Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nieuwe wetgeving homeopathie van kracht

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: A. Vogel

Per 1 juli is de nieuwe wetgeving homeopathie van kracht gegaan. Waar nu nog op de verpakking en in de bijsluiter van een homeopathisch middel staat waarvoor het middel gebruikt kan worden, is dit vanaf 1 juli 2013 niet meer toegestaan. Alleen de productnaam en hoe je het product moet doseren mag dan nog vermeld worden. Verder mag per 1 september 2012 geen reclame meer gemaakt worden voor homeopathische neussprays, gels en tabletten.

Minister Schipper van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is tot deze maatregelen gekomen om meer duidelijkheid naar de consument te verschaffen. Ze wil dat voor homeopathische middelen, net als de reguliere geneesmiddelen, een klinische onderbouwing aangeleverd wordt voordat op het product vermeld mag worden waarvoor het dient.

De maatregelen hebben voor A. Vogel, één van de grootste producten van de homeopathische producten, grote gevolgen. Zij moet namelijk nieuwe wegen inslaan om aan de consument duidelijk te maken waarvoor haar homeopathische gels en tabletten bedoeld zijn. Als eerste stap heeft A. Vogel daarom een speciaal (printbaar) bewaaroverzicht samengesteld met daarin alle A. Vogel producten met de daarbij behorende gezondheidsindicatie op een rij. Door dit overzicht goed te bewaren kan de consument ook na 1 juli 2013 nog zien waarvoor de A. Vogel producten bedoeld zijn.

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl