Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ruim half miljoen Nederlanders incontinent

donderdag 18 september 2014 | Bron: Continentie Stichting Nederland

Ruim een half miljoen Nederlanders hebben last van incontinentie. Het gaat dan om klachten van urineverlies tot je plas niet goed kunnen ophouden, van (te) vaak plassen tot niet kunnen plassen. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK in het kader van de eerste Nationale Plasdag. 

Taboe

Een vrouw loopt een toilet binnenOp het onderwerp plasklachten ligt nog steeds een taboe. Circa één op de drie mensen kent wel iemand in zijn omgeving met plasproblemen, maar er wordt nooit over gesproken. Dit zorgt voor een grote onwetendheid, stelt de Continentie Stichting Nederland. Eén op de vier mensen denkt dat plasklachten vooral een mannenproblemen is, maar de werkelijk is andersom. Nog een fabel waarvan veel mensen dat het waarheid is: plasproblemen komen vooral bij mannen voor. Hetzelfde onderzoek liet zien dat 75% van de Nederlanders, ook jongeren, weleens plasklachten.

Om aandacht voor incontinentie te vragen staat de Continentie Stichting Nederland met een kleine boodschap op de 50PlusBeurs. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -