Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Veel Nederlanders negeren oogproblemen

woensdag 25 januari 2017 | Bron: Oogfonds

Veel Nederlanders negeren oogproblemen

Uit onderzoek van het Oogfonds blijkt dat slechts drie procent van de Nederlanders signalen van oogziekten herkent. Hierdoor zoeken mensen vaak te laat hulp; de schade is dan al onherstelbaar.

Toename in slechtziendheid

350.000 mensen in Nederland zijn slechtziend of blind. Vanwege de vergrijzing en de toename van mensen met diabetes en bijziendheid stijgt het aantal slechtziende (of blinde) Nederlanders. Reden voor het Oogfonds om meer bewustzijn over oogproblemen te creëren via de website www.gezondeogen.nl.  

Voorkomen van oogproblemen

Om ernstig verlies van het zicht tegen te gaan, is het belangrijk dat de behandeling zo vroeg mogelijk gestart wordt. Vooral bij diabetes zijn complicaties als slechtziendheid en blindheid in zeven van de tien gevallen te voorkomen.

Alarmsignalen

Het herkennen van symptomen van oogproblemen is cruciaal voor het behouden van een goed zichtvermogen. Bezoek bij deze signalen zeker een opticien, optometrist of arts:

  • Je ziet rechte lijnen als golvende lijnen.
  • Je zicht gaat in korte tijd sterk achteruit.
  • Je ziet vaak vlekken en flitsen.

Meer weten over hoe je oogproblemen kunt herkennen? Via www.gezondeogen.nl, vraag je gratis de brochure: ‘Tips voor gezonde ogen’ aan.

.
- Advertentie -
- Advertentie -