Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nieuwe app speciaal voor reumapatiënten

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: MSD

Voor mensen met reumatoïde artritis is er een nieuwe online tool beschikbaar: de ReumaCoach. Dit is een app die bijhoudt hoe de patiënt zich voelt en oefeningen geeft voor soepele gewrichten. Daarnaast herinnert de ReumaCoach de patiënt eraan wanneer hij of zij medicatie moet innemen en wanneer er een afspraak is bij de reumatoloog.

Functionaliteiten

Concreet biedt de reuma-app de volgende mogelijkheden:

  • Tijdslijn. Met het uitgebreide medische dagboek kan de patiënt zijn of haar ziekteverloop inzichtelijk maken, notities maken, vragen noteren die op een later tijdstip aan de arts gesteld kunnen worden en medicatie- en afspraakherinneringen ontvangen.
  • Hoe voelt u zich? De patiënt kan aangeven hoe hij of zij zich voelt op een bepaalde dag. Ook kan de patiënt punten noteren die hij of zij belangrijk vindt.
  • Oefeningen. Om de spieren en gewrichten soepeler te maken, geeft de ReumaCoach oefeningen met verantwoorde en relevante bewegingen voor ellebogen, polsen, vingers en schouders.Deze oefeningen zijn ontwikkeld in samenwerking met een gespecialiseerde fysiotherapeut. De patiënt kan aangeven hoe de oefeningen bevallen zijn.
  • Medicijnen. De patiënt kan zijn medicatie bijhouden in de vorm van een lijst. Daarbij krijgt hij of zij ook elke dag een overzicht van de te slikken medicijnen.
  • Agenda. In de agenda kunnen eenvoudig afspraken worden bijhouden die relevant zijn zoals doktersbezoeken. Ook kunnen herinneringen worden ingesteld.
  • Verslagen. De verslagen geven een beeld van hoe de patiënt zich voelt over de tijd, inclusief de belangrijkste gebeurtenissen die in de app zijn vastgelegd. Het verslag kan ook per e-mail verstuurd worden.

Volgens Guus van der Vat, Managing Director van MSD, helpt de ReumaCoach met handige tips en features de RA-patiënten meer greep te krijgen op hun klachten. Zij gaan bovendien beter voorbereid het gesprek met de arts aan. “Als zij samen hierdoor sneller tot de juiste behandeling komen, is dat gezondheidswinst,” aldus Van der Vat.

De ReumaCoach is beschikbaar voor iPhone- en Android-toestellen en is gratis te downloaden via www.reumacoach.nl of via de respectievelijke app stores.

 

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -