielen

  Floor Gielen

  Voormalig redacteur

  Floor werkte van 2017 t/m 2019 voor Gezondheidsplein.nl. Ze heeft een wetenschappelijke achtergrond in persuasieve communicatie en heeft zich gespecialiseerd in gezondheidscommunicatie. Ze heeft afgelopen jaar onder andere samengewerkt met Prescan, Merck, Alzheimer Nederland en Weight Watchers.

  Momenteel is ze werkzaam als Redacteur Patiënteninformatie bij NFK en foodblogger voor haar eigen website Flowcarbfood.nl.

  LinkedIn
 • Anne van Es, redacteur

  Anne van Es

  Voormalig redacteur

  Anne van Es heeft een achtergrond als verpleegkundige. Zij heeft gewerkt in verschillende ziekenhuizen in Nederland. In 2011 heeft zij haar specialisatie behaald op de intensive care van een topklinisch ziekenhuis. Met deze ervaring heeft Anne veel medische en specialistische kennis opgedaan. Het werk als IC-verpleegkundige heeft haar goed voorbereid om medische informatie te vertalen naar begrijpelijke heldere taal voor patiënten en naasten.

  In 2019 besloot Anne haar werk als verpleegkundige om te ruilen voor de redactie van Solvo. Bij Solvo wil ze haar medische kennis inzetten om een breder publiek te informeren. Tijdens de werkzaamheden is het haar doel om aandoeningen en behandelingen zowel kwalitatief inhoudelijk als in vindbaarheid via zoekmachines te versterken. Voor klanten wil zij de schakel zijn die medische kennis en productinformatie kan vertalen naar sterke en duidelijke online content.

  Naast haar werk als medisch redacteur wil Anne zich verder ontwikkelen op het gebied van:

  • Schrijven voor SEO
  • Schrijven en copywriting
  • Schrijven voor social media

  LinkedIn

Cookies

Gezondheidsplein

Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Gezondheidsplein.nl (onderdeel van solvo b.v.) en derden gebruik van verschillende soorten cookies. Hieronder vallen functionele, analytische en persoonlijke cookies. Met deze cookies kunnen we de werking van onze website verbeteren en je van gepersonaliseerde advertenties voorzien.

Door op ‘Akkoord en doorgaan’ te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- & cookieverklaring.

Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren