Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

‘Stop Diabetes’-campagne als reactie op vervallen suikerquotum

maandag 06 maart 2017 | Bron: Jasper Alblas

‘Stop Diabetes’-campagne als reactie op vervallen suikerquotum

Vanaf 1 oktober 2017 vervalt in de Europese Unie het productiequotum voor isoglucose. Hierdoor krijgen voedselfabrikanten vrij spel om deze suikervorm ongelimiteerd toe te voegen aan de voeding. Om consumenten te beschermen tegen een overdosis suiker, start afvalcoach Jasper Alblas vanaf 6 maart 2017 met het programma ‘Stop Diabetes: Eet 1 maand suikervrij’.

Gezondheidsgevaren van isoglucose

Suiker bestaat uit glucose en fructose. Afhankelijk van de suikersoort, verschilt de verhouding glucose en fructose. Hoe hoger het percentage fructose in de suiker, hoe zoeter deze wordt. Isoglucose bevat 90 procent fructose en proeft daarom heel zoet. Daarbovenop zijn de productiekosten van isoglucose erg laag. Dit betekent dat isoglucose een perfecte zoetstof is voor voedselfabrikanten.

Veel voedingsdeskundigen zijn bang dat de nieuwe wetgeving obesitas en diabetes in de hand werkt. “In onze voeding zit al onnodig veel suiker. Door deze EU-maatregel wordt die suiker ook vele malen sterker. Ons lichaam is daar helemaal niet tegen bestand”, zegt Alblas.

Stop Diabetes campagne!

Tijdens het programma ‘Stop Diabetes: Eet 1 maand suikervrij’ leren deelnemers gedurende vier weken hoe je makkelijk, lekker en gezond kunt eten zonder toegevoegde suikers. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel suiker er in voeding zit. Het doel van het programma is dan ook om consumenten met bewustwording te beschermen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -