Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Op het station langs de huisarts

woensdag 02 april 2014 | Bron: Algemeen Dagblad

Vanaf vandaag start op Den Haag Centraal het nieuwe initiatief ‘Care to Go’. Daarbij kunnen patiënten met medische klachten op het station terecht voor een huisartsbezoek. In de privékliniek kunnen mensen zonder afspraak terecht.

Eenvoudige medische aandoeningen

StationHet initiatief is alleen bedoeld voor eenvoudige medische aandoeningen, als oorpijn of een blaasontsteking. Aan een huisartsbezoek zijn wel kosten verbonden. Per consult wordt 35 euro in rekening gebracht. Als er extra testen nodig zijn, kunnen daar nog kosten bij komen. Nu is de kliniek van half acht tot zes uur geopend. Uiteindelijk moeten mensen ook na vijf uur en in het weekend terecht kunnen.

De kliniek wil voldoen aan de wens van patiënten om voor niet-dringende kwalen snel geholpen te kunnen worden, op een moment dat hen uitkomt. In de directe omgeving van het station werken 40.000 mensen en er passeren dagelijks 80.000 mensen. De oprichters van de kliniek verwachten dat deze groep het prettig vindt om onderweg of in de koffiepauze even langs te gaan. Zo hoeven werknemers geen halve dagen vrij meer te nemen voor hun huisartsbezoek.

Bedenkingen

De Landelijke Huisartsen Vereniging heeft zijn bedenkingen. Zij is bang dat het initiatief ten koste zal gaan van de belangrijke relatie tussen huisarts en patiënt. De eigen huisarts heeft namelijk meer kennis van de achtergrond van de patiënt.

.
- Advertentie -
- Advertentie -