Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Veelbelovende samenwerking in Huis voor de Gezondheid

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Diabetes Fonds

Op donderdag 14 januari om 16.00 uur openen zeven directeuren symbolisch het Huis voor de Gezondheid aan het Stationsplein in Amersfoort. In dit pand gaan steeds meer organisaties samenwonen en samen werken. Een initiatief van zeven gezondheidsfondsen en patiëntenorganisaties om door een nauwere samenwerking tot een betere kennisuitwisseling en verhoging van de efficiency te komen.

Michael Rutgers, voorzitter van het Huis voor de Gezondheid en directeur Astma Fonds is blij met de huidige ontwikkelingen: "In het pand Argonaut op het Stationsplein in Amersfoort zijn inmiddels vijf organisaties gehuisvest. Met het Astma Fonds trekken wij er per 1 april in. Ik ben er trots op dat we dit met elkaar realiseren. Dit heeft zoveel meerwaarde. We kunnen meer kennis delen en meer gaan samenwerken. Ruim 250 medewerkers gaan elkaar ontmoeten. Daarnaast krijgt de samenwerking met overheid en verzekeraars een nieuwe stimulans. Er ontstaat een nieuwe dynamiek."

De opening van het Huis voor de Gezondheid is een formele stap op weg naar een huis waarin veel meer organisaties voor chronisch zieken gaan participeren. De economische crisis vertraagde in 2009 de plannen. Met de komst van het Astma Fonds krijgt het Huis in 2010 weer een stevige aanvulling.

Het Huis voor de Gezondheid is een initiatief van Astmafonds, Alzheimer Fonds, Diabetes Fonds, Diabetes Vereniging Nederland, Fonds Psychische Gezondheid, Maag Lever Darm Stichting en Nederlandse Diabetes Federatie.

In het Huis voor de Gezondheid zijn momenteel gehuisvest: Diabetes Fonds, Fonds Psychische Gezondheid, Hepatitis Centrum, Long Alliantie Nederland en de Nederlandse Diabetes Federatie. Vanaf 1 april dus aangevuld met het Astma Fonds.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang 2 tot 4 keer per maand alle informatie over jouw gezondheid

Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid.

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl