Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

RS virus veroorzaakt beddentekort op IC’s kinderafdeling

donderdag 22 december 2016 | Bron: Volkskrant

Kind met het RS virus

Vanwege een uitbraak van het RS virus zijn intensive care (IC) afdelingen voor kinderen overvol. Meerdere ziekenhuizen in de Randstad kampen met een beddentekort. Sommige kinderen zijn zelfs overgeplaatst naar ziekenhuizen in het buitenland.

Capaciteitsprobleem

De capaciteit om kinderen op te vangen is beperkt, omdat alleen universitaire ziekenhuizen intensieve zorg aan kinderen verlenen. Aanvankelijk speelde het beddentekort alleen in Noord-Holland. Patiënten werden overgebracht naar ziekenhuizen elders in het land. Nu raken echter steeds meer ziekenhuizen overvol, waardoor enkele kinderen naar het buitenland zijn gebracht.

Wat is het RS virus?

Het RS virus (Respiratoir Syncytieel virus) komt vooral in de wintermaanden voor. Meestal leidt het virus tot verkoudheidsklachten, maar bij kinderen is het een belangrijke oorzaak van lage luchtweginfecties. Meer over de symptomen, preventie en behandeling lees je op de aandoeningenpagina op Gezondheidsplein over het RS virus.

.
- Advertentie -
- Advertentie -