Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nijmeegse vierdaagse lopers, pas op de processierups!

dinsdag 09 juli 2019

Eikenprocessierups

De organisatie van de Nijmeegse vierdaagse kan niet beloven dat de wandelroute komende week vrij is van de eikenprocessierups. De organisatie roept wandelaars op voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het gebied heeft de afgelopen periode al honderden meldingen van de nesten ontvangen. De afgelopen maanden zijn alle gemeenten langs de route met voorrang aan het werk gegaan om de processierups te bestrijden. Toch blijft er een risico op de aanwezigheid van de rups. De wandelaars komen met name op de derde en vierde dag veel bosgebied tegen waar eikenbomen met nesten van de eikenprocessierups dit jaar talrijk aanwezig zijn.

Hoe herken je de nesten van de processierups?

De eikenprocessierupsen gaan groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel, namelijk eikenbladeren. Op de eikenboom met een nest is een witte, harige uitslag zichtbaar, met name aan de zonnige kant van de boom. De witte brandharen veroorzaken gezondheidsklachten, zoals jeuk, benauwdheid en oogklachten.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen?

De organisatie van de Nijmeegse vierdaagse roept op om armen en benen te bedekken, om zo direct contact met de brandhaartjes te vermijden. Lees alles over voorkomen en verlichten van de klachten bij de eikenprocessierups op onze partnerwebsite Dokterdokter.nl.

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl